Rebo.hu

[Pletyka] Nagyszerű gengszterfilmes írót találtak az új Star Wars filmre

2023. március 23. - DanCarver

sw-steven-knight-wallpaper.jpg

A legújabb pletykák szerint a korábban Damon Lindelof által fejlesztett új, egyelőre cím nélküli Star Wars film forgatókönyvére az elismert dráma- és krimiírót, Steven Knightot kérték fel. A filmet állítólag az áprilisi londoni Star Wars Celebrationön tervezi bejelenteni a Lucasfilm.

Tegnap írtunk arról, hogy a régóta pletykált, egyelőre cím nélküli új Star Wars film két forgatókönyvírója, Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson februárban befejezték a munkát, átadták a vázlatokat a Lucasfilmnek és elhagyták a projektet. A film rendezője az Oscar-díjas Sharmeen Obaid-Chinoy (Saving Face dokumentumfilm, Ms. Marvel), az írásban pedig részt vehetett Dave Filoni is. A film időben a Skywalker kora után játszódhat, de nem folytatás, hanem egy önálló, új történet lesz.

A Variety – akik korábban már szivárogtattak más Star Wars filmes projektek törléséről – most új exkluzív híreket szellőztett meg az új Star Wars film következő írójáról. A pletyka szerint Lindelofékat az elismert brit forgatókönyvíró és rendező, Steven Knight válthatja fel. Knight igazi veterán filmes, aki főként a komorabb bűnügyi drámák, krimik és gengszterfilmek világában mozog otthonosan. A ’90-es években ő jegyezte a The Detectives című brit bűnügyi sorozatot, de igazán a 2000-es években robbant be a köztudatban és Hollywoodba. Olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Kolibri-kód, Behálózva, Locke – Nincs visszaút, Az ételművész, illetve a Brad Pitt és Marion Cotillard főszereplésével készült háborús kémfilm, a Szövetségesek. Újabban ő jegyezte a Diana hercegnő életét feldolgozó és megosztó Spencert, a BBC-re készített viktoriánus gengsztersorozatot, a Birmingham bandáját (Peaky Blinders) és az Engedetlen hősök (SAS Rogue Heroes) sorozatot is, amely a brit különleges erőkről szól a második világháborúban. A két legelismertebb munkája közül az egyik a 2007-es Eastern Promises – Gyilkos ígéretek volt, amely a londoni orosz maffia véres alvilágába kalauzolta el a nézőt a kiváló Viggo Mortensennel a főszerepben. A másik a 2002-es Gyönyörű mocsokságok, amely szintén egy Londonban játszódó krimi volt Audrey Tautou-val a főszerepben. Utóbbiért Oscar-díjra is jelölték Knightot a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában.

Ugyan Knight eddig egyáltalán nem alkotott scifi vagy fantasy műfajban, de munkássága alapján egy komolyabb, netán alvilági Star Wars filmet is el tudnánk képzelni a Skywalker kora utáni galaxisban. Természetesen egyelőre erről csak találgatni lehet. A fentieket azonban sem a Disney, sem a Lucasfilm nem erősítette meg, úgyhogy kezeljük pletykaként, nagy fenntartásokkal.

A Lucasfilm várhatóan az áprilisi londoni Star Wars Celebrationön tervezi leleplezni és hivatalosan bemutatni a filmet és várhatóan 2025 decemberében kerülhet a mozikba.

Ezenkívül még két további Star Wars film van készülőben, egyik Taika Waititi régóta bejelentett filmje, illetve a Stranger Things és a Free Guy készítőjének, Shawn Levy új Star Wars filmje.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr3118078372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása