Rebo.hu

Alvilági kalandok – Így fog kinézni a Star Wars Outlaws

2023. június 14. - DanCarver

outlaws-gameplay-wallpaper.jpg

Miután látványosan leleplezték a Star Wars Outlaws című új nyílt világú akciójátékot, a Ubisoft megmutatta játékmenetet is a június 12-én rendezett Ubisoft Forward rendezvényen. A szoftver mozgás közben is remekül néz ki.

A hangulatos CGI előzetes után végre a játékmenetbe is bepillantást nyerhettünk a Ubisoft Forwardon. Egy tíz perces videón láthatjuk mozgásban közben az Outlawst.

A videó egy küldetéssel indul, amelyben a főszereplő, Kay Vess és hűséges társa, a merqaal fajba tartozó Nix egy küldetést teljesítenek. Valami nagyértékű csempészárút lopnak el a Pyke Szindikátustól. Beszivárognak a bázisukra, ahol hamar összetűzésbe kerülnek velük, de Kaynek sikerül elmenekülnie az őt üldöző pyke-októl. A játékmenetből látszik, hogy a Massive fejlesztői sokat merítettek a Ubisoft korábbi címeiből és más kiadók játékaiból is. A lopakodás hasonlít az Assassin’s Creedre, míg a fedezékrendszer és a harcrendszer a The Division vagy a Watch Dogs játékokat idézi meg. Nix hasonló társunk lesz a játékban, mint Cal Kestisnek BD-1, sok feladatot ő old meg helyettünk, vagy segít aktiválni kapcsolókat.

outlaws_01.jpeg

Kay ezután kereket old egy siklómotorral. A motorról lőni is lehet majd ellenségeinkre és a Max Payne vagy a Watch Dogs játékokra jellemző lassításnak köszönhetően pontosabb lövéseket is be tudunk vinni. A helyszín a Toshara kopár, szavannás világa, amely egy új, eddig nem ismert bolygó. Kay eljut a Jaunta reménysége nevű településre, ahol betér a helyi kantinba. Itt találkozik másik társával, a volt szeparatista BX típusú kommandó droiddal, akit ND-5 néven emlegetnek.

outlaws_05.jpeg

ND-5, az ex-szeparatista kommandó droid

Együtt akarnak találkozni megbízóikkal, de a droidot nem engedik be. Így Kay egyedül, a hátsó szobában találkozik velük. Az egyikük Danka, egy mon cala alvilági információbróker, a másik egy birodalmi tiszt. Utóbbi nő megfenyegeti Kayt, hogy lopott, illegális csempészáruval üzérkedik és így veszélyt jelenthet a Birodalomra. A játék is választás elé állítja a játékost, a RPG-kből ismert feleletválasztással dönthetünk, hogy lefizetjük a birodalmit, vagy sem. A videó alapján Kay nem fizeti le és fegyvert ránt elő. Danka nyugalomra inti őket, Kay pedig kisétál, de ezzel a Birodalom a nyomában van. A játékba egy hírnév és körözési rendszer is bekerült nagyjából a Red Dead Redemption 2, a Fallout vagy a GTA játékokhoz hasonlóan. A játékos döntéseitől függ, hogy melyik frakcióval milyen kapcsolatunk lesz, legyen az a Pyke Szindikátus, a Birodalom vagy a Lázadók Szövetsége. Ha sok borsot törünk valakik orra alá, vagy megöljük tagjaikat, akkor bizony ellenünk fordulnak. A fejlesztők elmondták, hogy ezek a döntések némileg hatással lesznek a narratívára is, de leginkább a frakciókkal való kapcsolatunkra.

outlaws_04.jpeg

Kay ezután menekülni kényszerül a bolygóról. Egyenesen űrhajójához megy, a Trailblazer nevű EML 850-es könnyű teherszállítóhoz. A hajón egyébként lehetőségünk lesz módosítani és testreszabni fegyverünket, mint a Jedi: Survivorban. A hajóba belépve Kay aktiválja a járművet és felszáll. A gép ekkor visszaadja az irányítást a játékos kezébe, így szabadon repülhetünk az égbe és az űrbe is. Egy igazi rajongói álom valósult meg, annak idején a készülő Battlefront III-nál terveztek ilyesmit, de az sosem valósult meg. A hajó irányítása vagy az űrcsaták azonban messze elmaradnak a Star Wars: Squadronstól, nagyjából olyan, mint a Battlefront játékokban vagy a Lego Star Wars: The Skywalker Sagában. A hajóval fénysebességre kapcsolhatunk és más világokra is elutazhatunk. Kay itt az Utóhatás trilógiából ismert Akiva rendszerbe utazik, amelynek dzsungeles világát is bejárhatjuk majd. De az előzetesekből kiderült, hogy a játékban szerepelni fog még a Tatuin és a Kijimi is. Pontosan nem tudjuk, hogy hány bejárható bolygó lesz, ezt még nem erősítette meg a Ubisoft. A szabadon bejárható galaxis koncepcióját már korábban is pletykálták és most úgy tűnik ez igaznak bizonyult. A fejlesztők sokat meríthettek olyan korábbi címekből, mint a Star Wars Galaxies, a Lego Star Wars: The Skywalker Saga vagy a No Man’s Sky.

outlaws_03.jpeg

A játékmenet demó mellett még egyéb érdekességeket is megosztottak a Ubisoft Massive fejlesztői.

A történet időben A Birodalom visszavág és a Jedi visszatér között játszódik. Hogy miért ezt az érát választották arra a következőt felelte a narratív rendező, Navid Khavari.

„Amikor ezen a játékon dolgoztunk, izgatottá tett minket ez a »csirkefogó fantasy«. És ez volt az a valami, ami a Lucasfilm Games és a Massive számára is abszolút vonzó volt. És ha a csibészvilágra gondolsz, és arra, hogy ez milyen korszakok közé illeszkedhet, nos, A Birodalom visszavágban és a Jedi visszatérben egy polgárháború emészti fel a galaxist. És mi történik, ha egy polgárháború felemészti a galaxist? Nos, a bűnszervezetek és szindikátusok találnak egy helyet, ahol felemelkedhetnek. Ebben a [korszakban] virágzanak, és mindenféle lehetőséget keresnek – bizonyos mértékig a legerősebbek. Az alvilágba való belépés ebben az ablakban tökéletes kiindulópontnak tűnt egy olyan valaki, mint Kay, és a Játékos számára.” – mondta a narratív rendező a Gamespotnak.

A fejlesztő szerint az is fontos szempont volt a korszak kiválasztásában, hogy a klasszikus trilógia időszakát majdnem mindenki ismeri, aki látott már Star Warst. Ám a filmekben az alvilág csak itt-ott jelent meg, majd a sorozatokban már jobban előtérbe került, viszont az Outlaws története teljesen az alvilági alakok szemszögéből lesz elmesélve. A kánonban ezt az időszakot most leginkább az új képregények mesélik el. Egyelőre nem tudni, hogy ez a játék mennyiben kapcsolódik majd ezekhez a történetekhez. Azt már az előzetesben láttuk, hogy Jabba és a Hutt kartell, illetve a Pyke Szindikátus fontos szerepet kapnak, de mellettük egy új bandát is bevezetnek a játékban, az Ashiga Klánt.

outlaws_02.jpeg

A korszak viszont magában hordozza azt, hogy olyan ikonikus szereplők is felbukkanjanak, mint Luke Skywalker, Darth Vader, Leia hercegnő, Han Solo vagy éppen Boba Fett. És ha már Han Solo, nem lehet elmenni amellett, hogy Kay, Nix és ND mennyire megidézik Han Solo, Csubakka vagy éppen Lando Calrissian karakterét. A fejlesztők viszont elmondták, hogy Kay itt még nem egy kiforrott személy, nem olyan profi még, mint a fentebb említett csempészek a klasszikus trilógiában. Kay itt még nagyon kezdő, de ravasz tolvaj az alvilágban, most lenne az első nagy dobása. Nem egy tökéletes hős, számos hibája van, a játékos vele együtt fogja felfedezni a galaxis alvilágát. Kay itt még az a magányos figura, aki Han volt a Solo: Egy Star Wars-történetben. Az Outlaws ilyen módon szintén egyfajta eredettörténet lesz.

„Amikor látod Hant és Csubit, hihetetlen karakterek, de látszik rajtuk, hogy nem ez az első rodeójuk. Kay esetében az irányt még nem határozták meg. Még nem hagyott nyomot a galaxisban. Nem ismeri ezeket a szindikátusokat és bűnszervezeteket.” – mondta Navid Khavari.

A Kayt alakító Humberly González szerint a nő egy ügyes tolvaj, aki elbűvölő tud lenni bárkivel, miközben ellopja mindened. Azonban még viszonylag kezdő a szakmában és az első nagy dobosára készül. Erre a melóra bérli fel őt a Kyle Katarnra erősen hasonlító Jaylen. Valami nagy értékű szajrét kell ellopnia Nix és ND segítségével. Kay számára ez lesz az a nagy dobás, amely Han Solónak a Kessel futam volt vagy Cassian Andornak az Aldhani rablás.

Hamarosan többet is megtudhatunk a Star Wars Outlawsról. A játék pontos megjelenési dátuma még nem ismert, 2024-ben várható valamikor PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S konzolokra.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr1818145910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása