Rebo.hu

Na most akkor mégis készül a Rogue Squadron film?

2022. december 14. - Castad

pattyjenkins-titleimagine.jpg

Már-már megszokhattuk, hogy kaotikus hírek és pletykák érkeznek a bejelentett Star Wars filmek háza tájáról. Ezúttal azonban maga az egyik rendező öntött valamiféle tiszta vizet a pohárba, mégha ezt botrányok is előzték meg.

Rogue Squadron (Zsivány osztag) című filmet, még 2020 decemberében, a Disney befektetőinek tartott nagyszabású rendezvény keretében jelentette be Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke. A bejelentés során az is kiderült, hogy a filmet a 2017-es Wonder Woman mozival befutott Patty Jenkins rendezi majd, aki személyes okokból választotta a Legendák ikonikus vadászosztagát filmje témájául, édesapja ugyanis maga is vadászpilóta volt. Erről még egy kis videót is megosztottak akkoriban.

A Star Wars vadászpilótáinak új generációját és a saga jövőbeli korszakát ígérő filmet Jenkins egy eredeti történetnek képzelte el, sokat merítve a Legendák közkedvelt sztorijaiból, így mind a Michael Stackpole és Aaron Allston által jegyzett X-szárnyúak könyvsorozat (és képregény), mind az X-wing játékok rajongói várva várták a mozi 2023. decemberére belengetett premiérjét. Jenkins mellé Matthew Robinsont vették fel az írószobába, a film készítése azonban nem haladt, gondok akadtak. 2021 végén röppentek fel azok a pletykák, hogy csúszik egy évet a film megjelenési dátuma, ugyanis Jenkins egyéb elkötelezettségei (a Wonder Woman 3, és a Kleopátra filmek) miatt nem tudták volna időben elkezdeni a forgatást, a stáb rájött, hogy a rendező nem érne rá a tervezett időszakban. A Lucasfilm – mely állítólag szerette volna elkészíteni a mozit – ekkor még nem erősítette meg a csúszást, ám egyéb aggasztó pletykák is szállingózni kezdtek. Star Wars News Net már arról értekezett, hogy a film csúszása annak is köszönhető, hogy Robinson forgatókönyve nem elég jó, folyamatosan át kell írni, a Big Screen Leaks pedig egyenesen azt írta, hogy „sosem tűnt úgy, hogy jövőre forgatnak majd”. 2022 szeptemberében a Disney hivatalosan is levette a naptáráról a 2023. decemberi Star Wars mozit, így ezzel a Rogue Squadron film sorsa legalábbis bizonytalanná vált.  

Jenkins körül újonnan forrni kezdett a levegő, ugyanis a DC Studios új elnökei, James Gunn és Peter Safran a hírek szerint a nem túl jól sikerült Wonder Woman 2 után nem számolnak további, Jenkins-féle folytatással. A meglehetősen parázs szakításra is utaló híresztelések között a Rogue Squadron sorsa is szóba került, Jeff Sneider szintén a Jenkins és Robinson által írt forgatókönyv körüli problémákra hivatkozott, valamint arra, hogy nehéz is volt együtt dolgozni a rendezőnővel.  E rémes pletykákat követően 2022. december 14-én Jenkins a twitteren egy közleményt adott ki, melyben a híresztelésekre reagálva összefoglalta a filmekkel kapcsolatos tényeket.

„Eredetileg egy hosszú és produktív fejlesztési folyamatot követően hagytam ott a Rogue Squadront, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy nem történhet meg elég hamar, s nem akartam tovább  halasztani a Wonder Woman 3-at. Amikor így tettem, a Lucasfilm azt kérte, hogy fontoljam meg a filmhez való visszatérést a WW3 után, ami megtisztelő, így egyetértettem. Új egyezséget kötöttek velem. Valójában, még mindig rajta vagyok, és a projekt azóta is aktív fejlesztés alatt áll. Nem tudom, hogy meg fog-e valósulni, vagy sem.  Soha nem csináljuk, amíg a fejlesztési folyamat be nem fejeződik, de várom az előtte álló lehetőséget.” – fogalmazott Jenkins.

A film tehát teljesen még nincs elkaszálva, leginkább a Lucasfilmen múlik, hogy ad-e egy esélyt a megtépázott hírnevű rendezőnőnek, hogy elmesélje pilótákról szóló történetét.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr7818001672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása