Rebo.hu

Minden, amit a Star Wars: Hunters játékról tudni lehet

2022. július 19. - DanCarver

hunters_key_art_desktop_wallpaper.jpg

Július 18-án közölte a Zynga, hogy 2023-ra tolják el a régóta készülő Star Wars: Hunters (Vadászok) című új mobiljátékuk megjelenését, így idén már nem várható újabb videójáték a messzi-messzi galaxisból. A játék már egy éve elérhető korai hozzáférésben a világ egyes, Európán kívüli régióiban, ám a végleges verzióra még továbbra is várnunk kell. A szoftver már a tesztidőszakban is sokat fejlődött, bővült, így összeszedtük, hogy jelenleg mit érdemes tudni az új mobilos Star Wars-játékról.

Mit tudunk a fejlesztőkről és mi inspirálta őket?

A Star Wars: Hunters a Zynga szárnyai alatt készül, ők egyszerre kiadóként és fejlesztőként is dolgoznak a játékon. A fejlesztésben egy kisebb stúdiójuk, a NaturalMotion is közreműködik. A Zynga az egyik legnagyobb piacvezető az online és mobilos játékpiacon. A 2010-es években a facebookos FarmVille, a Zynga Poker és hasonló játékokkal lettek ismertek és azóta is számos böngészős vagy mobilos címet készítettek. A cég értékét mutatja, hogy 2022 januárjában, a Take-Two Interactive rekordméretű 12,7 milliárd dolláros összegért vásárolta fel őket. A Disneyvel már korábban is együttműködtek, hiszen a Zynga vette át tőlük a néhai Star Wars Commander támogatását, amely sajnálatos módon végleg megszűnt 2020-ban. A Hunters-t 2021 februárjában leplezte le a Zynga és a Lucasfilm Games.

A fejlesztés majdnem öt éve tart már, a prototípust viszont alig két hét alatt rakta össze a csapat. A karakterek és a játék világának megalkotásánál a Star Wars gyökereihez, vagyis Ralph McQuarrie rajzaihoz nyúltak vissza a fejlesztők.

Milyen platformokra jelenik meg és mikor?

A játék Android és iOS rendszerű telefonokra, tabletekre, illetve Nintendo Switch konzolra jelenik meg valamikor 2023 folyamán. Pontos megjelenési dátumunk még nincsen. A minimális rendszerkövetelmények Apple esetében az iOS 13-as verziója, vagyis az iPhone 7 és annál újabb készülékek támogatottak. Android esetében a 9.0-ás verzió (Huawei telefonoknál a 10.0-ás). Ráadásul androidos mobilokon erősebb hardverre is szükség lesz, a játék magasabb grafikai igényei miatt. A fejlesztők folyamatosan frissítik a támogatott telefonok listáját.


android_mobil.jpg

Játékmenet és a várható játékmódok

A játék a többjátékos PVP multiplayerre épül, egyjátékos kampány nincs benne. Gladiátorszerű, aréna harcokban kell részt vennünk a távoli Vespaara bolygón. A harcban két csapat száll szembe egymással, mindegyik csapatban 4-4 fő van. Alapvetően három különböző játékmód van. A Control (irányítás) egy klasszikus teamdeath meccs, amelyben az ellenséges csapatot legyőzve vehetjük át az irányítást az aréna felett. A második az Escort (kimenekítés), a kompetitív multiplayer játékok másik közkedvelt módja, amelyben az egyik csapat támad, míg a másik védekezik. Egy teherszállítót kell elfoglalni vagy megvédeni. A harmadik a Huttball, amely a legendákból ismert labdajáték, eredetileg a Star Wars: The Old Republic MMO-ban bukkant fel. A vérre menő gladiátor küzdelemben a huttoknak tartozó személyek vettek részt, a játék lényege, hogy a két csapatnak a másik táborába kellett eljuttatnia a labdát. Bármilyen módszer megengedett volt.

A Huttball feledésbe merült az idők során (be is tiltották), de a Vespaarán újra elővették, így egyúttal a labdajáték kánon lett.

 

screen-reive.jpg

Jelenleg nyolc különböző pályán lehet csatározni. Ezek a klasszikus trilógia ikonikus helyszíneit idézik, úgy s mint a Tatuin, a Hoth vagy az Endor erdős holdja. A Huttball további pályákat vezetett be a játékba. Az arénakomplexum központi eleme egy egyedi építésű parancsnoki hajó, a gömb alakú The Hutt Ship űrhajó (Hutt hajó), amely az aréna felett lebeg, és a közelgő események és termékek reklámjaival van borítva.

 

Mit tudunk a történetről és a karakterekről?

Mivel a játék nem tartalmaz egyjátékos sztori kampányt, így komolyabb történetre nem érdemes számítani. Azonban a Hunters a kánon része így egy érdekes új világot és megannyi változatos új karaktert felvonultat. A játék helyszíne a Peremvidék egy félreeső bolygója, a Vespaara, amelynek déli pólusánál található egy oázis. Itt a sarkkörön örökké tartó alkonyatban élnek az emberek, mert a bolygó napja sosem megy le vagy kel fel teljesen. Ideális hely az éjjel-nappal tartó látványosságokhoz, így született meg az Aréna. A játék időben A Mandalóri sorozat első évadával történik párhuzamosan, tehát Y. U. 9-ben. A Hunters of the Outer Rim (Peremvidék vadászai) nevű új arénajátékokba veszünk részt a játék során.

screen-arena.jpg

A Hunters-ben egyelőre tizenegy különböző karakter (gladiátor) választható az arénaharcokban, név szerint a következők:

  • Aran Tal: egy mandalóri harcos
  • Grozz: vuki gladiátor, aki egy legyőzött birodalmi droid végtagjait használja fegyverként
  • Imara Vex: kegyetlen fejvadásznő, mesterlövészpuskával
  • J-3DI: a jedi droid, kék fénykarddal és szimulált Erőképességekkel száll harcba
  • Rieve: a titokzatos erőérzékeny koréliai árva, aki bérgyilkosként tevékenykedik. Vörös fénykardjával és kinézetével a sith inkvizítorokra emlékeztet. A karakternek külön regényt is szentelnek, Hunters: Battle for the Arena címen Mark Oshiro tollából. A könyv 2023 márciusban jelenik meg. 
  • Sentinel: a nehézfegyverzetű rohamosztagos egykoron a Birodalom hű katonája volt.
  • Skora: rodiai mérnök, aki korábban a Hutt kartell orvosa is volt. Találmányaival segíti és gyógyítja a csapattársait.
  • Slingshot: egy ugnaught (undibundi) és a módosított Dizzy nevű droideka ütős párosa.
  • Sprocket: egy ifjú mon cala, aki tech-zseni.
  • Utooni: jawa testvérpár, akik halálos párost alkotnak.
  • Zaina: veterán lázadó hősnő, aki a harcokban elvesztette lábait és két vágtagprotézissel harcol. Természetesen kiváló lövész.

karakterek.jpg

A karaktereket három osztályba sorolják a képességeik alapján. Így van Damage (sérülés), Support (támogató, gyógyító) és Tank karakterek. Egy jól összerakott csapat döntő lehet a meccsek kimenetelében.

Mennyibe fog kerülni a szoftver?

Az alapjáték ingyenesen letölthető mindegyik készülékre. Azonban a mobiljátékokra nagyon jellemző játékon belüli mikrotranzakciók során sokat költhetünk. Itt valódi pénzért vehetünk kristályokat, amelyeket beváltva sok külcsínt és fegyvermódosítókat szerezhetünk be a karaktereknek. A májusi frissítés óta már megvásárolható egy Battle Pass XP csomag is, hogy még nagyobb előnyökhöz jussunk az aréna harcban. A legdrágább prémium csomag, az All Access Pass pedig a lehető legtöbb kristályt, tapasztalati pontot és az elérhető összes Legendary skint, fegyvert tartalmazza. Vagyis, aki többet költ a játékon belül, az több előnyhöz jut.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr617869121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása