Rebo.hu

Új infók a Mandóverzum titokzatos sorozatáról

2022. október 28. - DanCarver

skeleton-crew-logo2.jpg

Jon Favreau és Dave Filoni nemrég új infókat árultak el a készülő Star Wars: Skeleton Crew című sorozatról. Az új széria a „Mandóverzum” idővonalán helyezkedik el és Favreau szerint az új karakterek majd felbukkanhatnak A Mandalóri negyedik évadában.

A májusi Celebrationön jelentették be hivatalosan a Skeleton Crew című új élőszereplős Star Wars-sorozatot. A széria showrunnere és rendezője Jon Watts, akit leginkább a Marvel Moziverzum Pókember-trilógiájának rendezőjeként ismerhetünk. A forgatókönyvet pedig Christopher Ford (Clown, Pókember: Hazatérés, Chaos Walking) jegyzi. Akkor annyit árultak el, hogy időben a „Mandóverzum” sorozatok (A Mandalóri, Boba Fett könyve, Ahsoka) időszakában játszódik és szorosan kapcsolódik hozzájuk. Az egyik főszereplőt Jude Law alakítja, de rajta kívül inkább gyerekek fognak szerepelni.

jude-law-skeleton-crew.JPG

Jude Law a Skeleton Crewban

A sorozatot szeptember óta forgatják, párhuzamosan az Ahsokával. Ennek apropóján kérdezte október 26-án az Entertainment Weekly rövid videóban Favreaut és Filonit.

Favreau a következőket mondta a Skeleton Crewról:

„A Skeleton Crew nagyszerű. Tudod, Jon Watts és én a Pókember [Nincs hazaút] forgatásán voltunk, én pedig azt szimatoltam, hogy vajon [a Star Wars] olyan dolog lenne-e, amit szívesen csinálna, ő pedig azt mondta, hogy „van egy ötletem arról, hogy mit is csinálnék”. A forgatáson beszélgettünk, és felhívtam Dave-et [Filoni], amíg Atlantában voltam és azt mondtam: »Dave, ez nagyon jól hangzik« és felugrottunk egy Zoom hívásra, majd ő [Jon Watts] elmondta, hogy mi lenne az, csak az alapvonalakat és nagyszerű volt. A fiatalokra fókuszál; mindig jó, ha új karakterek jönnek és a Star Warsban annyi különböző műfaj van: ott van az Andor, ami intrika és thriller, ott van A Mandalóri, mint kaland, a szamuráj-kaland téma az Ahsokában, szóval ez egy ilyen fiatalos Amblin-film, fiatalokkal, akik először látják [az univerzumot], akik ebben a Star Wars-világban nőttek fel és egy kalandban vesznek részt. A bábok, a jelmezek, a látvány, a világ mind  kibővül, és most én írhatom A Mandalóri következő évadát az összes új karakterrel, az összes új helyszínnel és az összes új teremtménnyel, szóval ez egyre többet és többet ad hozzá ehhez az összefüggő történetfolyamhoz, amit elmesélünk.” – mondta Favreau

Ahogy korábban említették a Skeleton Crew nagyban inspirálódik a '80-as évek Amblin Entertainment filmjeiről, mint pl.: az E.T. – A földönkívüli, a Kincsvadászok vagy a Vissza a jövőbe-trilógia. Ezeket a kalandfilmeket Steven Spielberg, Kathleen Kennedy és férje, Frank Marshall közösen gyártották annak idején. Favreau elmondása szerint a sorozat egyfajta Star Warsba oltott Stranger Things is lehet. Ráadásul Favreau visszatérő szereplő volt Watts Pókember filmjeiben, ahol Happy Hogant alakította, innen az ismertségük.

holland-favreau-watts.jpg

Tom Holland, Jon Favreau és Jon Watts a Pókember: Hazatérés forgatásán

Mivel a sorozat szorosan kapcsolódik a Mandóhoz, így az itt bemutatott új karakterek később felbukkanhatnak A Mandalóri 4. évadában is akár. Mindegyik sorozat mögött ott áll Favreau és Filoni producerként és kreatívként is. Korábban már több helyről pletykálták, hogy ezek a sorozatok egy nagy crossover eseményben fognak végződni, amely akár egy mozifilm is lehet.

A Skeleton Crew mindenesetre egy egészen újfajta stílust képvisel majd a messzi-messzi galaxisban. Várhatóan 2023-ban érkezik a Disney+-ra, de pontos dátumot még nem közölt a Lucasfilm. A Mandalóri harmadik évada februárban jelenik majd meg, míg az Ahsoka szintén valamikor a jövő év folyamán.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr5917964962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása