Rebo.hu

Exkluzív felvételek kerültek ki az Andor második évadának forgatásáról

2023. február 15. - DanCarver

andor_s2_02.jpg

Az Andor második évadának forgatása jelenleg is zajlik az Egyesült Királyságban. A legújabb szivárogtatásokkal most bepillantást nyerhetünk az új évadba.

Novemberben erősítették meg, hogy megkezdték az Andor második évadának forgatását a londoni Pinewood Stúdióban. A kritikailag elismert, de a rajongók között megosztó Disney+ sorozat második évada jobban elmerül majd Cassian Andor lázadó- és kémtevékénységében, és a finálé már beletorkollik a Zsivány Egyes eseményeibe. A széria showrunnere, Tony Gilroy azonban korábban elmondta, hogy még sokat kell várnunk a következő évadra, ugyanis valamikor 2024-ben érkezhet a Disney+-ra.

A forgatás azonban jelenleg is zajlik. Még decemberben közölt képeket a Bespin Bulletin a második évad új díszleteiről a Pinewoodnál. Majd szintén a Bespin írta meg, hogy a stáb visszatért forgatni a McLaren Technology Centerhez, ahol az első évadban a coruscanti űrkikötőt vették fel. Ugyanekkor az is kiderült, hogy a sorozat egyes jeleneteit a spanyolországi Valencia városában rögzítik.

andor-coruscant-spaceport.jpg

Coruscanti űrkikötő (felül), McLaren Technology Center, Woking, Egyesült Királyság (alul)

A legújabb szivárogtatás UnBox PHD nevű youtuber csatornájáról származik, aki egészen közeli felvételeket közölt az Andor londoni forgatási munkálatairól. A közzétett videókon jól látszik Diego Luna (Cassian Andor) és Stellan Skarsgård (Luthen Rael). Valamilyen közös jelentet vehetnek fel, amelyben feszült párbeszéd zajlik kettejük között. A sorozat – szemben a korábbi Star Wars filmekkel, sorozatokkal – briliáns és jól megírt párbeszédekből és monológokból állt, ahol a színészek is kibontakozhattak, így természetesen a folytatásban is bőven lesz ilyen.

A felvételen jól látszik, hogy Luthen ugyanazt a köpenyt viseli, amelyet az első évadban akkor hordott, amikor a BBH-ba beépített ügynökével, Lonni Junggal találkozott a Coruscant alsó szintjein.

andor_s2_01.jpg

andor_s2_05.jpg

Az új jelenet valószínűleg a második évad elején játszódhat, amikor Luthen bevezeti Cassiant a kémkedés világába, miután az első évad fináléjában Andor csatlakozott Luthen kémhálózatához. Luthen itt minden bizonnyal amolyan mentor lesz neki, mielőtt létrejönne a későbbi Lázadók Szövetségének Hírszerzése, amelynek Cassian is a századosa lesz.

A kiszivárgott felvételen látható maszkban az évad egyik új rendezője, Ariel Kleiman, akire a pletykák szerint a legtöbb feladat hárul most. Ő ugyanis hat epizódot jegyez majd (két story arc-ot), tehát az évad felét, hasonlóan Toby Hayneshoz az első évadban.

andor_s2_04.jpg

A Mandóverzum vagy az Obi-Wan Kenobi sorozatokkal ellentétben az Andort hagyományosan épített stúdiódíszletek között és külső, valódi helyszíneken rögzítik, csak elvétve alkalmazzák az ILM StageCraft technológiáját. Nagyrészt a Pinewoodnál zajlanak a munkálatok, de nem ritka a sorozattól, hogy hatalmas, komplett városokat építenek fel, mint ahogy Ferrix díszleteit is Little Marlow falujánál, Buckinghamshire-ben.

A második és egyúttal utolsó évad forgatási munkálatai a tervek szerint 2023 augusztusáig zajlanak majd, utána még az utómunkák következnek, így várhatóan 2024-ben láthatjuk Cassian Andort újra a tévéképernyőn. De nem az Andor az egyedüli Star Wars sorozat, amelyet az Egyesült Királyságban forgatnak, hiszen párhuzamosan zajlanak a Köztársaság Fénykora végnapjaiban játszódó The Acolyte című sorozat munkálatai is.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr6918049416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása