Rebo.hu

Filoni Star Wars mozija

2023. május 10. - Castad

dave-filoni-swc23.JPG

Áprilisban a londoni Celebrationön a Lucasfilm felfedte végre filmes terveit, melyek egyike Dave Filoni mozija. A Lucasfilm kalapos zsenije az Új Köztársaság és a Birodalmi Maradvány endori csatát követő küzdelmeit viszi filmre, komolyan inspirálódva Timothy Zahn Thrawn trilógiájából. Erről is beszélt Filoni az elismert Empire magazinnak, mely a napokban került fel a világhálóra.

A Lucasfilm elnöke már elég korán sejtette, hogy A Mandalórival kezdődő, egymással összefüggő élőszereplős sorozatok valami nagyba, egy filmes lezárásba kulminálódnak majd. Immár bizonyos, hogy A Mandalóri, Boba Fett könyve, az Ahsoka és a Skeleton Crew cselekménye is ide fog végső soron kifutni, sőt úgy tűnik Filoni az animációs sorozatait is becsatornázta ebbe az univerzumon belüli univerzumban. Márha létezik egyáltalán olyan, hogy Mandoverzum, vagy Filoniverzum? Lehet elég lenne csupán Star Wars univerzumról beszélnünk.

Na de mit mondott erről a kalapos?

„A kulmináció egy érdekes szó” – jegyezte meg Filoni a Celebrationön – „Ahogy én látom, vannak [kis] történetek, és aztán ott van a nagy történet is. Az Egy új remény, A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér a mese fontos részeit meséli el, amelyek valóban meghatározták a korszak történelmét. Ezek mellett mindenféle melléktörténetek is vannak. Mi ezeket a kis történeteket építettük.”

Bár az élőszereplős és animációs szériák inkább kisebb, egy-egy személyre, párosra vagy csapatra fókuszáló meséket regéltek és regélnek el, azért meg-megbújt bennük a nagyobb történet íve is. Az egyelőre cím nélküli Új Köztársaság film azonban már egy nagyobb történet lesz.

„Számomra egy moziélményben kell, hogy legyen egy nagy ötlet – az adott időszak egy monumentális pillanata, ami megváltoztatja a történések menetét” – mondta Filoni. – „Amit Tony [Gilroy] csinált [az Andorban], és amit mi csináltunk a Lázadókban, az mind megváltozik, amikor Luke felrobbantja a Halálcsillagot. Azokat a pillanatokat keressük, amelyek meghatároznak egy korszakot, és a filmeknek valójában erről kellene szólniuk – akár a karakterek egymásra találásáról, akár egy meghatározó pillanatról van szó.”

No de mi lesz ez a pillanat? Erről egyelőre csak találgathatunk. Tudjuk, hogy Thrawn visszatér, tudjuk, hogy az Első Rend is épül lassan, ahogy azt is, hogy a Tantiss-hegy kísérletei is fontos szerepet játszanak majd. Na meg az Ahsoka sorozatból eddig látottak alapján világos és sötét oldali erőhasználókból, pilótákból, vadászgépekből és csillagrombolókból sem lesz hiány.

„Természetesen vannak ötleteim, de nem mondom el nektek azokat” – felelte Filoni nevetve – „Vannak apró dolgok útközben, amelyeket különböző médiumokon keresztül építettem fel, mindezt készülve arra, ami később várható.”

Bár sokat nem árult el, annyi bizonyos, hogy a Lars Mikkelsen által megformált Thrawn főadmirális lesz a film és az egész éra fő antagonistája.

„Az én szememben mindenképpen [ő az]. Amikor Timothy Zahn megírta A Birodalom örököseit, Thrawn egy ikonikus gonosztevő lett, mert nagyon különbözött mindattól, amit korábban láttunk. Nem egy újabb sisakos, fénykardos rosszfiú volt, érted? Nagy a csábítás, hogy olyan karaktereket kreáljunk, mint Vader, mert annyira ikonikus. De Tim bátorsága abban rejlett, hogy olyasvalakit hozott létre, aki nem ilyen, akinek nincsenek ilyen képességei, de másképp tud harcolni. A Csillagok háborúja címben benne van a háború szó, ő pedig főadmirális, egy katonai vezető, egy stratéga, egy Moriarty-archetípus, valaki, aki túljár az eszeden, aki stratégia terén felülmúl téged – ez nagyon jól működött. Ő egy kulcsszereplő ebben a korszakban. Szerencsések vagyunk, hogy megvan ez a karakter, és elég szerencsések vagyunk, hogy Lars [Mikkelsen] játssza őt.”

Izgatottan várjuk Filoni mozifilmjét, illetve az augusztusban érkező Ahsoka sorozatot!

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr5418120638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása