Rebo.hu

[Pletyka] Új Star Wars filmet jelenthetnek be húsvétkor!

2023. február 16. - Castad

starwarssaga-blogroll-1653501853399.jpg

A The Hollywood Reporter értesülése szerint a Lucasfilm leleplezheti friss filmes terveit az idén Londonban tartott Star Wars Celebration keretében.

A Disney élére nemrég visszatérő sikerigazgató Bob Iger kezébe vette a „Mouse House” égisze alá tartozó stúdiók sorsát. Iger kijelentette, hogy a vállalatnak jobban kell gondozi a franchise-ait.

„Minőséget akarunk a képernyőn, de számításba kell vennünk azt is, hogy mennyibe kerül nekünk” – mondta.

A friss szigor inkább a Marvelnél várható, az új irányvonalat jelezheti a stúdió vezetője, Kevin Feige azon kijelentése, hogy változni fog a Marvel sorozatok műsorra tűzésének gyakorisága. A következő években eszerint kevesebb MCU sorozat várható, nagyobb szünetekkel. 

A Star Wars esetében ellenben a Disney+ sorozatok gyors tempóban érkeznek, március 1-én jön A Mandalóri harmadik évada, majd még idén levetítik az Ahsoka és a Skeleton Crew című szériát is. A THR bennfentes forrása szerint a Lucasfilm felpöröghet, mégha be is kell tartania ugyanazon költségvetési fegyelmet, mint a testvérstúdióknak. Kevesebb Marvel, több Star Wars!

A Star Wars háza táján az igazi probléma a mozifilmek terén érződik, valahogy nem akarnak összejönni az eddig bejelentett projektek. Most azonban a portál  is arról ír, hogy

a Lucasfilm felfedheti filmes terveit a londoni Celebrationön.

Az persze egyelőre kérdéses, hogy milyen filmről, esetleg filmekről lehet szó. A legvalószínűbb jelölt a Damon Lindelof féle projekt, amiről az utóbbi hónapokban többet cikkeztek. A Lost – Eltűntek és a Watchmen sorozatok írója, Damon Lindelof fejlesztése alatt álló Star Wars mozi rendezője a pletyka szerint Sharmeen Obaid-Chinoy lesz (Ms. Marvel), a forgatókönyvet pedig Lindelof mellett Justin Britt-Gibson (The Strain – A Kór, Képmás) írja, de Patrick Somerville, Rayna McClendon, illetve Dave Filoni is segédkezik a projekten. A titokzatos film a zárótrilógia után játszódik majd, de önálló mozi lesz, s nem egy Star Wars X. A fő karakterei is újak lesznek – állítólag fekete női, illetve férfi színészeket castingolnak a főbb szerepekre – de a Skywalker saga egyes szereplői is visszatérhetnek kisebb szerepekben. E film forgatását állítólag már áprilisban megkezdik.

A THR úgy tudja, hogy Lindelof és csapata júliusban dolgozták ki a filmes történetüket. Az oldal ráadásul Taika Waititi korábban hivatalosan bejelentett filmjéről is úgy nyilatkozott, hogy még mindig fejlesztés alatt áll, szóval lehet, még arról is kapunk némi információt a Celebrationön. A Patty Jenkins féle Rogue Squadron esetében viszont már azt írta a lap, hogy talán sosem fog elkészülni.

A Star Wars Celebrationt idén Londonban tartják, méghozzá húsvétkor, április 7 és 10 között.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr2818051192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása