Rebo.hu

PS4 és Xbox One konzolokra is érkezik a Jedi: Survivor

2023. augusztus 02. - DanCarver

jedi_survivor_03.JPG

Az Electronic Arts szerint hatalmas siker volt az új Star Wars-játék, így hosszabb távon terveznek még a szoftverrel.

Augusztus 1-jén tartotta az Electronic Arts (továbbiakban EA) a befektetőinek a 2024-es pénzügyi év első negyedéről (Q1 FY 2024) szóló beszámolóját. A 2023. április 1-től június 30-ig tartó negyedév egyik nagy sikere lett a Star Wars Jedi: Survivor játék, amely április 28-án jelent meg PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re. A játékról mi is írtunk itt a portálon, egy fantasztikus folytatása lett a Jedi: Fallen Ordernek.

Andrew Wilson, az EA vezérigazgatója szerint a pénzügyi negyedéveben 1,6 milliárd dolláros nettó bevétele volt a vállalatnak, amely javarészt az EA Sports FIFA játékok ökoszisztémájának és a Jedi: Survivornek köszönhető. A teljes árú játékeladásokból összesen 401 millió dolláros nettó bevételük volt, amelyet elsődlegesen a Jedi: Survivor eladásainak tudható be. Wilson szerint a Jedi: Survivor egy igazi blockbuster és a Respawn csapatának sikerült kritikai és kereskedelmi sikereket is elérnie. Azt nem közölték, hogy pontosan hány példányt adtak el a szoftverből, de Wilson szerint milliók játszottak vele az elmúlt három hónapban, vagyis a Fallen Orderhez mérhető siker lett a folytatás. A vezérigazgató kiemelte, hogy a franchise erejének és a rajongóknak köszönhetően a Respawn fejlesztőcsapata hosszabb távon is elköteleződött a játék iránt, így hamarosan kiadják előző generációs PlayStation 4 és Xbox One konzolokra is a szoftvert. A prev-gen verziók fejlesztése még korai fázisban jár, egyelőre nem tudjuk mikor érkeznek.

Wilson elmondta, hogy most nincs új bejelenteni való Star Wars-játékuk, de „hihetetlen partnerségben vannak a Disney-vel és a Lucasfilmmel”. A Battlefront, a Star Wars Jedi franchise, valamint a Star Wars: Galaxy of Heroes mobiljáték is nagyon sikeres volt anyagilag. A csapataik folyamatosan azon munkálkodnak, hogy milyen új élményeket tudnának még létrehozni. A vezérigazgató elárulta, hogy a Jedi franchise-ban idővel többet is szeretnének látni, mert egy rendkívüli játék, amelyben új történeteket mesélhetnek el. A rajongóktól és a játékosközösségtől kapott visszajelzések alapján pedig elérhetővé teszik más platformokon is.

A vállalatnak tehát igencsak jövedelmező lett a singleplayer Star Wars-játék, amely ellen még úgy kardoskodtak 2017 tájékán. A Battlefront II körül kialakult botrány ébreszthette rá az EA-t és a Disney-t, hogy igenis kellenek az ilyen egyjátékos, karakter- és történetközpontú Star Wars-játékok. A Jedi: Fallen Order és a Jedi: Survivor sikere ezt remekül mutatja. Annak ellenére, hogy a Survivor nem a legjobb technikai állapotban jelent meg, egy kiváló Star Wars-játék lett, a valaha készült legjobb folytatások közé sorolható és nagyon várjuk, hogyan folytatják Cal Kestis történetét a harmadik részben vagy más kiegészítő műben.

Az EA-nél jelenleg két Star Wars-játék készül hivatalosan, egy cím nélküli first-person shooter a Respawnnál és egy szintén cím nélküli stratégiai játék a Bit Reactor csapatánál.

jedi_survivor_05.JPG

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr318184721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása