Rebo.hu

„Mindig rajongói szempontból fogok neki a Star Wars projektjeimnek” – Beth Revis A hercegnő és a kalandorról mesélt

2023. július 24. - Boros Balint

star-wars-the-princess-and-the-scoundrel-cover_tall.jpg

2022 augusztus 16-án jelent meg az Egyesült Államokban Beth Revis írónő második Star Wars regénye, ami A hercegnő és a kalandor címet viseli. A regény magyar kiadása egyelőre előjegyezhető a Szukits Kiadó oldalán, megjelentetése ennek a függvénye. A történet dióhéjban Leia és Han esküvőjét, és akciótól nem mentes nászútját mutatja be a Halcyon nevű luxushajón. Az írónővel készült interjút szemléljük!

„A legjobb kutatómunka valaha”

A 214-es Star Wars Insiderben jelent meg egy interjú az írónővel még 2022 októberén. Az interjú során Beth Revis elmesélte, hogy a könyv megírása előtt többször is megnézte az eredeti trilógiát, amit a lehető legjobb kutatómunkának nevezett. Volt, hogy Han, máskor pedig Leia szemszögéből vizsgálta a trilógiát. Bár tudta, hogy a regénye A Jedi visszatér után fog játszódni, Revist meglepte, hogy milyen erősen támaszkodott az írás során A Birodalom visszavágban történtekre. A lappal megosztotta, hogy az évődős jelenetek írása után azokat a férjével eljátszották.

„Olyan volt, mint ha szerepjátékot írtam volna magunknak. Ő volt az én Han Solóm, és addig évődtünk amíg jó nem lett a szöveg” – mesélte Revis.

Az Insiderrel Revis azt is megosztotta, hogy több látványtervet is használt a Halcyonról az írás közben. Azt is elárulta, hogy a vázlata már azelőtt készen lett, hogy az első vendégeket beengedték volna a Galactic Starcruiser Star Wars szállodába, emiatt számtalan Youtube videót megnézett olyan emberektől, akik az első hetekben jártak a hotelben, hogy tökéletesítse a leírásokat. (A szálloda azonban méregdrága és veszteséges lett, így szeptember 30-án már be is zárják a kudarcos létesítményt – a szerk.) Brandon Wainerdi újságíró az interjú során a regény legjobb részének nevezte azt a részt, ahol Leia azzal vívódik, hogy hogyan fogadja el Darth Vadert, mint az apját. Revis elmesélte, hogy ezen jelenetek megírásához nagy segítséget adott neki Claudia Grey Vérvonal c. könyve, amit a kedvencének is tart. Azt is elmondta az Insidernek, hogy Leia történetének megírása nagyban hasonlított A lázadás hajnalának írására, ahol Jyn Erso karakterét kellett összekötnie a gyerek és a felnőtt Jyn karakterével. Leiával is ez volt a feladata, összekötni az eredeti és a zárótrilógia Leiáját. Szóba került az interjú során az is, hogy Revis hogyan tudta a könyvének történetét összeegyeztetni azokkal a sztorikkal, amik ebben a korszakban játszódnak, mire épít? Az író elmondta, hogy jelen esetben úgy állt hozzá a feladathoz, mint ha egy puzzle-t rakna össze. Elárulta azt is, hogy a regényben sok utalás van ezekre a történetekre, de ezek némelyike nagyon aprócska, így nem mindenki fogja kiszúrni őket.

Hogyan kell lázadó hősöknek esküvőt írni?

Revist Han és Leia esküvőjének a megírásáról is kérdezték, arról, hogy mit akart az esküvővel ábrázolni.

„Azt akartam megmutatni, hogy mennyire különbözik egymástól Han és Leia, és hogy ennek ellenére mégis egymást választják.” – nyilatkozta Revis az Insidernek.

Az Insidernek az írónő azt is elárulta, hogy nagyon sokszor változtatott Han és Leia esküvői gyűrűin. Volt olyan koncepció, hogy a gyűrűk az Ezeréves Sólyom pótalkatrészeiből állnak, de olyan is, amiben R2-D2 és C-3PO darabjaiból álltak volna össze. Revis viszont végül amellett döntött, hogy az Endor erdőholdjának növényeiből lesznek a gyűrűk, szimbolizálva az elmúlást, de egyben azt is, hogy ennek ellenére Han és Leia számíthat egymásra. Természetesen Revis mesélt az első Star Wars élményéről is, ami nem más volt, mint, hogy amint képes volt rá a saját haját Leia hercegnő ikonikus kakaóscsiga frizurájára formázta, és hogy az számtalanszor fénykardoztak PVC csövekkel Luke nevű öccsével. Az interjúban Revis elmesélte azt is, hogy tíz évig, minden évben más könyvvel próbálkozott, hogy íróvá váljon. A siker viszont csak a tizenegy év után jött el, amikor kiadták az Across the Universe c. könyvét. Revis azt is elmesélte a lapnak, hogy milyen érzés volt számára, amikor az ügynöke felhívta azzal, hogy a Lucasfilm vele szeretné megíratni a Zsivány Egyes előzményregényét, A lázadás hajnalát.

„Amikor elmondta, hogy mi a projekt, fél óráig sikoltottam. Még a kutyámat is megijesztettem. De végül sikerült kinyögnöm: Igen szeretném megcsinálni”

Revis azt is elmondta, hogy miután írni is kezdte a Star Warst sokkal nagyobb felelősségérzet lett benne a franchise iránt, mert ha az egyik könyvében elront valamit, azzal elrontja az egész galaxist.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr5918073396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása