Rebo.hu

A Star Wars Eclipse hű marad a Quantic Dream alapjaihoz

2022. szeptember 18. - DanCarver

 star_wars_eclipse_header_facebook_3.jpg

Még tavaly leplezték le a Quantic Dream új játékát, a Star Wars Eclipse-t. A Köztársaság Fénykorához kapcsolódó új videójátékról akkor csak egy rövid előzetest kaptunk, amely viszonylag keveset árult el a játékról. A fejlesztők azonban nem rég pár érdekes új infót osztottak meg a készülő szoftverről.

Legutóbb 2021 decemberén hallottunk a Star Wars Eclipse-ről, amikor bemutatták a Game Awardson egy látványos előzetessel. A ziro.hu-n megjelent cikkünkben akkor részletesen kielemeztük a látottakat. Az előzetes és a fejlesztők által megosztott információk alapján a játék A Köztársaság Fénykora idején játszódik majd, számos új karaktert ismerhetünk meg és bepillantást nyerhetünk a Peremvidék politikai viszályaiba is.

Azóta nem érkezett hivatalos információ a projektről. Számos pletyka látott napvilágot azonban arról, hogy a fejlesztés még sokáig elhúzódhat, illetve a fejlesztő Quantic Dreamet is felvásárolta a kínai NetEase. A pletyka igaznak is bizonyult. Az akvizíció idén augusztus 31-én zárult le végleg.

star_wars_eclipse_wallpaper_desktop_6.jpg

Az Eclipse-ről viszont nem rég néhány érdekes infót osztott meg a Quantic Dream ügyvezető igazgatója, Guillaume de Fondaumiere a japán IGN-nel. Az interjú szerint a játék hű marad a cég korábbi játékaihoz.

„Azt hiszem, minden egyes új címmel megpróbálunk újítani, új utakat próbálunk felfedezni” - magyarázta. A Star Wars Eclipse esetében természetesen megtartjuk a Quantic Dream-játékok alapvető elemeit; nagyon erős történet, nagyon erős karakterek, több játszható karakter és természetesen lehetőséget adunk a játékosoknak arra, hogy tetteikkel és döntéseikkel megváltoztassák a történet alakulását.” – mondta az ügyvezető igazgató.

A Quantic Dream korábbi három PlayStation exkluzív (most már PC-n is elérhető) címére, mint a Heavy Rain, a Beyond: Two Souls és a Detroit: Become Human játékokra mind jellemző volt, hogy történetvezéreltek, ahol a mozgásunk kötött és az akciók vagy harcok csak korlátozottan lehetségesek, azok is inkább a történetet és a karaktereket szolgálták. Interaktív, filmszerű élmények voltak ezek, ahol a játékos döntésein volt a hangsúly és a történetnek többféle kimenetele is lehetett. Eközben az Eclipse előzetesében látványos fénykard párbajokat és űrcsatákat is láttunk a galaxis számos pontján, így kérdés, hogy mennyire változtatják meg a Quantic Dream jól bevált formuláját.

„Ahol a képlet változik, nagyon világosan megmondtuk, hogy egy akció-kalandjátékot készítünk, így az akcióelemek is nagyon fontosak lesznek. Erről majd a jövőben tudunk beszélni, de ne feledjük, hogy ez egy akció-kalandjáték.” - mondta de Fondaumiere.

Korábban voltak olyan pletykák, hogy az Eclipse egy nyitott világú akció-kaland lesz és új grafikus motorra fejlesztik. Előbbit, most megerősítette a Quantic Dream igazgatója, tehát a Jedi: Fallen Orderhez hasonló fénykardozást érdemes elképzelni, csak ezúttal a Köztársaság Fénykora idején.

star_wars_eclipse_wallpaper_desktop_9.jpg

Azt nehéz megmondani, hogy teljesen elhagyják-e a Quantic játékainak védjegyévé vált gyors reagálású, gombnyomkodós megoldásait (angolul quick-time events). Ha a játékmenet változik is, az erős történetmesélés és a karakterközpontú szemlélet minden bizonnyal megmarad.

„Amikor találkoztunk a [Lucasfilmmel], azért találkoztunk velük, mert a Star Warsról volt szó” - mondta de Fondaumiere. És mert Daviddel [Cage] tényleg egy Star Wars-játékot akartunk csinálni, azt a bizonyos franchise-t, amivel együtt nőttünk fel, amit felfedeztünk és amit gyerekként csodáltunk.” – mesélte a Quantic Dream igazgatója

star_wars_eclipse_wallpaper_desktop_4.jpg

Az biztos, hogy a csapat elkötelezett a Star Wars-univerzum és a játék iránt, ők maguk is rajongókként álltak a projekthez.

„Amikor lehetőségünk nyílt a Star Warson dolgozni, azonnal igent mondtunk, mert vonzódtunk hozzá” - tette hozzá de Fondaumiere. „De továbbra is azt fogjuk csinálni, amihez a legjobban értünk, vagyis szenvedélyesen dolgozunk, a játékunkat nagy odafigyeléssel készítjük el, és a Star Wars Eclipse-szel egy teljesen új, eredeti történetet szeretnénk hozni a Star Wars-univerzumba.”

A Star Wars Eclipse története egyelőre nem ismert és a megjelenési dátumot sem tudjuk. Egyes pletykák szerint ez 2026-2027 is lehet akár. Mindenesetre mi izgatottan várjuk milyen lesz ez az új videójáték a Köztársaság Fénykora időszakában.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr4617934181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása