Rebo.hu

A Star Wars 1313 volt rendezője Amy Hennig új Star Wars játékán dolgozik

2023. június 10. - DanCarver

skydance-new-media-sw-game-logo.JPG

Dominic Robilliard, a törölt Star Wars 1313 volt kreatív rendezője csatlakozott Amy Hennig új Star Wars játékához a Skydance New Mediánál.

Még 2022. április 19-én jelentette be hivatalosan a Lucasfilm Games, hogy megállapodtak Amy Hennig új fejlesztőstúdiójával, a Skydance New Mediával egy új, egyelőre cím nélküli Star Wars videójáték fejlesztésében. Hennig, aki a Legacy of Kain, a Jak and Daxter vagy az Uncharted játékok alkotója, korábban az EA-nél dolgozott a hírhedt Project Ragtag kódnevű Star Wars játékon. Ez azonban sosem készült el, 2017-ben törölte az EA és a fejlesztő Visceral Gamest is bezárták. A Lucasfilm azonban adott egy második esélyt Hennignek, aki most független stúdiójában dolgozhat új Star Wars játékán.

ragtag_trailer.JPG

Project Ragtag demója

A projekt még kezdeti fázisban van és azóta sem hallottunk róla semmi infót, egészen mostanáig, mert úgy tűnik megtalálták rá a kreatív rendezőt. Pár napja tette közzé a közösségi médiában Dominic Robilliard, hogy tíz év után otthagyta a PlayStationt és csatlakozott Hennighez a Skydance New Mediánál. Robilliard igazi veterán a szakmában, dolgozott a Segánál és a PlayStationnél is különböző játékokon. 2008 és 2013 között a LucasArtsnál volt kreatív rendező, ahol

olyan Star Wars játékokon is ügyködött, mint a The Force Unleashed, vagy a szintén megjelenés előtt törölt Star Wars 1313.

A LucasArts bezárása után a Sonyhoz ment át és a PixelOpus nevű PlayStation stúdió vezetője volt.

sykdance-sw-devs.jpg

Dominic Robilliard és Amy Hennig

Visszatérése a Star Wars világába jó hír, hiszen olyan kreatív fejlesztőről beszélünk, aki már dolgozott a Lucasfilmnél is. A Skydance New Media már dolgozik egy másik videójátékon, méghozzá egy szintén cím nélküli új Marvel játékon, amely valamilyen második világháborús történet lesz Amerika kapitánnyal és Fekete Párduccal a főszerepben. Robilliard posztja alapján úgy tűnik mind a Marvel, mind a Star Wars játék fejlesztésében segédkezik kreatív rendezőként a Skydance-nél.

A Star Wars 1313 egy singleplayer, történet központú játéknak készült a LucasArtsnál 2012 és 2013 körül, amely a cég bezárása miatt meghiúsult. A játék a Coruscant alsóbb, alvilági szintjeire kalauzolta el volna a játékosokat, a fiatal Boba Fettel a főszerepben. A játék koncepcióját azóta más projektben újrahasznosították, hiszen Coruscant alvilága és a 1313-as szint is felbukkant A klónok háborújában és a Rossz Osztagban is. Legutóbb pedig a Jedi: Survivor játék első küldetésében térhettük vissza Coruscant alvilágába, ahol konkrét pályaelemeket is felhasználtak a néhai Star Wars 1313-ból.

sw1313-boba-gameplay.jpg

Boba Fett a Star Wars 1313-ban

Kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki Amy Hennig új Star Wars játékából. A projekt megjelenési dátuma még ismeretlen, de reméljük hamarosan többet is megtudunk erről az ígéretes videójátékról.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr3418143442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása