Rebo.hu

Hamarosan többet is megtudhatunk a Ubisoft Star Wars játékáról?

2023. január 04. - DanCarver

ubisoft-star-wars-project-logo2.jpg

A Ubisoft új nyílt világú Star Wars játékának fejlesztője szerint 2023-ban hatalmas dolgok várnak a projekten dolgozó csapatra.

Úgy tűnik, mozgásban a Ubisoft Massivenál készülő, egyelőre cím nélküli új Star Wars játék. A projektet még 2021 januárjában jelentették be, amikor hivatalosan is leleplezték a Lucasfilm Games régi-új arculatát és egyúttal az EA kizárólagos megállapodásának végét is a Disneyvel. Az első EA-től független Star Wars játéknak a Ubisoft projektjét jelentették be, amelyről akkor csak annyit árultak el, hogy történetközpontú és nyitott világú Star Wars játék lesz.

A projektről azóta sem tudtunk meg semmi konkrétat. Tavaly decemberben azonban elindult valami, ugyanis a Massive hivatalosan is meghirdette, hogy játéktesztelőket keresnek és egyúttal fejlesztőket is elkezdtek toborozni a játékhoz.

2023. január 1-jén Julian Gerighty, – aki az új Star Wars játék kreatív rendezője – egy tweetben köszöntötte az új évet és jelezte, hogy hatalmas dolgok állnak előttük, amelyhez várják a jelentkezőket. Mindezt a projekt hivatalos logójával illusztrálta.

julian-gerighty-massive.JPG

Julian Gerighty, a Massive Entertainment kreatív rendezője

A bejegyzést nagyon hamar felkapta a gamer sajtó és a rajongók. Gerighty pedig gyorsan korrigálta, hogy ő ezt a fejlesztőkre értette és továbbra is várják a jelentkezőket, minden egyébre pedig ott a Ubisoft hivatalos sajtóoldala.

A kreatív rendező Twitter-bejegyzéséből még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Egyáltalán nem biztos, hogy még idén bemutatják a játékot. Tekintve, hogy erre az évre csúszott egy másik régebb óta készülő játékuk, az Avatar: Frontiers of Pandora, amelynek konkrét megjelenése dátuma sincs még. A Massive idén minden bizonnyal erre fókuszál majd, de mellette lehet, hogy már elkezdik a Star Wars játék fejlesztését, így a megjelenése sem igazán várható 2025/26-nál hamarabb.

Az új nyitott világú Star Wars játék egyébként a Massive saját belső fejlesztésű, Snowdrop nevezetű motorjára épül, amely már bizonyított a Tom Clancy’s The Division c. szintén open world stílusú játékuknál (amely két részének ugyancsak Gerighty volt a rendezője). Hatalmas lehetőségek lennének benne, ha egy ilyen szabadon bejárható nagy környezetben mesélnének el egy új történetet a Star Wars kánonban.

A Ubisoft igazi piacvezető a nyílt világú játékokban, hiszen olyan franchise-okat köszönhetünk nekik, mint az Assassin’s Creed, a Far Cry, a Splinter Cell vagy a Ghost Recon. A legutóbbi nyitott világú Star Wars játék majd tizenegy éve készült, ez pedig a Star Wars: The Old Republic volt.

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után jutott tudomásunkra az Insider Gaming pletykája, amely szerint a játéknak mélyreható, hosszú története lesz, egy teljesen testreszabható karakterrel, akinek életútját a játékos dönti el. A galaxis szabadon bejárható lesz, egymás után utazhatunk a bolygókra és rengeteg tenni való lesz, nagyjából úgy, mint a No Man's Sky c. játékban. Ezeket viszont kezeljük pletykaként, fenntartásokkal, amíg a Ubisoft vagy a Lucasfilm Games meg nem erősíti.

Reméljük azért idén már többet is megtudunk erről az új Star Wars játékról.

Faragó Dániel 

(Cikkünket 2023. január 7-én frissítettük.)

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr8218017656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása