Rebo.hu

Megint egy újabb Star Wars film bejelentés? És hol vannak az eddigiek?

2022. október 26. - DanCarver

sw-cinema.jpg

Újabb pletykák röppentek fel egy titokban készülő Star Wars filmről, amelyet állítólag már hónapok óta írnak és időben a Skywalker kora után fog játszódni. A Lucasfilm már számos készülő filmes projektet jelentett be az elmúlt években, amelyek közül úgy tűnik egyik sem akar megvalósulni, hiszen a Rogue Squadront a Disney már levette a 2023 decemberi bemutatóról és jelenleg csak Taika Waititi Star Wars mozija várható, talán 2025 karácsonyán. A mostani pletykák, hírek alapján tekintsünk át, hogy milyen Star Wars filmeket jelentettek be eddig és mikor várhatóak, ha egyáltalán elkészülnek.

Lindelof titkos projektje

Október 23-án szellőztette meg a hírt a Deadline, hogy a Lost – Eltűntek és a Watchmen sorozatok írója, Damon Lindelof titokban egy új Star Wars filmen dolgozik. A pletyka szerint a film rendezője Sharmeen Obaid-Chinoy lesz, aki a Ms. Marvel minisorozatban rendezett két epizódot. A pletyka után további részleteket közölt a projektről október 24-én a The Hollywood Reporter. A cikk szerint a filmen már hónapok óta dolgoznak a Lucasfilmnél titokban, Lindelof mellett a forgatókönyv társírója Justin Britt-Gibson (The Strain – A Kór és a Képmás sorozatok írója), illetve a megbeszéléseken részt vett Patrick Somerville (Lindelof korábbi munkatársa) és Rayna McClendon is konzultánsként, aki az Obi-Wan Kenobi és a közelgő Willow sorozaton is dolgozott.

A cikk szerint maga Dave Filoni is részt vesz a projektben, aki már egy ideje kreatív igazgatóként is tevékenykedik a Lucasfilmnél.

A THR forrásai szerint egy önálló Star Wars film lesz, nem folytatás, de időben valamikor a Skywalker kora utáni érában játszódik és a zárótrilógia egyes karakterei is visszatérhetnek. Egyelőre egy filmet terveznek, amennyiben sikeres lesz, akkor további epizódokról is lehet szó.

lindelof-obaid-chinoy-britt-gibson.jpg

Sharmeen Obaid-Chinoy, Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson

Az egész azért is nagyon érdekes, mivel a Lucasfilm az utóbbi években már számos Star Wars filmet és mozis projektet jelentett be, de valahogy egyik sem nagyon akar elkészülni vagy nincs információ róla merre tartanak velük. Mióta a Disneyhez került a Lucasfilm öt Star Wars mozit adtak ki egymást követő években, 2015 és 2019 között. A zárótrilógia ugyan anyagilag nagyon sikeres volt, de a filmek megosztóak lettek a rajongók körében, az antológiafilmek pedig zátonyra futottak a Solo: Egy Star Wars-történet anyagi bukása után. Az öt film együtt mégis több mint 6 milliárd dollárt termelt világszinten a Disneynek. A Lucasfilm és a Disney is belátta, hogy a Star Wars esetében nem vált be az évente kiadott mozifilm, nem úgy, mint a Marvelnél, így azóta lassabban készülnek a filmek. A franchise látványosan átnyergelt a tévéképernyőkre, a Disney+ indulásának egyik zászlóshajója lett A Mandalóri és számos további sorozat jelent meg vagy készül jelenleg is a streaming platformra. Azonban a rajongók továbbra is várják, hogy a mozivászonra is visszatérjen a messzi-messzi galaxis. A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy pedig több filmes projektet is bejelentett, de mintha egyik sem akarna elkészülni.

A Lucasfilm háza táján érezhetően van mozgolódás, hiszen az élőszereplős produkciókért felelős alelnök, Michelle Rejwan nemrég leköszönt a pozícióról. Hogy ki lesz az utódja, azt egyelőre még nem tudjuk.

Persze óva intünk mindenkit, hogy messzemenő következtetéseket vonjon le ezekből a pletykákból. Ráadásul a Puck News cikke szerint a Disney ügyvezető igazgatója, Bob Chapek finoman már kérte is Kennedyt, hogy ha lehet ne jelentsenek be újabb Star Wars filmeket, hiszen már eddig is több projektet tartanak a sütőben, jó lenne, ha valamelyik már elkészülne.

De melyek is voltak ezek az eddig bejelentett vagy pletykált filmek? Nézzük időrendben a hivatalos bejelentések szerint.

Rian Johnson új Star Wars-trilógiája

Talán a valaha készült legmegosztóbb Star Wars mű a VIII. rész volt, vagyis Az utolsó Jedik. A filmet író-rendező Rian Johnsont még a 2017 karácsonyi premier előtt egy hónappal bízták meg egy saját Star Wars-trilógia elkészítésével. Johnson azonban azóta sem kezdte el ezt a projektjét, ugyanis a Tőrbe ejtve sikere után, azt bővíti ki egy trilógiává a Netflixen. Johnsont évről évre mindig megkérdezik hol áll a Star Wars-trilógiája, ő pedig rendre elmondja, hogy igen még mindig szó van róla és a Lucasfilm sem törölte. Ennek korábbi cikkünkben részletesen utána jártunk.

rian-johnson-tlj.jpg

Rian Johnson Az utolsó Jedik forgatásán

Legutóbb a Variety kérdezte őt október 22-én a hamarosan megjelenő új filmje, a Tőrbe ejtve – Az üveghagyma kapcsán, hogy mi a helyzet a Star Wars filmjeivel?

„Beszéltem Kathyvel [Kathleen Kennedy] erről, és még mindig beszélünk róla” – mondta Johnson a Variety Awards Circuit Podcastjában. „Csodálatos élmény volt Az utolsó Jedik forgatása. Ez teljesen az időbeosztás kérdése. Számomra [a következő], hogy ezt [Üveghagyma] kiadjam és megcsináljam a következőt... a válasz az, hogy nem tudom.” – fogalmazott Johnson.

Amikor a Variety arról kérdezte, hogy a jövőben még láthatjuk a Star Wars-trilógiáját, Rian csak ennyit felelt: „Istenem, remélem.”

Úgy tűnik a trilógia továbbra is tervben van a Lucasfilmnél, csak Johnson nem ér rá. A Tőrbe ejtve harmadik része 2024-ben várható, így – ha nem kezd bele más projektbe – csak ezután térhet vissza a messzi-messzi galaxisba.

A Trónok harca alkotópárosának bukott Star Wars-projektje

benioff-weiss.JPG

2018 februárjában jelentette be a Lucasfilm, hogy a rendkívül népszerű Trónok harca sorozatot jegyző David Benioff és D. B. Weiss készítik a következő Star Wars mozit, akár egy új trilógiát is. Az akkori tervek szerint a film 2022. december 16-án jelent volna meg, amelyet a Disney ügyvezetője Bob Iger tűzött ki. A projekt ígéretesnek bizonyult, ám a páros végül dobta az egészet, amikor a Netflix-szel kötöttek kizárólagos megállapodást. Ezt hivatalosan 2019. október 28-án erősítették meg, hogy Benioff és Weiss többé nem készít Star Wars-filmet.

Kevin Feige Star Wars filmje

kevin-feige.JPG

A Lucasfilm testvércége, a Marvel Studios sikere több szempontból is recept volt a Disney-éra Star Wars-filmjeinek. 2019. szeptember 26-án jött a hír, hogy a Marvel Moziverzum fejese, Kevin Feige még a nyár végén mutatta be Kathleen Kennedynek, valamint a Disney társelnökeinek, Alan Hornnak és Alan Bergmannek, milyen Star Wars-történetben gondolkodikA hír hallatán akkor mi is összeszedtük a Ziro.hu-n, hogy mit is remélünk Feige esetleges Star Wars filmjétől.

2021 nyarán lett hivatalos, hogy a forgatókönyvet Michael Waldron (Doctor Strange filmek, Loki sorozat) írja. 2022. májusában Waldron elkotyogta, hogy jelenleg is egy Star Wars-film scriptjét írja, tehát nagyon úgy tűnik, hogy Feige filmjét már aktívan fejlesztik. Ezt azonban nem erősítette meg a Lucasfilm.

Taika Waititi Star Wars filmje

taika-sw.JPG

2020. május 4-én a Kathleen Kennedy hivatalosan is bejelentette, hogy Taika Waititi új Star Wars filmet fog rendezni. Az egyedi stílusú új-zélandi direktor olyan filmekből ismert, mint a Jojo nyuszi vagy a Thor: Ragnarök, de ő rendezte A Mandalóri első évadának fináléját és szintén ő szinkronizálta IG-11-et is a sorozatban. A forgatókönyvért Krysty Wilson-Cairns felel, aki többek között az 1917 című első világháborús drámát is írta. Waititi 2021 augusztusában azt nyilatkozta, hogy még mindig dolgoznak a filmen és már van egy kész sztorijuk, egy fordulatos filmet ígért a rá jellemző fanyar humorral. Ám úgy tűnik, hogy Waititi túlságosan is elfoglalt hiszen 2022 júniusában is azt mondta, még mindig az írás fázisában tartanak.

„Meglátjuk. Nem tudom. Még mindig írom. Még mindig ötletelek és dolgozom a történeten, és biztos akarok lenni abban, hogy olyan lesz mint egy Star Wars-film. Ugyanis azt is mondhatnám, hogy »Ó igen, csak írjunk valami régi dolgot, tegyük az űrbe, aztán biggyesszük az elejére, hogy Star Wars.« De ez nem lenne egy Star Wars-film bizonyos összetevők és bizonyos bánásmód nélkül, szóval meg kell győződnöm arról, hogy a megszokott kerékvágásban marad.” – mondta Waititi.

A filmnek nincs hivatalos megjelenési dátuma egyelőre, de többen úgy vélik, hogy a 2025. december 19-ei időpont lesz.

Star Wars: Rogue Squadron

patty-jenkins-star-wars-rogue-squadron-logo.jpg

2020 decemberi, Disney befektetőknek tartott napon leplezte le a Lucasfilm, hogy Patty Jenkins, a Wonder Woman filmek rendezője is új Star Wars filmen dolgozik, amelynek címe Rogue Squadron (Zsivány osztag) lesz. A bejelentéshez egy rövid videó is készült, amelyben Jenkins elmondta, hogy a filmet néhai édesapjának szánja, aki vadászpilóta volt. Ez volt az egyetlen film, amelynek a címét és nagyjából a témáját is felfedték.

Jenkins szerint a film vadászpilóták „új generációját mutatja majd be, akik tovább feszegetik a határokat, kockáztatják életüket és a saga a galaxis jövőbeli korszakába lép.” Jenkins azt is elárulta, hogy ez egy önálló, eredeti történet lesz, nem adaptálják Stackpole regényeit, vagy a LucasArts játékait, de sokat merítenek a Legendák ezen műveiből. Jenkins rendezi és írja is a filmet, de társírónak leszerződtették mellé Matthew Robinsont. A premiert 2023. december 22-re tűzte ki a Disney. Azonban Jenkinst is túlzottan lefoglalták más projektjei, a Lucasfilm pedig mélyen hallgatott a filmről. Idén szeptemberben jöttek a pletykák a Variety felől, hogy elhalasztják a filmet, amelyet rá néhány napra hivatalosan is megerősítettek. A Disney levette a naptáráról a 2023 decemberi bemutatót, így a film sorsa is bizonytalanná vált.

Knights of the Old Republic film?

Innentől kezdve már csak pletykáink vannak, a Lucasfilm és a Disney sem erősítette meg ezeket.

malak-revan.JPG

Még 2019 májusában röppent fel a pletyka, hogy valamilyen film készülhet a Knights of the Old Republic (továbbiakban KotOR) videójátékból. A BioWare legendás RPG-je nagyon kedvelt a rajongók között, időben pedig több ezer évvel a Baljós árnyak előtt játszódik. Akkoriban azt írták, hogy a forgatókönyvért Laeta Kalogridis felel (Viharsziget, Alita: A harc angyala) és ő már 2018 óta dolgozik ezen. Kathleen Kennedy ráadásul még utalgatott is a chicagói Celebrationön, hogy valami féle Old Republic projekten is dolgoznak. Végül aztán sosem jelentették be ezt hivatalosan. 2021 őszén arról pletykáltak, hogy a Rogue Squadron csúszása miatt esetleg 2023-ban egy KotOR film jöhet helyette, de mivel a Disney levette ezt a dátumot,  ez sem bizonyult igaznak.

JJ Abrams egykori recepciósa is kapott Star Wars filmet?

Lassan már ott tartunk, hogy boldog boldogtalan is Star Wars filmet fejleszt. De a viccet félre téve, még 2020 elején hozta le a The Hollywood Reporter azt a pletykát, hogy J. D. Dillard rendező-írót és Matt Owens forgatókönyvírót bízták meg valamilyen új Star Wars-projekttel. Dillard olyan filmeket írt, mint a 2016-os A bűvész, de a Bad Robot alkalmazottjaként részt vett Az ébredő Erő vizuális effektjeivel foglalkozó részlegének munkájában, míg a Skywalker korában egy FN–1226 nevű rohamosztagost alakított. Karrierjének kezdetén, pedig recepciósként kezdte a cégben, vagyis régi kapcsolat fűzi Abramshez. Owens pedig többnyire a Marvel sorozatokból lehet ismerős, ugyanis több sorozaton is dolgozott a Netflixnél. A projektről nem derültek ki részletek és azóta sem hallottunk felőle, ahogy a Lucasfilm sem erősítette meg hivatalosan.

jd_dillard-jj_abrams.jpg

 J.D. Dillard és JJ Abrams

A következő Star Wars film premierje jelenleg hivatalosan 2025. december 19-e, de hogy az a Rogue Squadron, Waititi, Lindelof vagy akár Feige filmje lesz, azt jelenleg nem lehet megmondani. Van még egy dátumunk  2027. december 17-e, szóval erre a két dátumra nevezhetnek be egyelőre a messzi-messzi galaxis rajongói. Biztosat nem tudunk mondani és amíg a Disney vagy a Lucasfilm nem erősíti meg hivatalosan, úgy a fentieket kezeljük pletykaként.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr8017962780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása