Rebo.hu

Favreau: A Mandalóri 4. évada csak a középső fejezete egy nagyobb történetnek

2023. február 24. - Castad

1b3.jpg

Jon Favreau, A Mandalóri showrunnere interjút adott az Inside Total Film podcastnak, melyet a Gamesradar átírásban is közölt. Favreau sokat beszélt a hamarosan érkező harmadik évadról, a mandalórikról, illetve a sztori későbbi folytatásáról is. Szemle!

Favreau beszélt arról, hogy kicsiben kezdték, új karaktereket, új bolygókat hoztak be, mely során sokféle mandalórit mutattak be, és sok kérdést kell megválaszolniuk, s a dolgok remélhetően összeállnak, ahogy a harmadik évad Mandalore bolygóra is ellátogat. Grogu képességei is erősebbek lesznek az új évadban, köszönhetően annak az időnek, amit Luke Skywalker mellett töltött. Grogu kapcsán Favreau nagyjából egyetértett a kérdező azon felvetésével, hogy a Gyermek a tökéletes híd két ellenséges csoport, a jedik és a mandalórik között. Favreau elmesélte, hogy ahogy Filonival és a Lucasfilm más munkatársaival beszélgetett sokat megtudott a mandalóri páncélról, amit lényegében a jedik elleni harcra fejlesztettek ki, hogy pótolja azokat a hiányosságokat ami az erőérzékenység hiányából fakadnak. Azt is kiemelte azonban, hogy az ősi háborúk ellenére voltak olyan időszakok, amikor a jedik és a mandók együttműködtek, sőt ott volt Tarre Vizsla, aki egyszerre volt jedi és mandalóri. Favreau sejtelmesen megjegyezte, hogy

„Groguban úgy tűnik megvan a potenciál, hogy nagy jelentősséggel bírjon a két kultúra összekötésében, és talán ő olyan karakter, aki mindkét világban mozoghat. Majd kiderül.”

Favreau a Mandalore élőszereplős ábrázolásáról is beszélt. Meggyőzőnek találta A klónok háborújában azt, hogy Filoni és társai milyen kietlennek ábrázolták a bolygót, melyet a sok háború okozott. A harcos kultúra állandó küzdelmeiben a Mandalore már jóval a Nagy Tisztogatás előtt pusztasággá változott. És amikor egy nép tagjai egymással háborúznak, sokkal nehezebb védekezni egy külső fenyegetés ellen. A Mandalore dizájnját Filoni animációs csapatától örökölték, s a korábbi évadokban itt-ott elszórtak némi utalást a Nagy Tisztogatásról, míg a Boba Fett könyvében egy montázst is megmutattak belőle. Most azonban, több lehetőség lesz e pusztítás következményeinek ábrázolására.

sundari-mandalorian.JPG

A lerombolt Sundari városa A Mandalóri hamradik évadában

Favreau már megírta a negyedik évad  forgatókönyvét is, amely korántsem jelenti azt, hogy közel a sorozat vége.

„Nem [nem gondol még a lezárásra]. – Szerintem az a szép ebben, hogy ez egy sokkal nagyobb történet középső fejezete. És noha idővel  elérnek valahová ezek a karakterek, s gondolkodom, hogy ezek a karakterek hogyan illeszkednek a nagyobb összképbe, ez nem olyan, mintha lenne egy finálé, amire építkezünk, és amit már előre elképzeltem. Épp ellenkezőleg, szeretem, ha ezek a történetek folytatódnak és folytatódnak. Tehát ezek a karakterek potenciálisan még egy darabig velünk lesznek, és nagyon szeretem az ő hangjukon mesélni a történeteket, és szeretem, ahogy a kalandok kibontakoznak, és már alig várom, hogy még sokkal többet csinálhassak.”

A showrunnert arról is kérdezték, hogy lesz-e ebben az évadban is internetet felrobbantó, igazi agyeldobós pillanat. Favreau reméli, hogy lesznek ilyen reakciók most is, az is a cél, hogy egy-egy epizódban történjenek olyan dolgok, történjen annyi minden, hogy arról beszéljen az internet. Nagyon szereti amikor az emberek izgatottak emiatt, találgatnak, hogy mi fog történni, s várják a következő epizódot. Ez az, amit a kisképernyőn meg lehet tenni, a mozfilmeknél viszont nem, itt nem kell éveket várni a folytatásokra, hanem hetente jön egy újabb epizód. Szereti azt is, hogy a Disney+-ra nem egyben rakják fel az évadokat, hanem heti bontásban. Így lehet figyelni a nézők reakcióit, s hogy jól tippelték-e meg előre, hogy mire hogyan fognak reagálni.

A Mandóverzum sorozatainak kapcsán úgy nyilatkozott, hogy reméli, a különböző sorozatok a maguk lábán is megállnak, de olykor elkerülhetetlen az összefonódás. Az egyik szériában megtörtént események hatással vannak a másikra, szóval nem teljesen önálló történetek, van közöttük kontinuitás. Sokat beszélgetett az Ahsokát készítő Dave Filonival, illetve a Skeleton Crew-t fejlesztő Jon Watts-szal, hogy hová halad sorozatuk, s ezeknek fényében írta A Mandalóri negyedik évadának sztoriját. A Skeleton Crew kapcsán kérdezték az ifjú színészgárdában rejlő egyediségről is, de Favreau ezt nagyon logikusnak gondolja, különsen Jon Watts filmjeiből kiindulva. A Pókember trilógiát és a Cop Cart jegyző Watts általában tinik, fiatal felnőttek szemszögéből meséli el történeteit. Watts és Chris Ford remek színészgárdát állított össze, és igyekeznek nem csak ismételni a korábbi produkciókat, hanem jelmezek, kellékek terén is újítani. Meg akarják mutatni, hogy a Mandóverzum idején felnövő fiatalok, már másak, mint Luke Skywalker generációja, más a gyerekkoruk.

Kádas István

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr9318057182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása