Rebo.hu

[Pletyka] Az ébredő Erő ellenálló bázisa is szerepelhet az Andor második évadában

2023. április 28. - DanCarver

greenham-andor-01.jpg

A legújabb híresztelések szerint most ugyanott van a stáb, ahol az Ellenállás titkos bázisának, a D’Qarnak a helyszínét rögzítették Az ébredő Erőhöz.

Javában zajlik az Andor második évadának forgatása az Egyesült Királyságban és Spanyolországban, párhuzamosan a The Acolyte sorozattal. Szemfüles rajongók sorra jelentik, hogy éppen mely külső helyszíneken forog a sorozat. Korábban arról lehetett hallani, hogy talán a Naboo is szerepelhet majd a következő évadban. A stáb nemrég visszatért a dorset-i Winspit kőfejtőhöz, ahol az első évadban Saw Gerrera és partizánjai rejtekhelyéül szolgáló Segra Milo jeleneteit rögzítették, azonban az egész helyszínt le kellett zárni a nyilvánosság elől április 29-ig, mert életveszélyes lett egy vihart követően. A második évad forgatása így heteket csúszott.

A legújabb híresztelések azonban még érdekesebbek. A helyi lap, a Newsbury Today exkluzív felvételekkel közölte, hogy az Andor a Newsbury melletti volt légitámaszponton forog Greenham Commonban.

A helyszín már ismerős lehet, ugyanis itt forgatták az Ellenállás titkos bázisán játszódó jeleneteket Az ébredő Erőhöz és Az utolsó Jedikhez. Innen indítottak támadást Poe Dameronék az Első Rend Csillagpusztító bázisa ellen.

dqar-tfa.JPG

Az Ellenállás bázisa a D'Qaron.

A Greenham légitámaszpont komoly múltra tekint vissza, hiszen már a második világháborúban is használta az Egyesült Államok Légiereje és a Brit Királyi Légierő, majd a hidegháborúban nukleáris fegyvereket is tároltak itt egészen az 1992-es bezárásáig. Azóta turistalátványosság és kedvelt filmforgatási helyszín. Érdekesség, hogy a Dooku grófot alakító Christopher Lee is a Brit Királyi Légierő hírszerző tisztjeként szolgált a világháborúban.

A cikkben egy lesifotós is rögzített néhány felvételt, amelyen jól kivehető a stáb és egy gigorai jelmez is, ami ráadásul nagyon hasonlít Moroffra, aki Saw partizánja volt a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történetben a Jedhán. Nagyon úgy tűnik, hogy ez a helyszín is Saw partizánjainak vagy Luthen lázadó hálózatának egy titkos támaszpontja lesz a sorozatban, amelyet később az Ellenállás is használ egészen addig, amíg az Első Rend elpusztítja.

greenham-andor-02.jpg

greenham-andor-03.jpg

Te vagy az Moroff?

Az is elképzelhető, hogy épp a Winspit kőfejtő bezárása után kellett új helyszínt találni Saw bázisához. Nem tudjuk, hogy ez eleve eltervezett helyszín volt vagy csak a kényszer szülte megoldás, de a sorozatból talán majd kiderül.

Az Andor második évada valamikor 2024 őszén érkezik a Disney+-ra.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr6918112820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása