Rebo.hu

Érdekességek és utalások a Rossz Osztag második évadában

2023. február 13. - viragirwin

ezgif_com-webp-to-jpg_3_1.jpg

A Rossz Osztag második évadának felénél tartunk, az új duplarész után pedig felkerültek a StarWars.com-ra az eddigi részek epizódbemutatói, tele kulisszatitkokkal és érdekességekkel.  Ezek közül összeszedtük a fontosabbakat.

1.) Az első rész nyitójelenetében szereplő vízivilág Aynaboni, mely Anne Bonny után kapta nevét, aki egyike volt a történelem azon kevés női kalózainak, akikről maradt feljegyzés a kalózok aranykorából. 

2.) Wilco százados neve a rádiózásban használatos „Roger Wilco” kifejezésből ered, ami annyit jelent: „Értettem, engedelmeskedem”. 

3.) Noshir Dalal, aki Rampart admirális hangját adja a sorozatban, korábban Varko Grey birodalmi pilótát alakította a Star Wars: Squadronsban és egy falusit a Jedihistóriákban. Szintén ő alakítja Bode Akuna karakterét, aki Cal kestis új barátja lesz az érkező Star Wars Jedi: Survivor játékban. 

ezgif_com-webp-to-jpg_3.jpg

4.) A harmadik epizódban két B1-es rohamdroid, miután sikeresen lelőtték a birodalmi transzportot, ad egy ötöst (vagy az ő esetükben hármast) egymásnak, mely gesztus nagyon ritkán jelenik meg a Star Warsban.

5.) A negyedik epizód főgonosza, Grini Millegi, egy dowutin. Ez a faj először Az ébredő Erőben jelent meg és ez az első alkalom, hogy animációs formában is láthattuk. Millegit nem más, mint Ernie Hudson alakította, vagyis Winston Zeddemore a Szellemírtók című filmsorozatból.

bb-trivia-s2-204-03_8e6c58c8.jpeg

6.) Ugyanebben az epizódban hallhattuk először Cid teljes nevét, ami nem más, mint Ciddarin Scaleback (Pikkelyeshátú Ciddarin).

7.) Safa-Toma városa a Serolonis bolygón található, mely a legendás filmrendező, Sergio Leonéról kapta a nevét. A bolygó eredetileg A klónok háborújában befejezetlen történeteiben szerepelt volna, Boba és Cad Bane közös történetében. 

8.) A kincskeresős ötödik epizód nagyban inspirálódott egy másik Lucasfilm tulajdonból, vagyis az Indiana Jones filmekből. Olyannyira, hogy a számos kis utalás mellett, egy egész jelenetet egy az egyben átemeltek a részbe. Az elveszett frigyláda fosztógatói egyik jelenetéről van szó, és Phee Indynek, míg Omega, a háttérben figyelő Satipónak feleltethető meg.

the-bad-batch-trivia-205-04_f1462174.jpeg

9.) Az iránytű amit Omega megtalál az epizódban hasonló Luke Skywalkeréhez, ami egy pillanatra látható Az utolsó Jedikben. A kelléket a filmhez eredetileg Dave Filoni vetette papírra, de felbukkant a Battlefront II játékban is.

10.) A hatodik részben az ifjú Gungit a Vanguard Axis nevű szervezet ejtette zsákmányul, melynek érdekessége, hogy egy olyan bűnbanda, ami csak droidokból áll.

11.) Wrecker ugyanebben a részben megemlíti, hogy a csapat már korábban járt a Kashyyykon, ami utalás A klónok háborúja egy szintén befejezetlen történetére. Ebben az osztag Yoda mester oldalán küzdött volna a trandoshánok ellen, megjelent volna benne Babwa Venomor is, ahogy a mylayák és a netcasterek (hálóvetők) is. Tarfful tábornok ezekben a részekben is a fákhoz fordult volna segítségért, ami megmagyarázza, hogy Hunter miért ment bele olyan könnyen az erdő tervébe.

ezgif_com-webp-to-jpg_4.jpg

12.) A hetedik részben újra láthattuk a 79’s elnevezésű, kifejezetten klónok számára fenntartott bárt, mely eredetileg A klónok háborúja hatodik évadában bukkant fel, de még Lucas el nem készült Underworld sorozatához találták ki. Később a Lázadókban Rex, Wolffe és Gregor otthonának anyósülésére is fel van festve a hely logója, illetve sokkal később az Ellenállás sorozatban Hype Fazon, a Zöld Ász, ruháján és hajóján is megtalálható az emblémája.

13.) A részben Rex egy garázsba viszi Chuchi szenátort és a jelöletlen klón bérgyilkost – a helyet már láthattuk A klónok háborúja utolsó évadában, a Martez testvéreké. Már az első évadban is kiderült, hogy Rex valószínűleg szorosan együttműködik velük.

ezgif_com-webp-to-jpg_1_1.jpg

14.) A Birodalmi Szenátus lebegő üléseinek megjelenése eltér A klónok háborújában látottaktól, közelebb áll az Andorban használt dizájnhoz – úgy néz ki Sidious ezeket hamar lecseréltette. 

15.) Az epizódban cameózott egyet Tynnra Pamlo, Taris szenátora is, aki eredetileg a Zsivány Egyesben tűnt fel, Sharon Duncan-Brewster pedig visszatért a szerepre.

ezgif_com-webp-to-jpg_2_1.jpg

16.) A dupla  epizódokban két szeparatista szimpatizáns világ képviselői is feltűntek. Egyikük Gani Riduli szenátor a Bankár Klán képviseletében, amit Sidious már a háború utolsó évében végleg bekebelezett. A másik, gossam szenátor nevét ugyan nem tudhatjuk, de ő is abba a fajba tartozik, mint Shu Mai, a Kereskedő Céh volt vezetője. Mait Darth Vader lemészárolta a Mustafaron, de úgy tűnik, hogy a Céh maga inkább végleg beolvadt a Birodalomba, korábbi kettős játszmáik és elszakadási törekvéseik ellenére.

17.) A nyolcadik epizódban Palpatine szájából elhangzott végre a rohamosztagos szó,  a sorozatban először.

bb-trivia-s2-208-03_1e0f580d.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr8318047754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása