Rebo.hu

Andor: megvannak a második évad rendezői!

2022. november 04. - Castad

andor-1663353408906.jpg

Gőzerővel folyik az Andor második évadának fejlesztése, melynek forgatása is hamarosan megkezdődik. Tony Gilroy showrunner a Collidernek az évad rendezőit is felfedte.

Az Andor második évadának forgatása Gilroy egy korábbi interjúja szerint most novemberben fog kezdődni. Az évad ugyanúgy 12 epizódból áll majd mint az első, szintén megmaradnak a háromrészes cselekményfolyamok, némi időugrással megspékelve: a második szezon lesz ugyanis a befejező is, felölelve az első évad és a Zsivány Egyes közötti éveket. Az első évad részeinek rendezésében három direktor vett részt: Toby Haynes hat epizódot is készített (az első hármat és a mostani, börtönös story arcot), mellette Susanna White (Aldhani-szál) és Benjamin Caron (7. epizód és a finálé) dolgozott ilyen minőségben a projekten.

Hasonlóképpen fog felépülni a második évad is, csak éppen új rendezők próbálják majd ki magukat a Star Wars univerzumban. De kik is ezek? A legtöbb feladat Ariel Kleimanra hárul, aki az első évados Toby Hayneshoz hasonlóan hat epizódot, tehát két story arcot rendez majd. Az ausztrál rendező leginkább olyan tv-sorozatokból lehet ismert, mint a Yellowjackets, The Resort vagy A tó tükre (már aki ismeri ezeket, persze).  Kleiman mellett egy-egy történetpanel rendezési feladatait veszi magára Janus Metz és Alonso Ruizpalacios. A dán Janus Metz Pedersen szintén több televíziós projektet dirigált már (A törvény nevében, Armadillo), illetve ő rendezte A múlt pengéi című filmet is, Chris Pine és Thandiwe Newton főszereplésével. A mexikói Ruizpalacios pedig leginkább a Narcos: Mexikó sorozatról lehet ismert, amelyben nem mellesleg az Andort alakító Diego Luna játsza az egyik főszerepet.

Ariel Kleiman - IMDb

Ariel Kleiman (IMDb)

Az Andor második évada tehát készülőben, ráadásul három kontinensről származó három rendezővel! 

FRISSÍTÉS

Collider közben azt is lehozta, hogy a második évad írásában továbbra is szerepet vállal az első évad részein is dolgozó Dan Gilroy (A Bourne-hagyaték, Kong: Koponya-sziget), valamint Beau Willimon (Kártyavár). Mellettük az írószóba Tom Bissellel egészül ki, aki például a Moszkító-part című sorozatot fejlesztette, de emellett olyan videójátékok írásában működött közre, mint az Uncharted: Legacy of Thieves Collection, Battlefield: Hardline vagy a Batman: Arkham Origins. Bisell Tony Gilroy szerint egy nagyon klassz és sokoldalú író és emellett hatalmas Star Wars rajongó. Kellett ugyanis még egy profi az írók közé, mert az évad már a Zsivány Egyesbe torkollik. 

Gilroy azt is felfedte, hogy mikor kezdik forgatni az új évadot:

november 21-én!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr5817969836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása