Rebo.hu

[Hivatalos] Star Wars Outlaws címen érkezik a Ubisoft új játéka

2023. június 12. - DanCarver

sw-outlaws-wallpaper.JPG

Nem várt bejelentést kaptunk a június 11-én rendezett Xbox Showcase-en. A Lucasfilm Games és a Ubisoft Massive végre leleplezték új játékukat Star Wars Outlaws (Törvényen kívüliek) címen, amely 2024-ben érkezik PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S konzolokra.

Még 2021 januárjában jelentette be a Lucasfilm Games, hogy a Ubisoftnál készül egy nyílt világú, történetközpontú Star Wars játék, amely a nyitott világ határait feszegeti majd. Azóta semmi hivatalosat nem mondtak a projektről, csak pletykák voltak arról, hogy majd szabadon bejárhatjuk a galaxist és akár 2024 márciusáig megjelenhet ez a titokzatos játék.

Most végre lerántották róla a leplet az Xbox Showcase keretein belül. Egy látványos CGI előzetest is kaptunk, amelyben láthatjuk, amint a Galaktikus Birodalom és a Lázadók Szövetsége csatáznak az űrben, majd látszik a karbonba fagyasztott Han Solo, aki már Jabba fogságában van. Ezután az alvilág különböző bűnszervezeteit mutatják, mint pl. a Pyke szindikátust, majd megismerhetjük az Outlaws főszereplőjét, Kay Vess személyében. A hölgy egy törvényen kívüli lesz, nagyjából olyan, mint Solo és Csubakka. Vess igazi alvilági figura, akinek sikerül kereket oldania üldözői elől, majd megbízást kap, hogy fosszon ki valamilyen nagy értékű széfet. Ebben segítségére lesz egy volt szeparatista BX típusú kommandós droid, aki a klónháborúk óta a saját útját járja, illetve Nix, aki Vess négylábú, kis ismeretlen fajú útitársa is. Az akció minden idők legnagyobb rablása lesz, amelyhez foghatót eddig még senki nem látott a Külső Peremvidéken. A Ubisoft megerősítette, hogy Kayt a kanadai-venezuelai Humberly González (Senki, Ginny & Georgia), míg Nixt nem más, mint az animációs sorozatokban a klónok hangja, Dee Bradley Baker alakítja a játékban. Az írók és rendezők között olyan neveket találunk, mint Nikki Foy vagy Navid Khavari, akik a Ubisoft korábbi játékaiért feleltek, mint pl.: Far Cry 6, Watch Dogs Legion vagy The Division.

sw-outlaws-planet.JPG

Az előzetes alapján egy vérbeli alvilági Star Wars történet lesz az Outlaws. Erősen megidézi a Solo: Egy Star Wars-történet antológiafilmet, a legendák közé tartozó Gazfickók regényt és a Shadows of the Empire videójátékot is. Időben A Birodalom visszavág és a Jedi visszatér közötti évben járunk. Egyelőre nem tudjuk mennyiben kapcsolódik ez a játék a korszak kánon képregényeihez, de nagyon izgalmas, hogy ezúttal nem a jedik, pilóták vagy katonák lesznek a főszereplők, hanem csempészek, rablók, zsiványok, gazfickók, fejvadászok vagyis a Peremvidék alvilága. Annak idején még a Ziro.hu-n megpróbáltuk megtippelni, miről fog szólni a játék. Akkori cikkünkben sorra vettük a lehetséges korszakokat, történeteket és végül a 9. tippünk jött be, alvilági sztori lett a játék.

„Egy álom vált valóra azzal, hogy a Lucasfilm Games csapatával együttműködve létrehozhattuk a Star Wars Outlaws-t, az első nyílt világú Star Wars játékot. A Massive Entertainment csapatának nagy tapasztalata van a nyílt világú játékok terén, amely mögött erős technológia áll, és ez a tökéletes alkalom arra, hogy egy eredeti csibészörténetet meséljünk el, amely visszhangra talál a rajongók körében. A Galaktikus Birodalom a Lázadók Szövetségének nyomában, a bűnözői alvilág pedig virágzik, egy olyan törvényen kívüli, mint Kay Vess előtt egy egész galaxisnyi lehetőség áll.” - mondta Julian Gerighty, a Massive Entertainment kreatív igazgatója a StarWars.com-nak.

kay_vess.jpeg

A francia Ubisoftnak több évtizedes tapasztalata van a nyitott világú (open world) akciójátékok terén, hiszen olyan játékok fűződnek a vállalat nevéhez, mint az Assassin’s Creed, a Far Cry, a Watch Dogs vagy a Ghost Recon. A Massive Entertainment egy svédországi fejlesztője a Ubisoftnak, korábban olyan nyílt világú játékokon dolgoztak, mint a Tom Clancy’s The Division 1. és 2. része, illetve az idén érkező Avatar: Frontiers of Pandora. Mindhárom játékra jellemző, hogy open world akciójátékok, némi RPG-vel, továbbá a saját belső fejlesztésű Snowdrop motorra készültek. Az Outlaws ezekre az alapokra épült, amely nagyon bíztató. A projekt igazi nemzetközi kollaboráció, hiszen a Massive mellett részt vett a fejlesztésben a Ubisoft három francia, két kínai, egy kanadai, egy olasz és egy román fejlesztőstúdiója is.

Érdemes lesz figyelni ma, június 12-én, magyar idő szerint este 7-kor kezdődő Ubisoft Forward showműsort, ahol a játékmentet is láthatjuk mozgás közben.

A Star Wars Outlaws valamikor 2024-ben érkezik PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S konzolokra.

Faragó Dániel 

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr2418144556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása