Rebo.hu

[Pletyka] Fekete női főszereplője lesz a következő Star Wars filmnek

Törölték a korábban bejelentett filmes projekteket?

2023. január 07. - DanCarver

add_a_heading_6.jpg

Újabb érdekes pletykák jelentek meg Damon Lindelof készülő Star Wars filmjéről, amelynek főszerepére egy fekete színésznőt keresnek. Egyúttal arról is beszéltek, hogy a korábban bejelentett filmes projektek nem biztos, hogy megvalósulnak.

Még 2022 októberében jelent meg a hír, hogy egy új, eddig be nem jelentett Star Wars filmen dolgozik Damon Lindelof (Lost – EltűntekWatchmen) forgatókönyvíró. A film rendezője állítólag Sharmeen Obaid-Chinoy lesz, aki a Ms. Marvel minisorozatban rendezett két epizódot, és társírónak felvették még Justin Britt-Gibsont is (The Strain – A Kór és a Képmás sorozatok írója). A pletykák szerint a titkos írói szobában megfordult Dave Filoni is, aki egy ideje már a Lucasfilm kreatív igazgatója és producere is. A film feltehetően 2025 decemberi premierre van időzítve. Akkor mi is írtunk róla és cikkünkben összeszedtük a korábban bejelentett filmes projekteket is.

lindelof-obaid-chinoy-britt-gibson.jpg

Sharmeen Obaid-Chinoy, Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson

A film állítólag valamikor a Skywalker kora utáni időkben játszódna. Nem folytatás, hanem önálló történet lesz új karakterekkel, de felbukkanhatnak benne a záró trilógia főszereplői is. Nemrég látták a Lucasfilm irodáinál ebédelni Daisy Ridleyt (Rey), úgyhogy a pletykáknak lehet valóság alapja.

Lindelof filmjéről egyre több hír jelent meg az elmúlt hónapokban. Novemberben arról írtak, hogy a 2025-ös Star Wars filmet 2023 tavaszán kezdik el forgatni, ám akkor még nem volt biztos, hogy ez Taika Waititi vagy Lindelof filmje lesz-e. A januári pletykák szerint azonban úgy tűnik, hogy mégis az utóbbiról van szó.

A legújabb pletyka Jeff Sneidertől származik (filmkritikus és a Below The Line főszerkesztője), aki a The Hot Mic nevű podcastben beszélt Lindelof Star Wars filmjének főszereplőjéről január 6-án.

„Erre akartam kilyukadni... Szóval, azt hallottam, hogy [Obaid-Chinoy és Lindelof Star Wars-filmjének] főszereplője színesbőrű lesz és valószínűleg – bár ezt nem erősítették meg – abból, amit én [a beszélgetésből] hallottam, egy férfi. Nevet vagy ilyesmit nem sikerült megtudnom.”

– mondta Sneider.

A főszerkesztő nagyon hamar korrigálta a kijelentését a Twitteren, hogy a filmre mégsem férfit, hanem egy nőt keres a Lucasfilm. A bejegyzését azóta törölték, de a Star Wars News Net lementette cikkében.

„FRISSÍTÉS a tegnapi HOT MIC podcasthoz. Azt jósoltam, hogy Brian Tyree Henry lesz a STAR WARS film főszereplője, és talán így is lesz, de egyelőre azt hallottam, hogy Lindelof filmjének színesbőrű főszereplője valójában egy nő, nem pedig egy férfi, ahogy azt eredetileg hittem. Valami ötlet?”

– mondta Sneider tweetjében.

Brian Tyree Henry korábban a Marvel Örökkévalók c. filmjében és az Atlanta sorozatban szerepelt. A podcastben Sneider olyan lehetséges színésznőket sorolt fel a szerepre, mint Janelle Monaé (Holdfény, Tőrbe ejtve: Az üveghagyma), Regina King (Watchmen, Beépített szépség 2.), Keke Palmer (Nem, Lightyear) és Taylor Russell (Bones and All, Lost in Space). Gyakorlatilag viszont bárki lehet a film főszereplője. Míg korábban olyan fekete férfi karakterek voltak a Star Warsban, mint Lando Calrissian, Mace Windu vagy Finn, addig női társaik sokkal inkább a háttérben húzódtak meg. Azért az elmúlt évek Star Wars műveiben megfordultak olyanok, mint Jannah a Skywalker korában, Val a Solóban vagy Reva az Obi-Wan Kenobiban. Videójátékokban pedig Cere Junda vagy Rae Sloane voltak ilyen karakterek, nem beszélve A Köztársaság Fénykora képregényeiből ismert Keeve Trennisről és a készülő The Acolyte sorozat szereplőiről. Fekete főszereplője viszont eddig még nem volt Star Wars filmnek vagy sorozatnak (a The Acolyte és a Lando bejelentett sorozatok lesznek az első ilyen szériák). 

Sneider arról is beszélt, hogy Lindelof filmjét egy ideje már fejlesztik és várhatóan 2023 nyarán kezdik forgatni. Ez némileg ellentmond a korábbi pletykával, amely tavaszról szólt. A főszerkesztő szerint valószínűleg az áprilisi, londoni Star Wars Celebrationön fogják hivatalosan bejelenteni az új filmet.

„Nem tudom... nem tudom. Nem tudom, hogy június. Vagy április lesz? Vagy május lesz? Ki tudja. Szerintem hamarosan forgatják! Szerintem nyáron forgatják és azt hiszem a Star Wars Celebrationön sokat fogunk megtudni... Úgy gondolom, hogy ott fogják felfedni a következő négy-öt év jövőbeli terveit.”

– mondta az újságíró.

Ráadásul arról is beszélt, hogy Taika Waititi és a Marvel Studios-fejes Kevin Feige korábban bejelentett Star Wars filmjeit már törölhették.

„Nem tudom, hogy halott-e, de halottnak érzem. Ahogy már mondtam, szerintem a Lindelof-film 2025-ben lesz és szerintem 2026-ra és 2027-re is elkészülhetnek filmjeik. Nem tudom, hogy Taika filmje ezek közé tartozik-e, de engem tényleg kiver ettől a víz, vagy Kevin Feige filmje miatt is, ha már itt tartunk.”

– magyarázta a főszerkesztő.

Waititi eléggé lefoglalt egyéb filmjeivel, Feige meg még annál is inkább, tekintve mennyi filmet és sorozatot jelentett be az elkövetkező évekre a Marvel Filmes Univerzumban.

Úgy tűnik a Lucasfilm vezetői és a Disney élére nemrég visszahívott Bob Iger újragondolták a Star Wars filmeket és a legtöbb régóta bejelentett, de sehogy sem készülő projekteket törölhették. Így járhatott a 2023 decemberre tervezett Rogue Squadron film is, amely nem készült el idénre. Ugyancsak a legrégebb óta belengetett Rian Johnson-féle Star Wars trilógia sem igazán készül el egyhamar, illetve kérdéses, hogy egyáltalán a Lucasfilm még tervez-e vele, annak ellenére, hogy Az utolsó Jedik rendezője rendre elmondja, hogy ő megcsinálná, csak nem ér rá. Nem rég megszellőztettek egy újabb projektet, ez pedig Shawn Levy új Star Wars filmje lenne. A Stranger Things és a Free Guy alkotójának következő nagy filmje a Deadpool 3 lesz, amely 2024 novemberében várható. A Disney két premierdátumot tart fent a következő Star Wars moziknak, 2025. december 19-e és 2027. december 17-e. Ha hihetünk Sneider szavainak, akkor Lindelof Star Wars filmje jöhet 2025-ben, míg Levy mozija talán 2027-ben.

Mindezeket azonban sem a Lucasfilm, sem a Disney nem erősítette meg hivatalosan, így kezeljük a fentieket pletykaként, nagy fenntartásokkal. Érdemes lesz követni az április 7 és 10-e között megrendezésre kerülő londoni Star Wars Celebrationt, hátha végre hivatalosan is felfedik a következő Star Wars filmeket, és akkor 2025 karácsonyán végre újra a moziban utazhatunk a messzi-messzi galaxisba.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr118020390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

body_andras 2023.01.14. 20:21:13

Nem biztos hogy jó ötlet nagyfilmekkel fogalkozni a Disney-Lucasnál.
A Rogue One jó volt de sokkal több értelmet nyert az Andorral kiegészülve.
A Solot én szerettem, de látván hogy a sorozatok mennyivel jobban működnek - kitöltik a nagyfilmek közti űrt - lehet hogy jobb lett volna ha az is sorozatként indult volna.
Ha a Skywalker Sagától végre elszakadunk, 20 éves ciklusban lehetne nagyfilm-trilógiákat nyomatni. A Disney + sorozatai bőven elegek ahhoz hogy a hardcore fanokat etessék.

Azzal sincs egyáltalán baj, ha sikerül egy jó sztorit összerakni, amiben van értelme a női főszereplőnek. Ez az agyrém, hogy csináljunk mindennek csupapunci változatot, nem kéne ide. A multikulti kvóta pedig főleg nem. Rey kedves volt és aranyos, de mégis arcátlanság, hogy nem egy igazi nőt láttunk benne, hanem egy tipikus "fiatal jedi kalandjai" figurát, női testbe gyömöszölve. Ennek kvázi paródiája volt az antihős nőstény inkvizítor, aki ráadásul feka is. Nem akarom bántani mert kiváló színésznőt láttunk, de a karaktere egy bohózat lett. Még Vadert is sikerült beszennyezni woke-kal a jóvoltából.
Szóval ha leszállunk arról a vonatról, hogy nő Ocean, nő Bond, nő Pókember, minden ismert hőst nővé konvertálunk, akkor oké, jöhet egy eredeti női hős a SW univerzumából.
Leia óta egy kezemen meg tudom számolni, hány női karakter sikerült jól, és köszönik szépen ők mellékszerepben is fantasztikusak tudtak lenni. Pl Andor anyukája, vagy Hera. Talán a véletlen műve de ők nőként tudtak viselkedni és a férfiakat motiválni, inspirálni.
süti beállítások módosítása