Rebo.hu

[Pletyka] Akár 2024 márciusig megjelenhet a Ubisoft új Star Wars játéka

2023. május 24. - DanCarver

ubisoft-star-wars-project-logo2.jpg

A Kotaku pletykái szerint a Ubisoftnál készülő új nyitott világú Star Wars játék megjelenhet 2024 tavaszáig.

Úgy tűnik mozgolódás van a francia Ubisoftnál készülő új, egyelőre cím nélküli nyitott világú (open world) Star Wars játékánál. A projektet még 2021 januárjában jelentette be a Lucasfilm Games és a Ubisoft, amelyen a svédországi Malmöben található Massive Entertainment nevű fejlesztőjük dolgozik. A stúdió korábban a Tom Clancy’s The Division 1. és 2. részén, illetve a hamarosan megjelenő Avatar: Frontiers of Pandora játékon dolgozott. Mindegyikre jellemző, hogy nyitott világú looter-shooter játékok voltak, a saját, belső fejlesztésű Snowdrop motorra. Az új Star Wars játék hasonló alapokra készül, annyit tudunk, hogy történet központú lesz, a korábbi pletykák szerint akár a No Man’s Sky alapján rengeteg bejárható világot is tartogathat a messzi-messzi galaxisban. Julian Gerighty, a projekt kreatív rendezője szerint ez a játék azonban merőben más lesz, mint a stúdió korábbi címei. Ezen kívül azóta nem tudtunk meg többet a játékról, egészen mostanáig.

A Ubisoft május 16-án prezentálta befektetőinek a legutóbbi pénzügyi év (FY23) eredményeit. A jelentésből többek között kiderült, hogy a vállalat történetének legnagyobb bevételkiesését szenvedte el (500 millió USA dollár) és rengeteg alkalmazott hagyta ott a stúdióikat, így a projektjeik folyamatosan csúsznak.

Hogy mentsék a menthetőt, a vállalat nagy tervekkel és változásokkal állt elő, hiszen kiadó a legsikeresebb franchise-zára, az Assassin’s Creed új részeire 3000 új fejlesztőt vennének fel. De nem csak ez derült ki, hanem hogy a következő pénzügyi évben (FY24), amely 2024 márciusig tart összesen nyolc új videójátékot jelentetnének meg. Ez név szerint az Assassin’s Creed Mirage, az Avatar: Frontiers of Pandora, a Skull and Bones, The Crew Motorfest, XDefiant, a mobilos Rainbow Six Mobile és The Division Resurgence, illetve egy meg nem nevezett nagy játék.

Hogy mi is lehet ez a titokzatos nagy játék, arra a Kotaku gaming portál hívta fel figyelmet. Május 22-i cikkünkben egy „a vállalat terveit ismerő belsős forrásukra” hivatkozva közölték, hogy a pénzügyi jelentésben említett nyolcadik játék a Massive open world Star Wars címe lehet. A Kotaku szerint a játék Project Helix címen készül. A Star Wars: Squadrons c. repülős játék prológusában ismerhettük meg a Helix osztagot, amely a Galaktikus Birodalom egy TIE osztaga volt Lindon Javes százados parancsnoksága alatt, míg Javes végül átállt a lázadókhoz. Nem tudjuk, hogy ez mennyire kapcsolódik a Ubisoft játékához, de a Kotaku két forrása is megerősítette, hogy a játékban lesz bolygóközi űrutazás, így akár még pilóták vagy űrcsaták is komolyabb szerephez juthatnak a történetben.

helix-squadron.JPG

Helix osztag a Star Wars: Squadronsban

Azt is közölték, hogy a fejlesztés nem halad jól egyelőre, de remélik, hogy ez lehet az első „nem-Assassin’s Creed” szintű blockbuster játékuk. A Kotaku szintén kitért arra, hogy a Ubisoft még ebben a pénzügyi évben szeretné megjelentetni, vagyis 2024 márciusig. Ha optimisták vagyunk, akkor ez még sikerülhet is, ha pesszimisták, akkor inkább a következő pénzügyi évben reális, vagyis 2024 április és 2025 március közötti időszakban. Tekintve, hogy az Avatar játék sem jelent meg a tervezett 2022-i dátumra és eltolták valamikor 2023-ra, érdemes fenntartásokkal kezelni a Star Wars játékuk megjelenését is.

A Kotaku megkereste a Ubisoft szóvivőjét, aki csak annyit válaszolt, hogy

„Nem kommentáljuk a pletykákat vagy spekulációkat.”

Akárhogy is történik, ideje lenne már, hogy a Ubisoft és a Lucasfilm Games végre lerántsák a leplet erről a titokzatos Star Wars játékukról. Leghamarabb erre a júniusi Summer Game Fest keretében megrendezett Ubisoft Forward showcase keretében lehetséges, amelyet június 12-én, magyar idő szerint este 7-kor tekinthetnek meg online vagy élőben Los Angelesből. Reméljük végre többet is megtudhatunk az új nyitott világú Star Wars videójátékról.

Azonban amíg ezt nem erősítik meg hivatalosan kezeljük a fentieket pletykaként, nagy fenntartásokkal.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr5018131390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása