Rebo.hu

[Hivatalos] bejelentették a The Acolyte színészeit!

2022. november 07. - Castad

acolyte-logo.jpg

A korábbi pletykák után ezúttal hivatalos bejelentés is érkezett a Baljós árnyak előtt játszódó The Acolyte sorozatról, a szereposztás leleplezése mellett ráadásul egy rövid kis szinopszist is kaptunk!

A pletykák és szivárogtatások szerint már (februártól) forgatják a Disney+ izgalmas új élőszereplős Star Wars projektjét, a The Acolyte című sorozatot, mely A Köztársaság Fénykora idejében, annak is a végén játszódik. A forgatásnak is köszönhetően számos, a sorozatban szereplő színész és színésznő neve is kiszivárgott az internetre. A pletykák ráadásul jó részt igaznak is bizonyultak, immár ugyanis a Lucasfilm  a hivatalos oldalon is leleplezte a szereplőgárdát. A sorozat főhősét Amandla Stenberg alakítja – aki ezt korábban már maga bejelentette – rajta kívül pedig olyan ismert színészek csatlakoztak a projekthez, mint

a Mátrix filmek Trinityje, Carrie-Anne Moss, a Logan – Farkas filmmel befutott ifjú Dafne Keen vagy épp a Nyerd meg az életed! (Squid Game) sorozatból ismert Lee Jung-jae.

A koreai színészt már korábban is pedzegették a sorozat kapcsán, ahogyan Jodie Turner-Smith-ről (Bűntudat nélkül) és Manny Jacintóról (Top Gun: Maverick) szóló pletykák is hivatalos megerősítést nyertek. Rajtuk kívül még Rebecca Henderson (Inventing Anna), Charlie Barnett (Végtelen matrjoska) és Dean-Charles Chapman (1917) is szerepet kapott a szériában.

acolyte-cast.jpeg

A színészek mellett az is kiderül a hivatalos bejelentésből, hogy a sorozat showrunnere, Leslye Headland (Szingli és piásVégtelen matrjoska) már valóban megkezdte a forgatást az Egyesült Királyságban, ráadásul ő rendezi a széria első, úgynevezett pilot epizódját. (Arról is szóltak hírek korábban, hogy a széria egyaránt használ épített díszleteket, valamint a The Volume ledfalas technológiáját is.) Ezek szerint a sorozat epizódjait több rendező vezényli le, őket azonban még nem leplezték le. A széria producerei között természetesen ott találjuk az elmaradhatatlan Kathleen Kennedyt,  rajta kívül még Simon Emanuel, Jeff F. King, Jason Micallef, Rayne Roberts és Damian Anderson látnak el produceri teendőket.

the-acolyte-bts.jpg

Amandla Stenberg, Lee Jung-jae és Leslye Headland a hivatalos közleményben lévő forgatási fotón

Ráadásul némi betekintőt is kaptunk a sorozat történetéből is! Azt már korábban is említették, hogy a széria A Köztársaság Fénykora végnapjaiban, mintegy száz évvel a Baljós árnyak előtt játszódik, s egyfajta misztikus-thrillert fogunk kapni. Azt is tudtuk, hogy a sorozatból az ekkor még rejtőzködő gonoszt is jobban megismerhettük. Most azonban kiderült, hogy a dráma középpontjában egy nyomozás áll majd:

egy korábbi jedi padawan felkeresi régi mesterét, hogy felfejtsék különféle bűncselekmények láncolatát, ám közben gonoszabb erőkkel találják szembe magukat, mint ahogy azt valaha is várták volna. 

Nos ennyi a hivatalos bejelentés, mely határozottan izgalmasnak tűnik; minden bizonnyal alaposabban betekinthetünk majd a Jedi Rend fénykorának napjaiba és a Köztársaságot végül romokba döntő mesterterv beindításába, előzményeibe. A sorozat forgatási munkálatai valószínűleg májusig is eltarthatnak, így az utómunkálatokat is beleszámítva az év végén, vagy inkább 2024-ben kerül a Disney+ kínálatába a Star Wars univerzum első Skywalker-érától ténylegesen elszakadó élőszereplős produkciója.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr6117972598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása