Rebo.hu

Egy indokolt cameo az Andorban: Ruescott Melshi

2022. november 12. - Castad

nevtelen_terv_2.png

Ruescott Melshi őrmester neve még a legavatottabb Star Wars rajongók körében sem örvendett széleskörű ismertségnek, hiába játszott fontosabb mellékszerepet a Zsivány Egyesben. Most azonban az Andor szériában picit jelentősebb szerep jutott számára, bár Melshi fontosságát ezúttal Kino Loy karaktere és Andy Serkis lenyűgöző alakítása homályosítja el. Ilyen Melshi, egy csöndes, mindig tettre kész lázadó, egy támogató háttérkarakter. A sorozat készítői ezúttal az ő visszahozásáról beszéltek a Collider megkeresésére.

A brit Duncan Pow által alakított Melshi őrmester a Zsivány Egyes idején a Lázadó Különleges Erők leghíresebb gyalogos egységéhez, az Útkeresők nevű felderítő alakulathoz tartozott (ezen egység szolgált részben később a Han Solo vezette endori beszivárgócsapat alapjaként is). Melshi már a filmben is Cassian Andor jóbarátjaként, hű támaszaként jelent meg, így vett részt Jyn Erso kiszabadításában, valamint természetesen az öngyilkos scarifi bevetésen is, mely során ő is hősi halált halt. Története akár ennyi is lehetett volna, ahogy megannyi hozzá hasonló háttérkarakteré, ám az Andor készítői másképp gondolták, s sorozatukba is bevonták Ruescott Melshi őrmestert, bemutatva a Cassian-Melshi barátság születésének drámai hátterét. Sanne Wohlenberg producer és Beau Willimon forgatókönyvíró, a Narkina-5 storyarc írója, Melshi visszahozásának körülményeiről meséltek. 

Bár Tony Gilroy és társai gyakorta hangoztatták, hogy sorozatuk mentes lesz a fanservice-től, elsőre úgy tűnik Melshi esetében mégiscsak erről van szó. Ha jobban megkapargatjuk a felszínt, akkor azonban látszik, hogy az ő felbukkanása korántsem volt indokolatlan, hasonlóan a Zsivány Egyes más visszatérő karaktereihez. A sorozat szerint Cassian és Melshi a Narkina-5 kegyetlen börtönében találkoztak először, s már hamar egymásra találtak a közös cél, a mielőbbi szökés reményében. Melshi az egyik fő támasza volt Andornak a szökési terv kiötlésében, s már a börtönben is lázadóként viselkedett. Wohlenberg és Willimon szerint Melshi beemelése a sztoriba egyenesen Tony Gilroytól eredt, aki nagyon szeretett együtt dolgozni Pow-val a Zsivány Egyesen és kereste a lehetőséget, hogy hogyan integrálhassa Melshi karakterét a sztoriba. A hogyan volt tehát az igazi kérdés, ennek kiötléséig Melshit talonban tartották. A börtön pedig „ideális” helyszínt jelentett arra, hogy  visszahozzák a karaktert s összekapcsolják történetét Cassiannal, kibővítve ezzel hátterüket és a sorozat egész világát.

Willimon elmondta, hogy szerették volna elkerülni, hogy indokolatlan, frusztráló cameo legyen a dologból.

„Soha nem akartuk csak kedvezésből csinálni, vagy csak úgy, hogy »Hé, mama. Nézd, mit tudok csinálni?« Nagyon magasra kellett tenni a lécet. Csak akkor akartuk meglépni ezt, ha szükségesnek és szervesnek érezzük, és ha úgy tudjuk vele előrevinni a történetet, hogy az ne csak a cselekményre koncentráljon, hanem érzelmileg is megérintsen. Az ötlettől kirázott a hideg, emlékszem, amikor mindannyian... Nem emlékszem, ki mondta ki hangosan először, hogy »és mi van, ha Melshi ott van a börtönben«? És ez olyan volt, hogy »Ó, Istenem.« – fogalmazott Willimon

A végső döntést persze Tony Gilroy hozta meg, aki remekül működött együtt írótársaival, fivérével, Dannel és Beau Willimonnal. Gilroy pedig Melshi szerepére is rábólintott. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr6417974880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása