Rebo.hu

[Pletyka] Töröltek két bejelentett Star Wars filmet. Mi a helyzet a többivel?

2023. március 08. - DanCarver

feige-taika-jenkins_jav.jpg

A Variety értesülései szerint a Disney és a Lucasfilm végleg lemondott a korábban bejelentett Rogue Squadron filmről és a Marvel fejes Kevin Feige Star Wars projektjéről is. Viszont Taika Waititi Star Wars filmje még megvalósulhat, ahogy a pletyka szinten létező Damon Lindelof film is körvonalazódik.

Az utóbbi hónapokban egyre több infó látott napvilágot a készülő Star Wars filmekről. A Lucasfilm számos új filmes projektet jelentett be az elmúlt években, ám valahogy egyik sem valósult meg. Októberi cikkünkben sorra vettük, hogy mit érdemes tudni ezekről a filmekről. A Lucasfilm és a Disney azóta sem közölte, hogy pontosan milyen terveik lennének a következő Star Wars filmekre. A Variety azonban most exkluzív infókat hozott ezekről. Lássuk sorban, hogy mit tudtunk meg.

A bukottak: Rogue Squadron és Kevin Feige Star Wars filmje

Még 2020 decemberében jelentette be a Lucasfilm, hogy a Wonder Woman filmek rendezőnője, Patty Jenkins egy Star Wars filmet készít Rogue Squadron címen, azaz Wedge Antilles legendás vadászpilóta osztagáról. Ez volt az egyetlen projekt, aminek a címét és a koncepcióját is felfedték. A Disney 2022-re, majd 2023 decemberére tűzte ki a premiert, végül levették a dátumot a naptárukról. A film végül sosem készült el, állítólag kreatív nézeteltérések miatt, vagy Jenkins nem tudta tartani az ütemet. Korábban a rendezőnő még azt nyilatkozta, hogy nem mondott le a filmről, ám úgy tűnik a Disney és a Lucasfilm már nem tervezi elkészíteni a vadászrepülős Star Wars mozit. A projektről így végleg lemondhatnak az X-szárnyúak rajongói.

patty-jenkins-star-wars-rogue-squadron-logo.jpg

A Variety szerint egy másik ígéretes Star Wars mozit is törölhettek, méghozzá a Marvel Studios fejesének, Kevin Feige-nak a projektjét. Még 2019-ben erősítették meg, hogy a Marvel Moziverzum atyja valamilyen új Star Wars filmen dolgozik, a forgatókönyvíró is megvolt, ám utóbbi 2022-ben elhagyta a projektet és azóta semmit nem tudtunk erről. Most már nagyon úgy tűnik, hogy ezt a projektet sem fejlesztik többé a Lucasfilmnél.

kevin-feige.JPG

A Variety cikkében ugyan nem említették, de novemberben hozta le a The Wrap, hogy a korábban pletykált J. D. Dillard féle Star Wars mozi sem készül el. Az író-rendező még a Bad Robotnál kezdte, de dolgozott Az ébredő Erőn és a Skywalker korán is. Tehát JJ Abrams volt recepciósa sem fejleszt többé Star Wars filmet.

A futottak még: Taika Waititi és Rian Johnson Star Wars filmje

taika-sw.JPG

2020. május 4-én, a Star Wars napon Kathleen Kennedy hivatalosan bejelentette, hogy Taika Waititi egy új Star Wars filmet készít. Az egyedi stílusú és humorú új-zélandi filmes zseni már otthonosan mozog a blockbusterek világában, hiszen olyan filmeket köszönhetünk neki, mint a Jojo Nyuszi, vagy a Marvelnél a Thor: Ragnarök és a Thor: Szerelem és mennydörgés. Waititi ráadásul már a Star Warsban is alkotott, hiszen ő rendezte A Mandalóri első évadának finálé epizódját és ő játszotta IG-11 fejvadász droidot is a sorozatban. A Variety forrásai szerint Waititi Star Wars mozija továbbra is tervben van, fejlesztik és Taika a rendezés mellett valamilyen komolyabb szerepben is feltűnhet a filmben, ahogy a korábbi filmjeiben is tette. Hogy a film mégis mikor készül el, azt egyelőre nem lehet tudni.

rian-johnson-tlj.jpg

A legrégebb óta futó Star Wars filmes projekt Rian Johnson önálló Star Wars trilógiája. Az utolsó Jedik író-rendezőjének új Star Wars projektjét, még 2017-ben jelentették be, de azóta sem kezdték el fejleszteni. Johnsont túlságosan is lefoglalja a Tőrbe ejte filmek munkálatai és ő azóta rendre mindig elmondja, hogy szeretné megcsinálni. Talán egyszer végre eljut oda is, hacsak előbb a Lucasfilm nem kaszálja el végleg ezt is.

Az ígéretesek és a távolban pislákoló remény: Damon Lindelof és Shawn Levy Star Wars projektjei

img_5663-1.jpg

Az egyelőre még pletykaszinten létező, de már körvonalazódó új Star Wars film lehet a befutó. A hírek szerint a rendező az Oscar-díjas Sharmeen Obaid-Chinoy (Saving Face dokumentumfilm, Ms. Marvel) lesz, míg forgatókönyvön a legendás Damon Lindelof (Lost – Eltűntek, Watchmen sorozatok), illetve Justin Britt-Gibson (The Strain – A Kór és a Képmás sorozatok írója) dolgozik. Az új Star Wars mozi állítólag már egy ideje készül abban a bizonyos titkos írói szobában, ahol a pletykák szerint még Dave Filoni is megfordult. A film időben valamikor a Skywalker kora után játszódhat, egy teljesen új, önálló történet lesz, tehát nem folytatás, de felbukkanhatnak benne a zárótrilógia főszereplői is. Arról is szóltak pletykák, hogy a főszerepre egy fekete nő és férfi színészt is keresnek és akár már idén áprilisban elkezdhetik a forgatást. A Lucasfilm nagy valószínűséggel a londoni Star Wars Celebrationön tervezi bemutatni a projektet.

lindelof-obaid-chinoy-britt-gibson.jpg

Sharmeen Obaid-Chinoy, Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson

Szintén halottunk pletykákat arról, hogy a Stranger Things és a Free Guy készítője, Shawn Levy is dolgozik valamilyen új Star Wars filmen. Levy következő filmje a Deadpool 3 lesz a Marvelnél, így valamikor ezután kezdhet el dolgozni a messz-messzi galaxisban.

shawn-levy-sw.JPG

Shawn Levy (forrás: Deadline)

Nagyon úgy tűnik, hogy Bob Iger visszatérésével elkezdték rendezni a Star Wars mozik ügyét. A régóta bejelentett, de sehová sem tartó projekteket sorra törlik és olyanokat vesznek elő, amelyeken tényleg dolgoznak az írók és rendezők és nem csak üres ígérgetések vannak. A Skywalker kora óta eltelt három évben nem kaptunk új filmet, miközben a franchise újjászületett a tévéképernyőn, sorra érkeznek a Star Wars sorozatok a Disney+-ra.

Két hivatalos premier dátumot tart fent a Disney Star Wars filmeknek, ezek 2025. december 19. és 2027. december 17-e. Hivatalosan nem erősítették meg, hogy erre a két dátumra pontosan milyen Star Wars filmek érkeznek. Reméljük az áprilisi Celebrationön végre tényleg kiderül mit tervez a Lucasfilm és talán két év múlva karácsonykor újra a moziban is utazhatunk a messzi-messzi galaxisba.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr8318066790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása