Rebo.hu

Továbbra is tervben van Rian Johnson Star Wars-trilógiája

2022. augusztus 30. - Földi Bence

add_a_heading_6.png

Bár sok rajongó – és jó néhány klikkvadász „újságíró” – szeretné, ha elkaszálnák Az utolsó Jedik rendezőjének projektjét, ez egyelőre csak nem akar megtörténni. (Hál’istennek.)

Megosztó Star Wars-hírtől volt hangos az internet magyar idő szerint kedd este: Rian Johnson ismét nyilatkozott az évekkel korábban bejelentett, ám még el sem kezdett Star Wars-trilógiájával kapcsolatban! Megannyi rajongó fogadta örömmel a szavakat, míg sokakat elöntött a méreg, ami aztán ki is bugyogott az agyukból, hogy végül a kis kacsóikkal be is pötyögjék maliciózus gondolataikat a kommentmezőkbe. No de mégis mit mondott Az utolsó Jedik direktora, s hogyan alakult eddig a még el sem kezdett trilógia története?

A friss nyilatkozat

Az Empire a(z egyébként zseniális) Tőrbe ejtve (Knives Out) folytatása kapcsán interjúzott a film rendezőjével, de természetesen az idén ötéves Az utolsó Jedik, valamint a Star Wars-trilógiája is szóba került. Utóbbi kapcsán Johnson elárulta, vissza kíván térni a messzi-messzi galaxisba.

„Közel maradtam Kathleen [Kennedy-hez], és gyakran találkozunk, s beszélgetünk erről. Jelenleg csak időbeosztás kérdése, és hogy mikor kerülhet erre sor. Megszakadna a szívem, ha kiderülne, hogy ennyi volt, ha nem tudnék valamikor visszatérni abba a homokozóba” 

– fogalmazott Rian Johnson az Empire-nek. Hiába hát a rémhírkeltők ármánykodása: egyelőre nagyon úgy fest, hogy a középtávoli jövőben ismét beülhetünk majd egy Rian Johnson rendezte Star Wars-filmre a moziba.

Rian Johnson trilógiájának rövid története

  • 2017. november 9. – A megosztó Az utolsó Jedik megjelenése előtt bő egy hónappal a StarWars.com-on bejelentették, hogy Rian Johnson egy teljesen új Star Wars-trilógiát fejleszt. A bejelentés szerint az első filmet ő írja és rendezi, s a hosszú ideje partnerének számító Ram Bergman lesz az alkotás producere.
  • 2019. április 12. – Kathleen Kennedy, a Lucasfilm vezetője a The Hollywood Reporternek nyilatkozva arról beszélt, 2019 májusában leül egyeztetni Rian Johnsonnal, Dan Weiss-szal és David Benioffal, hogy átrágják, hová kanyarítsák tovább a Star Wars világát. Az Entertainment Weekly-nek nyilatkozva Kennedy elmondta, a három kreátor „szorosan együttműködik” a fejlesztés jelen szakaszában. (Később a Benioff–Weiss párossal elváltak a cég útjai, amit be is jelentettek.)
  • 2019. május – Korábban többször felmerült a pletyka, hogy Rian Johnsonnal szerződést bontott a Lucasfilm. John Campea youtuber ezzel kapcsolatos videóját sok orgánum – köztük magyarok is – megerősítésként tálalta, holott a videós újságíró maga is elmondta, korábban megbízhatónak tartott forrásai sokszor lyukra futottak.
  • 2019. november 2. – Rian Johnson a Deadline The Contenders Los Angeles elnevezésű rendezvényén elmondta: „Továbbra is szerződésben állunk a Lucasfilmmel, most várakozunk és meglátjuk mi lesz. Egyelőre nincsenek fejlemények az ügyben”.
  • 2019. november 21. – Rian Johnson a Variety-nek adott interjúban így fogalmazott: „Továbbra is egyeztetek a Lucasfilmmel. Még nem jelentettek be semmit”. Arra a felvetésre, hogy egyes pletykák szerint ő készíti a soron következő, akkor még 2022 decemberére várt (s azóta egy évvel elhalasztott) Star Wars filmet, így válaszolt: „Minden nap van valami új dolog. Amíg nincs a StarWars.com-on, ne hidd el.”
  • 2020. december 11. – A Lucasfilm bejelentette a következő néhány évre vonatkozó filmes és sorozatos terveit, ám Johnson trilógiája nem szerepelt ezek között. Ez újra felerősítette azokat a pletykákat, hogy a trilógia mégsem valósul meg, holott Johnsonról eddig is tudtuk, hogy a következő néhány évben nem áll neki a projektnek.
  • 2021. február 16. – Rian Johnson Sariah Wilsonnak nyilatkozva ismét megerősítette, hogy továbbra is tervben van a Star Wars-trilógiája, de nincsenek ezzel kapcsolatos céldátumok, mert egyelőre más projekteken dolgozik.
  • 2022. május – Kathleen Kennedy előbb a Vanity Fair hatalmas, Star Wars jövőjét taglaló összeállításában nyilatkozott Rian Johnsonnal kapcsolatban. „Rian hihetetlenül elfoglalt a Knives Out folytatása, valamint a Netflixszel kötött több filmre vonatkozó megállapodása miatt” – fogalmazott a lapnak a Lucasfilm vezetője. Május végén, a Star Wars Celebrationön a Variety-nek viszont megerősítette, még tervben van a trilógia. Ugyanezen a rendezvényen az Empire-nek is nyilatkozott, az alábbiakat mondva:

„Rian olyan óriási sikert aratott a Tőrbe ejtve című filmmel, hogy nagyon elszántan próbálja a folytatást megvalósítani. Szóval ez még eltart egy darabig. (…) Mint tudják, három–öt évre előre kell dolgoznunk azon, amit csinálunk. Szóval ez a helyzet.”

Összességében a helyzet egyértelmű és többször megerősítést nyert: Rian Johnson trilógiája tervben van, igaz, nem a közeljövőben érkezik az első rész. Egészen addig nem érdemes elhinni ennek ellenkezőjét, amíg a rendező vagy a Lucasfilm be nem jelenti ennek ellenkezőjét, mint történt az a Benioff–Weiss páros esetében.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr117920017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása