Rebo.hu

Tony Gilroy szerint 2024 előtt nem várható az Andor második évada

2022. szeptember 20. - DanCarver

andor-wallpaper.jpg

Már csak egy nap választ el minket attól, hogy láthassuk az Andor első három epizódját a Disney+-on. Az első évad lassan három éve készül, amelyről a sorozat írója és showrunnere, Tony Gilroy beszélt és azt is elárulta, hogy a második évadra még legalább két évet kell várnunk.

Az Andor két évadosra tervezett sorozat lesz (évadonként tizenkét epizóddal), amely a Zsivány egyes –Egy Star Wars-történet előzményeit és a címszereplő lázadó kém, Cassian Andor százados életét mutatja be.

A sorozat írója és showrunnere Tony Gilroy (Michael Clayton és A Bourne-hagyaték filmek rendezője) - aki a Zsivány egyes társrendezője és forgatókönyvírója is volt - a The Wrapnek mesélt az új Star Wars sorozatról. Az interjú elején szóba hozták azt a pletykát, miszerint a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy Gilroyt tenné meg a Star Wars filmek „nagykövetének”, miután végzett az Andorral. Az író-rendező azonban ezt cáfolta, még egyáltalán nem tárgyalt filmekről Kennedyvel, ugyanis egy filmes projekt elterelné a figyelmét a sorozatról.

„Ez a legotthonosabb, amit valaha csináltam. Mindig is nagyon világosan álltam hozzá” - mondta Gilroy a The Wrapnek. „Soha nem fogadok el munkát egy másik munka előtt. Mindig csak egy dolgot csináltam egyszerre és soha nem csináltam céget vagy kaptam fejlécet, soha nem volt produkciós szerződésem, vagy bármi. Ez a leghosszabb idő, amit valaha is eltöltöttem egy helyen.” – mesélte az író-rendező.

Az Andort még 2017 novemberében jelentette be a Lucasfilm, egyike volt az első élőszereplős sorozatoknak, amelyet az akkor még csak készülő Disney+-ra szántak. A munkálatok azonban csak 2019-ben indultak el, amikor a Cassian Andort alakító Diego Luna végzett a Narcos: Mexico című sorozat forgatásán. Tony Gilroy eredetileg nem volt részese a projektnek, hivatalosan 2020 áprilisában váltotta a korábban kiszemelt Stephen Schiffet. Az első évad forgatása 2020 szeptemberében kezdődött az Egyesült királyságban és egészen 2021. szeptemberig tartott, tehát egy évet felölelt és ehhez még további egy év utómunkálat következett.

gilroy-luna-andor.jpg

Tony Gilroy és Diego Luna az Andor forgatásán

A sorozat a Zsivány egyest megelőző öt év eseményeit dolgozza fel, amelyben megismerhetjük Cassian Andor csatlakozását a lázadáshoz és tevékenységét a Lázadók Szövetségének oldalán, mindezt egy kémthrillerben. Gilroyt arról is kérdezték, hogy az Andor második évada után is dolgozna-e további Star Wars filmeken, sorozatokon. Mint mondta, mire végez már 26 órányi Star Wars-tartalmon lesz túl, meghatározó szereplőként.

Gilroy elmondása szerint még sokáig leköti az Andor, tekintve a második évad munkálatai is sok időt vesznek igénybe. Gilroy azt is elárulta, hogy novemberben kezdik el forgatni az évadot és előreláthatóan augusztusig fog tartani a forgatás. Ezt azonban ezúttal is hosszú utómunkálatok követik majd. 

A fentiek alapján ez azt jelenti, hogy leghamarabb 2024 őszén várható az Andor második évadának megjelenése a Disney+-on. A munkálatok azért is húzódnak el ennyi ideig, mert a korábbi élőszereplős Star Wars-sorozatokkal (A Mandalóri, Boba Fett könyveObi-Wan Kenobi) ellentétben Gilroyék nem használták az ILM StageCraft LEDfalas Volume technológiáját. Helyette hagyományos épített díszletek és valódi helyszínek között forgattak és a vizuális effekteket az utómunkálatok során készítették el hozzá. A produkció így költségvetésben és időben inkább hasonlít egy mozifilmhez, mint a Disney+ eddigi élőszereplős sorozataira.

A Disney és a Lucasfilm egyelőre hivatalosan nem közölte, hogy pontosan mikor is érkezik az Andor második évada, a showrunner szerint azonban ez még két évig is elhúzódhat. Szerencsére addig is bőven lesz mit nézni, hiszen az Andorral párhuzamosan érkezik a Jedihistóriák (Tales of the Jedi) minisorozat, továbbá januárban indul A Rossz osztag (The Bad Batch) második évada, jön A Mandalóri harmadik évada és készülnek az Ahsoka, The Acolyte és a Skeleton Crew sorozatok is.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr6417935796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása