Rebo.hu

Ron Howard szerint nem lesz Solo 2.

2022. december 31. - DanCarver

solo-alden-csubi.JPG

A Solo: Egy Star Wars-történet rendezője beszélt arról, hogy a Lucasfilmnek egyáltalán nincsenek tervei a film folytatására és minden ilyen jellegű hír csak a rajongók képzeletének a szüleménye.

Úgy tűnik, hogy szomorú hírrel kell zárnunk a 2022-es évet. December 30-án jelent meg egy rövid interjú az NME.com oldalán, amelyben Ron Howard a Solo c. antológiafilm rendezője oszlatta el a kételyeket a film esetleg folytatásáról.

„Az egyetlen Solo folytatásával kapcsolatos diskurzus, amiről jelenleg tudomásom van, csupán a rajongóktól származik” - mondta. 

Howard még hozzátette:

„De van néhány nagyszerű karakter, a Lucasfilm emberei pedig szeretik a rajongókat és tényleg figyelnek rájuk, úgyhogy soha nem mondanám, hogy soha. Jelenleg azonban nem tudok semmilyen konkrét tervről, ami a történet bővítésére vagy a karakterek ezen csoportjára vonatkozna.”

A Solo még 2018 májusában debütált a mozikban, a fiatal Han Solo (Alden Ehrenreich), illetve Csubakka (Joonas Suotamo) és Lando Calrissian (Donald Glover) főszereplésével, de mellettük számos új karaktert is bevezetett a film, mint Beckett és Qi’ra, sőt még Darth Maul is felbukkant benne. A csempészkaland üde színfolt volt a Star Wars filmek között.

Világszinten mindössze 392 millió dollár hozott, amely jócskán alulmúlta a Disney elképzeléseit és a többi Star Wars film bevételeit. Gyenge teljesítményéhez hozzájárult a rossz marketingstratégia és az előnytelen premier időzítés. Már a film forgatása sem volt zökkenőmentes, hiszen a produkció kellős közepén menesztették a korábbi iró-rendező párost, így került a képbe a veterán filmes, Ron Howard. Ő rekordidő (8 hónap) alatt gyakorlatilag újraforgatta az egészet, jócskán megnövelve ezzel a film költségeit is, mely végül csak elkészült és egy igen élvezetes, a kánonra és legendákra megannyi módon utaló izgalmas és szórakoztató mozi lett.

ron-howard-solo.jpgRon Howard a Solo forgatásán

Az Oscar-díjas rendezőnek nem ez az első ilyen nyilatkozata a filmről, hiszen már 2020 júliusában is hasonlóan beszélt arról, hogy nem várható folytatás. A Variety felidézte még, hogy Howard „csalódásnak” nevezte a filmet 2019-ben. Szerinte nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, ő ennek ellenére mégis nagyon élvezte a munkát.

Rajta kívül a címszerepet alakító Ehrenreich is többször nyilatkozott a film esetleges folytatásával kapcsolatban, de most úgy tűnik, ezek mind hamis pletykák voltak. Idén májusban mondta a Vanity Fairnek Kathleen Kennedy, hogy a Solo gyenge teljesítményében a fiatalabb színész játszott közre, mert Han Solo pimaszsága talán túl egyedi ahhoz, hogy egy másik színész is megismételhesse, így hasonló rekasztingot nem fognak csinálni a jövőben ennyire ikonikus karakterekkel.

A rajongók ennek ellenére felkarolták a Solo folytatásának ötletét. Még 2020-ban indította útjára a közösségi médiában a #MakeSolo2Happen nevű kampányt a Star Wars News Net podcastje, a The Resistance Broadcast, amely azóta egyre nagyobb követőtábort gyűjtött maga köré és elődünk, a Ziro.hu is csatlakozott hozzá annak idején.

Azonban hiába a rajongók lelkesedése, Ron Howard elmondása alapján a Lucasfilm végleg felhagyott a Solóval és az antológiafilmekkel. A meglévő projektekből sorozatokat csináltak a Disney+-ra, így született meg a Boba Fett könyve és az Obi-Wan Kenobi is. Ezenkívül képregények füzetein találkozhattunk egyfajta folytatásokkal, mint Qi’ra további sorsa a Fejvadászok háborúja crossover képregényekben vagy a Crimson Reign történetekben.

Van azonban egy régóta bejelentett élőszereplős sorozatunk, amely kapcsolódik a Solóhoz, ez pedig a Lando, amelyben ismét Donald Glover alakítaná Han öreg barátját, ha a színész ráérne valamikor.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr9318014844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyingizik 2023.01.01. 22:36:10

Szerintem teljesen rendben volt a Solo, egy korrekt B kategóriás sci-fi kalandfilm. Nem volt annyira látványos, mint a többi SW sorfilm, az igaz. Alden Ehrenreich sem egy Harrison Ford, node ez még a fiatal Solo! Szinte gyerek, így érthető miért nem olyan vagány mint Ford. Ezzel a filmmel nagy baj nem volt, a béna SW sorfilmek miatt bukott meg. Egy "Utolsó jedik" után épeszű ember nem adott pénzt SW mozijegyre. Szívesen megnézném a folytatást, akár tv sorozat formában is.
Csak ugye azzal meg az lenne a baj - az Obi Wan sori alapján - hogy ott a főszereplő az erős női karakterek mögött mellékszereplő a saját sorozatában.
süti beállítások módosítása