Rebo.hu

Ki kicsoda az Ahsoka trailerben?

2023. április 08. - Castad

339296906_604022978313741_4326062664837872265_n.jpg

A Star Wars Celebration első napján bemutatták az augusztusban érkező Ahsoka sorozat első kedvcsinálóját, s már a rövid kis videó is számos érdekességgel szolgál. Na de mit is láthattunk az előzetesben?

Mielőtt a videó kivesézésébe belefognánk, érdemes még egyszer végignézni ezt a remek kis előzetest:

Az előzetes elemzése előtt szeretnék köszönetet mondani Holchauzer Rolandnak, a Star Wars Mythbusters csoport és oldal alapítójának, aki lelkiismeretesen gyűjtötte fel a twitteren fellelhető képeket és információkat, melyeket én is felhasználhattam cikkemben!

Ismerős hősök, ismerős helyszínek

Az előzetesben számos ismerős visszaköszön, legalábbis azok számára, akik követték az animációs Star Wars sorozatokat is. Az első képsorokban a címszereplőt, Ahsoka Tanót láthatjuk Rosario Dawson megformálásában, aki valamely régi jedi templomba, illetve annak romjaihoz látogat, melyet droid harcosok őriznek. A következő ismerős alak Sabine Wren, a Lázadók animációs széria egyik fő karaktere, Natasha Liu Bordizzo alakításában. Sabine ugyan a hivatalos képek egyikén rövid hajjal, illetve a mandalóri páncélban szerepel – ahogy utoljára láttuk az animációban – itt azonban már hosszúra engedett frizurát, s a páncélzat helyett egyszerűbb ruházatot visel, mely az idő múlására enged következtetni. Aki követte a Lázadókat, az azt is jól tudja, hogy Sabine előszerettel változtatta hajszínét, az egyes évadokban más-más frizurával láthatjuk. Így hát éppen az lenne a meglepő, ha ugyanolyan lenne a hajviselete, mint az évekkel korábban játszódó animációban. 

ftg8dtrxoaao36u.jpg

Sabine még rövid hajjal, páncélban (Twitter)

A helyszín is ismerős, ez a Lothal bolygó, a Lázadók központi világa, Ezra Bridger szülőföldje, Sabine mellett pedig egy őshonos lothmacskát is láthatunk. Az animációs széria ugyanis azzal ért véget, hogy a Thrawn főadmirálissal és egy csapat purrgil űrbálnával együtt ismeretlen helyre távozó Ezra Sabine-ra bízta bolygóját. Sabine meg is tette, amit Ezra kért tőle, s a Lázadók epilógusában itt talált rá Ahsoka, hogy együtt induljanak útra Ezra felkeresésére. A Lothalt és Sabine-t később újra láthatjuk, amikor Ahsoka két X-szárnyú kíséretével keresi fel a bolygót, megosztva az új pletykákat Thrawn visszatértéről...

sabine2.jpg

Sabine új outfitje

Sabine után hamarosan egy újabb Lázadók főhős, Hera Syndulla is felbukkan, méghozzá a Phantom II siklót vezetve, mely híres hajójához, a Szellemhez tartozott. A twi'lek pilótát a pletykáknak megfelelően Ewan McGregor felesége, Mary Elizabeth Winstead kelti életre a sorozatban. Hera mellett ráadásul régi harcostársa, Chopper is felbukkan, az öntudatos kis droid a Zsivány Egyest követően tér vissza élőszereplős formában. Hera ekkorra már tábornokként szolgálta az Új Köztársaságot, annak legfontosabb katonai vezetői közé tartozott, így nem meglepő, hogy alakján keresztül a rezsim legfontosabb politikai és katonai irányítóit is megpillanthattuk, ráadásul egy kisebb új köztársasági flotta (illetve egy mon calamari pilóta!) is feltűnik a trailerben.

hera.jpg

Egy hologram erejéig az új kancellárt, Mon Mothmát is megpillanthatjuk szenátorok gyűrűjében, természetesen továbbra is Genevieve O'reilly alakításában, egy másik pletykát megerősítve. Egy Getty Images-en fellelhető kép nevesíti is ezeket a szenátorokat, közöttük egy Xiono nevű férfit, aki talán az Ellenállás sorozatban látott Kazuda Xiono apja, vagy valamely más rokona lehet. Mon Mothma és rezsimje leszerelte az Új Köztársaság hadseregét, s már A Mandalóri harmadik évadából tudjuk, hogy az új államberendezkedés félvállról veszi Carson Teva jelentését is a titokzatos új fenyegetésről, valószínűleg Hera sem lesz nála sokkal sikeresebb.

mothma.jpg

Szintén hologramon tűnik fel egyelőre Ezra Bridger is, akit a szériában Eman Esfandi kelt majd életre.

ezra.jpg

Az animációs visszatérők sorának azonban még nincs vége, A klónok háborúja sorozat idős és bölcs droidja, Huyang is tiszteletét teszi ugyanis a sorozatban. Huyang mondhatni a régi Jedi Rend élő (vagy legalábbis létező) szimbóluma, a droid ugyanis századokon át segítette az ifjú padawanokat fénykardjaik elkészítésében. Most úgy tűnik Ahsoka segítségére szolgál. Ráadásul a hangját ugyanúgy David Tennant kölcsönzi, mint az animációban.

huyang.jpg

A Birodalom örököse és a fénykardos sleppje

Ismerős arcok természetesen a másik oldalon is akadnak. A legizgalmasabb természetesen Thrawn főadmirális várva várt élőszereplős felbukkanása, akinek azonban egyelőre csupán a tarkóját és feje hátulját láthattuk, továbbra is homályban hagyva azt, hogy ki is alakítja majd a Birodalom géniuszát. A legvalószínűbb jelölt még mindig Lars Mikkelsen, már össze is hasonlították Thrawn és Mikkelsen fülének állását, mely tökéletesen egyezik! FRISSÍTÉS: A Celebration második napján hivatalosan is megerősítették, hogy Thrawn főadmirálist élőszereplős formában is Lars Mikkelsen alakítja, valamint azt is, hogy Filoni Timothy Zahnnal, a karakter megalkotójával is konzultált.

339266764_133309842906645_1206975816582574906_n.jpg

Thrawnt Ahsoka a Birodalom örököseként említi, mely egyértelmű utalás a Bővített Univerzum legfontosabb regényére, a Timothy Zahn által írt A Birodalom örököseire. A regényben – mely időben körülbelül ugyanakkor játszódik, mint amikor az Ahsoka sorozat – Thrawn visszatér az Ismeretlen Területekről, s gatyába rázza a bukott Birodalom maradványait, új veszélyt jelentve a fiatal Új Köztársaság számára. Thrawn mestertervének fontos eleme Palpatine a waylandi Tantiss-hegyen létrehozott létesítménye, mely immár a Rossz Osztagban is kulcsszerepet kapott. A Tantiss-hegy a sorozatban is felbukkanhat, könnyen megeshet, hogy a fenti képen is ezt szemléli már a főadmirális. Thrawn hajója szintén érdekes. A Mandalóri második évadában látott Morgan Elsbeth is visszatér az Ahsokában, úgy látszik sikeresen eljutott Thrawnhoz, a trailerben ugyanis ugyanazon az archaikus, arisztokratikus kinézetű hajóhídon áll, mint gazdája. A hajó határozottan nem a Chimaera, s nem is egy birodalmi csillagromboló hídját látjuk. Elképzelhető, hogy ez már egy chiss hadihajó enterriőrje, de az is, hogy Elsbeth valami régi, még a Régi Köztársaság korából származó hadihajó segítségével talált rá a főadmirálisra. A legendák Thrawn-trilógiájában fontos szerepet kapott az úgynevezett Katana-flotta, mely még a Köztársaság korában veszett el, ám később Thrawn megkaparintotta. A hajó többnyire számítógépvezérelt, talán az Elsbeth mellett látott droidok is arra utalnak, hogy (droidverzéreltként) ezt a flottát is kanonizálja a sorozat. Sőt talán A Mandalóriban Elsbeth szolgálatában álló HK egységek, és az Ahsoka trailerben látott fegyveres droidok is mind-mind egy ősi droidvezérelte flottához tartoznak.

340506402_698615945395829_2375450088695942758_n.jpg

A legendákban a Tantiss-hegyet egy őrült jediklón, Joruus C'baoth mester őrzi, akivel Thrawn szövetkezik a tervei érdekében. Bár C'baoth valószínűleg nem kerül a kánon történetbe, Thrawnnak ezúttal is lesznek erőérzékeny szövetségesei a visszatérése során, akiket az előzetesben is láthattunk. Ahhoz, hogy megmagyarázzuk kik is ők, a korábbi pletykákhoz kell nyúlnunk, amelyek már mindkét karaktert előre bezengték. A Ray Stevenson által alakított Baylan Skoll a pletykák szerint egy bukott jedimester, a 66-os parancs egyik túlélője, aki a jedik lemészárlásakor az Ismeretlen Területekre menekült, ám később a Sötét Oldal hatása alá került. Thrawn szövetségre lép ezzel a bukott jedivel, hogy végezzen Ahsoka Tanóval. E leírás kísértetiesen hasonlít a legendák Thrawn-trilógiájának Joruus C'baoth mesterére, illetve annak Thrawnnal kötött kétes szövetségére. Ugyancsak izgalmas, hogy a képsorok alapján Ahsoka és Baylan nem máshol fog összecsapni, mint a Lázadók sorozatban látott Világok közötti világban. Ez az animációs sorozat egyik legérdekesebb koncepciója, miszerint az Erőben létezik egy pont, ahol az idő és tér összefolyik.

osszecsapas.jpg

Baylan tanítványát Shin Hatit Ivanna Sakhno alakítja majd, ő próbálja majd levadászni Ahsokát, Sabine-t, illetve a velük találkozó Ezrát. A pletykák alapján éjnővér, vagy azokhoz hasonló karakter lesz. Shin mellett A Mandalóri második évadában felbukkant Morgan Elsbeth karaktere kapcsán is rebesgetik a pletykát, hogy éjnővér lenne. Thrawn seregéből azonban sokat még nem pillanthattunk meg, a híresztelések alapján lesz itt minden: kintsugi ihlette, arannyal hegesztett páncélú (hasonló technológia, mint Kylo Ren sisakja a Skywalker korában) rohamosztagosok, éjnővér mágiával megidézett élőholt katonák, de még zabrak harcosok is, melyek akár az éjfivérekre is utalhatnak.

shin.jpg

Bár az éjnővér elmélet egyelőre csupán pletyka és teória, az világosan kiderült az előzetesből, hogy Baylan és Shin fénykardforgató, erőhasználó karakterek lesznek, ahogy a legendákban, úgy a kánonban is szükség volt erőérzékeny antagonistákra a jedik hősök lekötésére, amíg Thrawn győzelmet győzelemre halmoz az Új Köztársaság hadseregén. Baylan és Shin fénykardja is különleges, szokatlan narancsos vörös színük akár arra is utalhat, hogy mindketten az Ismeretlen Területekről származnak, vagy legalábbis ott váltak a Sötét Oldal szolgáivá. Különleges fegyverük azonban nem újdonság a Star Warsban, már a The Old Repulic videójátékban is felbukkan ez a típus: a belül narancsos, kívül piros penge, melyet a játék szerint a tűzpiros fénykardkristály idéz elő. Amennyiben ezt a kánon is átveszi, akkor ez nem a sith-ek kivéreztetett pengéje, hanem egy speciális kristály keltette fénysugár lesz. Megjegyzendő, hogy narancssárga fénykard, illetve kristály már a kánonban is előfordult. A Mester és tanítványa című regényben Obi-Wan Kenobi fénykardja vált narancsszínűvé a pijali kohlen kristálynak köszönhetően, míg a Greg Pak jegyezte Darth Vader képregény szerint Palpatine szolgái is egy hatalmas narancssárga kybert kaszaboltak az Exegolon. 

old_rep.jpg

Kádas István

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr9018097518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása