Rebo.hu

Tony Gilroy a Zsivány Egyes újraforgatásán találta ki Melshi karakterét

2022. november 22. - DanCarver

melshi-andor-rogue_one.jpg

Közeledik a fináléhoz az Andor első évada. A sorozatban nemrég visszatért a Zsivány Egyesből ismert lázadó, Ruescott Melshi, aki Cassian Andorral együtt sikeresen megszökött a Narkina 5 birodalmi börtönéből. A Melshit alakító Duncan Pow nemrég beszélt a karakterről és a visszatéréséről a Star Warsba.

Mon Mothma, Saw Gerrera vagy a címszereplő Cassian Andor mellett egy másik érdekes karakter is visszatért a Zsivány Egyesből az Andorban. Ruescott Melshi őrmester meghatározó alakja volt a lázadásnak és sok társával együtt ő is hősi halált halt a scarifi csatában. A filmben már látható volt, hogy Cassian és Melshi között régi barátság fűződik, de közös múltjukról eddig semmit sem tudtunk. Az Andorban végre láthattuk, miként találkoztak a Narkina 5 birodalmi börtönében, ahonnan együtt szöktek meg végül. Melshi igazi lázadó volt már a börtönben is és nagy szerepe volt abban, hogy Cassian is lázadók felé fordult később.

A Melshit alakító Duncan Pow beszélt a The Playlistnek arról, hogyan is került bele a Zsivány Egyesbe és milyen érzés volt nemrég visszatérnie a Star Warsba.

melshi-rogue-one.JPG

Melshi a scarifi csatában

A Zsivány Egyesben akkor bukkant fel először, amikor a film elején a Lázadók különleges egysége, az Útkeresők kiszabadították Jyn Ersót a Wobani munkatáborból. Az akciót Melshi őrmester vezette. Pow azonban elmondta, hogy eredetileg egészen már szerepe lett volna a filmben.

„A Zsivány Egyesben eredetileg vadászpilótaként volt szerepem” - mondta Pow. „Korán részt vettem az eredeti produkcióban különböző minőségben, majd az újraforgatásokra jöttem és hirtelen, miután beszélgettem Tonyval – vicces módon a buddhizmusról –, rájöttem, hogy Melshi karakterét beleírták a Zsivány Egyes néhány részébe, és így jött létre a dolog... Igazából az újraforgatások során kerültem [jelentősebb módon] a fedélzetre. Néha az életben az ember a megfelelő helyen van a megfelelő időben.” – mesélte Pow.

Pow elmondása alapján Melshi karaktere nem volt benne az eredeti tervekben, hanem Tony Gilroy alkotta meg őt a film újraforgatásai során. Ez alapján is látszik, hogy a közkedvelt antológiafilm mennyi változáson ment keresztül mire elérte végső formáját és ebben Gilroynak volt óriási szerepe. Nem véletlen, hogy ő alkotta meg az Andort is.

rogue-one-cassian-melshi.jpeg

Cassian és az Útkeresők csatlakoznak Jyn Ersóhoz.

Pow arról is beszélt, hogy gyermekkora óta nagy Star Wars rajongó, mióta látta a moziban A Birodalom visszavágot. A színész „misztikusnak és szinkronisztikusnak” nevezte szerencsés szereposztását a Zsivány Egyesben és a visszatérését az Andorban.

„Az ember mindig reménykedik” - mondta Pow a projektbe való visszatérésről. „Szóval, amikor először hallottam az Andorról, nagyon optimista voltam, hogy talán részt vehetek benne, és igen, Tony felhívott, amikor éppen [dél-amerikai nyaralásra készültem], és azt mondta: »Hé, menj, érezd jól magad, és majd találkozunk, ha visszajöttél Londonba.«”. – mesélte a színész.

melshi-andor.jpg

Melshi találkozik Andorral a Narkina 5 börtönében

A sors azonban közbeszólt, kitört a koronavírus járvány. Az Andor forgatása majdnem egy évet csúszott és Pow már idegesen várta, hogy vajon mikor térhet vissza a messzi-messzi galaxisba. Mígnem jött a telefon Gilroytól.

„Emlékszem, [Tony] megkérdezte, hogy »formában vagy?«, én pedig azt mondtam, hogy »Persze, hogy formában vagyok«, nem töltöttem az egész zárkózást a hátsó udvaron anyámmal, gin-tonikot iszogatva” - nevetett. „Szóval, nagyon rövid időm volt arra, hogy formába jöjjek”. – mesélte Pow.

Melshinek végül nagyon fontos szerep jutott az Andorban. Nemcsak az derült ki, hogy milyen korán találkozott Cassiannal, hanem az is, hogy ő már nagyon hamar elkötelezett lázadó volt, a börtönben elsők között szegült szembe a Birodalommal és világnézete hatással lesz Cassian későbbi lázadó tevékenységére is. A Narkina 5 szekvencia remekül bemutatta kettejük baráti és bajtársias viszonyának alakulását és közös szökésüket is. Ugyan a 11. rész végén útjaik elváltak és egyelőre nem tudjuk, hol és mikor találkoznak újra.

melsi-andor-narkina.JPG

Melshi és Andor szökésben

Pow sem tudja (vagy nem mondhatja el), hogy visszatér-e a második évadban, azonban a Zsivány Egyesben látott szerepe alapján sejthetjük, hogy még látjuk azt, ahogy ez a két férfi csatlakozik a Lázadók Szövetségéhez és noha különböző szerepük lesz a lázadásban, de a közös múltjuk összeköti őket.

A végére ide illik Humphrey Bogart legendás mondata a Casablanca című film fináléjából:

„Louis, azt hiszem, ez egy gyönyörű barátság kezdete.”

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr1917982782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása