Rebo.hu

Natasha Liu Bordizzo szándékosan nem másolta le Sabine Wren animációs változatát

2023. július 25. - DanCarver

sabine-wren-with-lightsaber-jedi-fight-hati-ahsoka.jpg

A közelgő Ahsoka sorozatban Sabine Wrent alakító színésznő mesélt a karakterről és arról, hogy mennyit merített a Lázadókból.

Már nem kell sokat aludnunk az új Ahsoka című Star Wars sorozatig. A Mandoverzum következő szériája számos, főként az animációs sorozatokból vagy írott művekből ismert karaktert fog bevezetni élőszereplős formában, mint pl.: Hera Syndulla, Sabine Wren vagy Thrawn főadmirális. Sabine-t az ausztrál színésznő, Natasha Liu Bordizzo fogja életre kelteni a TV képernyőkön. A 28 éves színésznő nemrég az SFX Magazine-nak adott interjújában (amelyet a The Direct is megszemlézett) mesélt a sorozatról és arról, hogy mennyit inspirálódott a Lázadókból. A mandalóri lázadó lány a Lázadókban debütált 2014-ben és Tiya Sircar adta a hangját az animációs szériában. Bordizzo világosan kijelentette, hogy bár nagyon kedvelte és sokra tartotta Sircar munkásságát, de már a kezdetektől fogva tudatosan nem akarta lemásolni az animációs változatot.

„Imádtam Tiya Sircar Sabine-ját!... Imádtam az energiát, a szarkazmust és a játékosságot, ami Sabine-t igazán Sabine-ná tette, de nyilvánvalóan ez egy kényes egyensúly, mert soha nem próbálnék meg másolni valakit. Azt akarom, hogy inspiráljon az az energia, amit ők beletettek a karakterbe, és aztán a magamévá tegyem a szerepet.” – mondta a színésznő.

Bordizzo hozzá tette, hogy a forgatás előtt szinten „mindent megnézett” beleértve a filmeket, előszereplős és animációs sorozatokat is.

„És persze mindent megnéztem... beleértve az eredeti filmeket, a Mandalórit és természetesen a Lázadókat. De nem néztem meg semmit, miután elkezdtük a forgatást, mert különben túl sok lenne. Szeretnéd, hogy legyen tered, hogy minden élményt, emléket és inspirációt magadba szívj mindabból, amit megnéztél, és aztán hagyd, hogy az élőszereplős film, amit készítesz, megtalálja a saját igazát, a saját útját.” – mesélte Bordizzo.

sabine-wren-darksaber.JPG

Akárcsak Ahsoka, úgy Sabine karakterét is a kalapos Dave Filoni alkotta meg. Bordizzo beszélt arról is milyen volt együtt dolgozni „Lucas padawanjával”, aki az írói, rendezői munkái mellett  showrunnerként is részt vett az új sorozat munkálataiban. 

„Már az is luxus, hogy az alkotó minden nap itt van... Ő a tudás feneketlen kútja, a történet és a karakterek őrzője. Emellett ő tényleg csak bízott bennünk – miközben mi hozzá fordultunk útmutatásért, ő azt is mondta: »Te vagy Sabine, szóval amit ösztönösen helyesnek érzel, az helyes«.” – mesélte a színésznő

Jó látni, hogy Natasha Liu Bordizzo inkább ráépít a Lázadókban megismert karakterre, mintsem egy az egyben lemásolná. Elmondásai alapján tiszteli azt, amit Dave Filoni és Tiya Sircar alkottak meg közösen és ezt továbbvíve saját verzióját hozta létre. Időben amúgy is évekkel vagyunk a Lázadók eseményei után, hiszen a negyedik évad még az Egy új remény eseményei előtt véget ért, a fináléban láthattunk egy epilógust, amely már A Mandalóri idején játszódhat felvezetve egy lehetséges folytatást, tehát minimum egy öt évvel idősebb Sabine-ról beszélünk. Míg a Lázadókban Sabine egy cserfes, nagyszájú, izgága tinédzser lázadó volt, itt már egy felnőtt, érettebb nőt láthatunk, aki azért továbbra is igen vakmerő. A négy évados animációs sorozatban már eleve sokat fejlődött a karaktere, hiszen választ kaptunk arra is, hogy miért csatlakozott a lázadáshoz, milyen sötét múltja volt és milyen a viszonya családjával is. Hasonlóan Ahsokához, ő is karakterfejlődésen mehetett keresztül a két sorozat közt eltelt időben. Valószínűleg választ kapunk arra is, hogyan dolgozta fel Ezra elvesztését, a Birodalom bukását és Lothal felszabadulását.

Az Ahsoka legutóbbi előzetesében azt is felfedték, hogy Sabine egyfajta padawanja lett Ahsokának, miután Tano visszatért a Malachorról. Sabine mesterének nevezte a togruta ex-jedit. A Lázadókban Ahsoka inkább Kanan és Ezra útját egyengette, amolyan jedimesterként, de a két jedi elvesztése és eltűnése után úgy tűnik Sabine mentora lett. Az előzetes szerint Ahsoka csak nagyon rövid ideig oktatta Sabine-t a jedik útjára (vagy talán csak fénykardhasználatra – a szerk.), mert valamilyen nézeteltérés vagy Ahsoka belső aggályai miatt (amiért Grogu okítását sem vállalta) felhagyott a lány képzésével. A sorozatban így másfajta megvilágításba kerülhet kapcsolatuk és közös múltjuk is új töltetet kap. Sabine itt már képzettként forgatja Ezra fénykardját. Külön érdekes ízt ad a történetnek, hogy míg Grogu jediből vált mandalórivá, addig Sabine mandalóriból válhat „jedivé” akár annak ellenére is, hogy nem képes használni az Erőt. Rendkívül izgalmas sorozatnak nézünk elébe, ennél jobban nem is lehetne folytatni a Lázadók történetét.

Az Ahsoka augusztus 23-án érkezik dupla epizóddal a Disney+-ra.

f0xsmjxwwaeud5r.jpg

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr2618178619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása