Rebo.hu

[Pletyka] Már forgatják a The Acolyte sorozatot

2022. október 31. - DanCarver

acolyte-logo.jpg

A legújabb pletykák szerint az elmúlt napokban elkezdték a The Acolyte című új élőszereplős Star Wars sorozat forgatását egy új stúdióban. A széria A Köztársaság Fénykora végnapjaiban játszódik, az árnyékban meghúzódó titkokról és a sötét oldali erők felemelkedéséről fog szólni. A sorozat már jó ideje előkészületben van és várhatóan 2023 végén vagy 2024-ben érkezhet a Disney+-ra.

2020. december 10-én jelentette be a Lucasfilm hivatalosan, hogy készül egy új élőszereplős Star Wars sorozat, The Acolyte (Az akolitus) címmel. A sorozat időben A Köztársaság Fénykora végének időszakában fog játszódni és a cím alapján várhatóan a sithekről fog szólni. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke szerint egyfajta misztikus thriller lesz. Így ez lesz az első sorozat, amely időben eltávolodik a Skywalker sagától. A sorozat írója-rendezője és egyben showrunnere is Leslye Headland, aki olyan sorozatokért felelt eddig, mint a Szingli és piás vagy a Végtelen matrjoska. Headland szerint a széria nem lesz hatással A Köztársaság Fénykora könyveire és képregényeire, hiszen időben később is játszódik. Idén májusban megerősítették, hogy 100 évvel a Baljós árnyak előtt játszódik, vagyis Y. e. 132 körül. Azonban Cavan Scott már utalt arra, hogy a jövőben lehetnek még kapcsolódások, bizonyos elemek megmaradhatnak.

leslye-headland-star-wars.jpg

Leslye Headland a Skywalker kora premierjén

Headland külön kiemelte a jedik fehér és aranyszínű ceremoniális öltözékét, mely kifejezetten ennek az érának a jellemzője. Korábban említette, hogy maga is nagy Star Wars-rajongó, imádta a korábbi szerepjátékokat és számára az RPG jelenti a Star Wars varázsát.

A történetről annyit árult el, hogy őt mindig az foglalkoztatta, hogy hogyan is jutottunk el a Baljós árnyakig.

„A politikai, személyes és spirituális dolgokat vesszük szemügyre, amelyek egy olyan korszakban merültek fel, amiről nem sokat tudunk. A Baljós árnyakat nézve mindig az volt a kérdésem, hogy hogyan jutottak el a dolgok idáig? Hogyan jutottunk el odáig, hogy egy sith nagyúr beszivároghat a Szenátusba és ezt egyik jedi sem veszi észre? Mi romlott el? Mik azok a forgatókönyvek, amelyek idáig vezettek minket?” – fogalmazott Headland a Vanity Fairnek.

Egyébként a Legendákban az akolitusok sötét oldali szekta volt a sith-eknek alárendelve. Palpatine arra használta őket, hogy több sötét erőhasználó ügynököt mozgasson és ha netán Vaderrel történne valami, akár új tanítványt is választhatott közülük.

A forgatókönyv írása és az előkészületek mindenesetre elhúzódtak, ám közben bejelentették, illetve a sajtó sorra megszellőztette a sorozatban szereplő színészeket. A főszerepet a fiatal és tehetséges Amandla Stenberg alakítja (Az éhezők viadala, A gyűlölet, amit adtál) – ezt a színésznő maga leplezte le –, de mellette úgy hírlik feltűnik Jodie Turner-Smith (Bűntudat nélkül), Manny Jacinto (Top Gun: Maverick), Lee Jung-jae (Squid Game) és Charlie Barnett (Végtelen matrjoska, Men in Black 3) is.

acolyte-actors-4.jpg

Amandla Stenberg, Jodie Turner-Smith, Lee Jung-jae és Manny Jacinto

A Bespin Bulletin október 30-i exkluzív cikke alapján úgy tűnik, hogy a sorozat forgatása az elmúlt héten kezdődött el az angliai Shinfield melletti vadonatúj stúdiókban.

Szemfüles rajongók már korábban is drónfelvételeket készítettek a Berkshire megyei stúdió mellett épülő külső díszletekről, amely valamilyen kis várost vagy piacteret fog ábrázolni a sorozatban. A Bulletin belsős forrásai pedig jelentették, hogy látták ki-be mászkálni Amandlát a lakókocsijából, tehát a forgatás már zajlik. 

acolyte-set-full.jpg

Külső díszletek a Shinfieldben

A díszletek alapján többen azt hitték, hogy a The Acolyte az Andorhoz hasonlóan csak hagyományos körülmények között készül, ám korábban már megerősítették, hogy február óta már forgatják a sorozatot a londoni Pinewood stúdióban felállított Volume-ban. Vagyis a sorozat egyszerre használja a korábbi Star Wars sorozatokban bevált ILM StageCraft LED falait, de mellette hagyományos, épített díszletek és külső helyszínek is lesznek.

obi-wan-kenobi-volume.jpg

Az Obi-Wan Kenobi forgatása a Volume-ban

A The Acolyte forgatási munkálatai 2023 májusig is eltarthatnak, így az utómunkálatokat is beleszámítva az év végén vagy inkább 2024-ben várható valamikor. Korábban már megerősítették, hogy az Andor második évadát szintén idén novemberben kezdik forgatni, az Ahsoka forgatása vélhetően lezárult és már az utómunka fázisában van. Továbbá párhuzamosan ezekkel forog a Skeleton Crew és már írják A Mandalóri negyedik évadának a forgatókönyvét is. Vagyis lesz bőven Star Wars sorozat, amit nézhetünk a jövőben is.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr7917966984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása