Rebo.hu

[Pletyka] Filmként valósulhat meg A Mandalóri következő évada?

2023. augusztus 01. - Castad

fi63sviwiaenoqw.jpg

Egy friss pletyka szerint a hollywoodi író- és színészsztrájk alaposan felkavarta a terveket.

A Making Star Wars magyar idő szerint július 31-én este hozta le friss értesülését, miszerint komoly „hogyantovább?” elé néz a Lucasfilm a Mandoverzum kapcsán. Az egyik legfontosabb Star Wars scooper oldal állítása szerint a múlt héten különböző személlyekkel beszélgetett a Lucasfilm és a Disney háza tájáról. A problémát az írósztrájk és a hozzá csatlakozó színészsztrájk okozza, melynek egyik fő ellenfele Bob Iger, a Disney CEO-ja, aki – Hollywood más vezetőivel együtt – egyelőre elég messze van attól, hogy megegyezzen a sztrájkoló dolgozókkal. 

A sztrájk komoly visszaesést okoz a különböző produkciók fejlesztésében, ráadásul a Disney stúdiói korántsem teljesítenek a vártnak megfelelően mostanság, s Iger is belekezdett a költségek lefaragásába, mely szintén érinti a Star Wars és Marvel sorozatokra fordítandó költségvetést. Sőt, most úgy tűnik, ismét fordult a kocka a Disney háza táján s visszatértek a 2015-ös alaphelyzethez, amikor a Lucasfilm kifejezetten mozifilmekben gondolkozott, csak a Disney+ érkezésével sorra sorozatok lettek az eredeti filmes tervekből (Boba Fett könyve, Obi-wan Kenobi). 

filoni-mandalorian-set.jpeg

Mennyiben érinti ez a Mandóverzumot? Azt a londoni Star Wars Celebration óta tudjuk, hogy Dave Filoni mozifilmet fejleszt az Új Köztársaság és a Birodalmi Maradvány küzdelméről, melybe beletorkollanak majd a Mandóverzum sorozatai. A film azonban csak A Mandalóri negyedik évada, s talán az Ahsoka második évada után venné fel a fonalat, az azonban, hogy ezek mind elkészüljenek, s Filoni moziflmje se csússzon a végtelenségig a sztrájk miatt egyre nehezebben kivitelezhető. A Disney-nél és a Lucasfilmnél tehát gondolkoznak és különféle terveket szövögetnek arról, hogyan hidalják át ezt a helyzetet. E tervek egyike – tehát lehet más is, még egyáltalán nem biztos! – a pletyka szerint, hogy fogják A Mandalóri negyedik évadának történetét (melynek forgatókönyvéért Jon Favreau felel), és filmmé szabják át. Amennyiben a Lucasfilm emellett a terv mellett teszi le a voksát, akkor ez a Mandó-film jöhetne az Új Jedi Rend film után, mely felvezetné Filoni bejelentett moziját. A pletyka szerint tehát a Filoni által rendezendő film mellett egy további Mandó-mozi is érkezhetne, még az Új Köztársaság film előtt. [Hogy vajon ezt is a Favreau-Filoni páros csinálná, az egyelőre jó kérdés? Favreau már februárban végzett a negyedik évad forgatókönyvvével, így valószínűleg ő maradna a Mando-film írója és producere, de hogy Filoni képes lenne két filmet is rendezni egymás után, vagy valamelyik másik sorozatrendezőt (pl.: Rick Famuyiwa, Bryce Dallas Howard, Deborah Chow, Steph Green, stb.) kérnék fel, arról egyelőre csak találgatni tudunk. A Disney egyelőre három premierdátumot tart fent Star wars filmeknek, 2026. május 22., 2026. december 18. és 2027. december 17-ét. Hivatalosan azonban nem tudjuk, hogy melyik film pontosan mikor érkezik a mozikba. Arról nem is beszélve, hogy az Új Jedi Rend és a Filoni-film mellett még készül Taika Waititi Star Wars-filmje és James Mangold Jedik hajnala filmje. Ezek valószínűleg még később várhatók. - a szerk.]

Nehéz egyelőre megjósolni, hogy mi lesz A Mandalóri sorsa. Nagyon bizonytalan még, hogy a Lucasfilm egyáltalán ezen az úton indul-e el a sztrájk okozta nehézségek leküzdésére.

the-mandalorian-season-3-poster-1.jpg

Kádas István

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr2418183439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása