Rebo.hu

Eddig sosem látott jelenetek kerültek ki a Knights of the Old Republic játékból

2023. július 05. - DanCarver

kotor-2003-wallpaper.JPG

A 2001-es E3-on mutatták be zárt ajtók mögött a játék korai verzióját, amely nem rég kiszivárgott a holonetre.

A Star Wars: Knights of the Old Republic (továbbiakban kotOR) mai napig az egyik legjobban kedvelt videójáték a messzi-messzi galaxisban. A BioWare kultikus szerepjátéka közel 4000 évvel a Baljós árnyak előtt meséli el a Régi Köztársaság és a Sith Birodalom konfliktusát és Revan történetét. A játék megannyi más RPG-t inspirált és a Star Warsban is folyamatosan hivatkozási alap. Egyelőre még nem része a kánonnak, de egyre több elemet hoznak be és a Lucasfilmnek is tervei vannak az érával, legalábbis erre utal az új kánon idővonal. Az eredeti játék 2003-ban jelent meg PC-re és Xbox classic konzolra, a folytatása rá egy évre, amely szintén remek játék lett. Egy ideje már készül egy remake változata is PS5-re, de a projekt egyáltalán nem halad jól.

Nemrég felkerült az internetre egy 18 perces videó, amelyen a KotOR eddig nem látott korai demó verzióját és látványterveit csodálhatjuk meg. A videót még annak idején a 2001-es E3 rendezvényen mutatta be a BioWare szűk körben, zárt ajtók mögött, a nyilvánosság sosem láthatta. Azonban július 3-án felkerült a Noclip Game History Archive nevű YouTube-csatornára.

A videóban többek között látványterveket láthatunk a KotOR-ról, továbbá egy modellező szoftvert, amely Bastila Shan egy korai modelljét mutatta be. Ekkoriban még csak egy korai prototípusa volt kész a szoftvernek, a BioWare egy demót is levetített, amelyen látható a Tatuin és a Taris is. A videó végén a játék körökre osztott harcrendszerét is megcsodálhatták akkor a kiváltságosok. A játék már akkor nagyon ígéretesnek látszott, nem véletlen, hogy a Lucasfilm támogatta a BioWare ambiciózus munkáját.

kotor-e3-bastila.jpg

kotor-e3-tatuin.jpg

kotor-e3-tatuin2.jpg

A KotOR július 15-én lesz húsz éves, amelynek alkalmából mi is megemlékezünk majd itt a Rebón a legendás játékról.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr6018160296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása