Rebo.hu

[Pletyka] A Naboo is szerepelni fog az Andor második évadában

2023. február 18. - DanCarver

add_a_heading_13.jpg

A MakingStarWars.net értesülései szerint, az Andor második évadát ugyanazon a helyszínen is forgatják, ahol korábban a Naboo egyes jeleneteit rögzítették a Baljós árnyakhoz.

Javában zajlanak az Andor második évadának forgatási munkálatai, így egyre több információ szivárog ki a sorozatról. A MakinStarWars.net nemrég exkluzív híreket osztott meg arról, hogy az Andort a Londontól 30 km-re lévő Kent megyében található Hever kastélyban is forgatják majd nyáron Tony Gilroyék. A helyszín azért nagyon érdekes, mert korábban ugyanitt vettek fel egy bizonyos jelenetet a Baljós árnyakhoz is.

hever-castle-tpm.JPG

Hever kastély a Baljós árnyak kivágott jelenetével (forrás: BespinBulletin.com)

A Vízesés című jelenet végül nem került bele a film végső, mozis változatába, de a DVD-n és a Disney+-on megtekinthető. A mozis változatban csak annyit láttunk, hogy amikor Obi-Wan, Qui-Gon és Jar Jar megérkeznek a királyi városba a bongóval, a gép kibukik a víz alól, Qui-Gon pedig körülnéz. A kivágott jelenet ennél lényegesen hosszabb, ugyanis itt azt is láthatjuk, hogy hőseinknek azonnal el kellett hagyniuk a bongót, mert egy vízesés mellé parkoltak le és a vízáramlás elkezdi elsodorni a járművet. A jedik egy kivethető kampós kötél segítségével másznak a vízpartra, míg Jar Jar természetesen kiúszik. A bongó végül lezuhan a vízesésen. A jelenet utolsó snittjében mutatják a Hever kastélynál felvett képeket, amely mögé CGI-al a naboo-i Theed palotát tették.

Nagyon izgalmas lenne, ha az Andorban a Coruscant után az előzményfilmek másik ikonikus helyszínére, a Naboo-ra is visszatérhetnénk. A kánonból vannak információink a bolygó sorsáról a Birodalom időszakából, főként a Leia, az Alderaan hercegnője és A királynő árnyéka című könyvekből (Szukitsnál kaphatók itt és itt). A Naboo természetesen birodalmi fennhatóság alatt volt ebben az időszakban, helyi kormányzónak pedig Padmé korábbi biztonságiját, Quarsh Panaka századost tették meg. Palpatine szülőbolygója természetesen felvirágzott a Birodalom időszakában, azonban demilitarizálták, megszűntetve a királyi csillagvadász osztagokat is. Y. e. 3-ban azonban Saw Gerrera és partizánjai végeztek Panaka moffal. Talán az Andor második évadában ezt a merényletet jobban bemutatják majd, vagy valamilyen más okból szerepel a Naboo.

panaka.jpg

Panaka százados a Baljós árnyakban és Panaka moff a Legendákban (forrás: reddit.com)

Az első évadhoz hasonlóan a felvétel javarészt az Egyesült Királyságban történik, de pár jelenetet Spanyolországban is rögzítenek a korábbi pletykák szerint. A forgatás a tervek szerint idén augusztusig tart és valamikor 2024-ben érkezhet az új évad a Disney+-ra.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr3318052654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása