Rebo.hu

[Pletyka] 2026-ban érkezhet a Star Wars Eclipse

2023. június 29. - DanCarver

star_wars_eclipse_header_facebook_3.jpg

A pletykák szerint A Köztársaság Fénykorában játszódó videójáték várhatóan három év múlva jelenhet meg.

Az Insider Gaming hozta le a pletykát június 28-ai exkluzív cikkében. A cikk szerzője, Tom Henderson szerint A Köztársaság Fénykora időszakában játszódó új akció-kalandjáték, a Star Wars Eclipse valamikor 2026-ban jelenhet meg. Henderson volt, aki elsők között szellőztette meg annak idején a játék létezését, még a hivatalos bejelentés előtt. A hír forrása ugyanaz a belső szivárogtató, aki korábban megerősítette, hogy a játékot fejlesztő Quantic Dreamet felvásárolta a kínai NetEase vállalat, így az új Star Wars játék anyagilag is biztosítva van.

A Star Wars Eclipse-t 2021 decemberében leplezte le hivatalosan a Lucasfilm Games és a Quantic Dream. A játék hivatalos megjelenési dátuma nem ismert és azt sem tudjuk, hogy mely platformokra készül. A játék egy új és eredeti történet lesz, amely illeszkedik A Köztársaság Fénykora multimédiás projektjébe. A játék új fajokat és frakciókat vezet be az eddig ismertek mellett és jobban elmerül a Külső Peremvidék politikai viszonyaiban. A történetközpontú játék számos karaktert felvonultat majd, akiket irányíthatunk és a döntéseinknek komoly kihatása lesz a végkifejletre, ahogy a Quantic korábbi játékainál is megszokhattuk. 

A fejlesztés még korai fázisban lehet, azonban nemrég hallhattunk olyan kijelentéseket a stúdió vezetőitől, hogy az Eclipse fejlesztése nagyon jól halad és a cég is egy jobb hely lett a dolgozói számára. A Quantic Dream vezetését korábban számos vád érte, hogy a játékrendező és író David Cage milyen szexista és toxikus légkört teremtett, amely miatt többen kiléptek, majd beperelték a céget. Tom Henderson szerint az egész botrány kirobbantója egy volt munkatárs, aki jelenleg is perben áll a Quantic-kal, de várhatóan ez még idén lezárul. A cég vezetői egyúttal remélik, hogy az Eclipse javíthat majd a Quantic Dream megítélésén.

A cikk megjegyzi, hogy a játék terjedelme és a fejlesztők toborzásával kapcsolatos problémák miatt elképzelhető, hogy a játék még csúszni fog, vagyis 2026 után jelenik majd meg, de biztosat még nem tudunk. Az Eclipse-n kívül még további hat játék van bejelentve a Lucasfilm Gamesnél. Idén várható még elvileg a mobilos Star Wars: Hunters és jövőre érkezik a Star Wars Outlaws.

Azonban, amíg a Lucasfilm vagy a Quantic Dream nem erősíti meg ezeket a híreket, úgy a fentieket kezeljük pletykaként, nagy fenntartásokkal.

 Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr418155682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása