Rebo.hu

A Jedi: Survivorban támadhat fel a törölt Star Wars: 1313 játék?

2023. március 21. - DanCarver

survivor-coruscant-underworld.JPG

Március 20-án egy új előzetes érkezett a Star Wars Jedi: Survivorhöz, amelyből több érdekességet megtudtunk a közelgő játék történetéről és karaktereiről is. Az előzetes egy nagyon izgalmas kánon történetet sejtet, amelyben Cal Kestis és csapata újfajta ellenségekkel kerül majd szembe. Azonban az előzetesből az is kiderült, hogy a játékban visszatérünk Coruscantra is. Ráadásul Cal még az alsóbb, alvilági szintekre is ellátogat, amely azt sejteti, hogy a LucasArts megjelenés előtt törölt Star Wars: 1313 című játékának a koncepcióit használhatták fel a Respawn és a Lucasfilm Games szakemberei.

Cal új ellenségekkel kerül szembe

Rövid, de tartalmas sztorielőzetest kaptunk a Jedi: Survivorhöz. A kedvcsinálóban láthatjuk, amint Cal és BD-1 lezuhannak, talán egy birodalmi lépegetőben. Majd Cal arról beszél, hogy hosszú volt az elmúlt öt év, jelezve, hogy mennyi idő telt el a Jedi: Fallen Order óta. Utána láthatjuk, amint a Stinger Mantis megérkezik (feltehetően) a Coruscantra. Cal itt szembekerül a helyi birodalmi erőkkel, utána mutatják, ahogy a Mantis kényszerleszállást hajt végre a Koboh bolygón. Majd végre látjuk a csapat többi tagját is, Merrint és Greezt. Merrin arról beszél neki, hogy ha a tűzbe néz, akkor először csak felmelegíti, de ha túl sokat ér hozzá, megégeti magát. Ez egy nagyon érdekes hasonlat az Éjnővérek egyedi kapcsolatára az Erővel.

survivor-cal-merrin.JPG

Cal és Merrin a Jedi: Survivor előzetesében

Az előzetes többi részében láthatjuk, amint Cal megküzd birodalmiakkal, illetve a korábban bemutatott Bedlam Raiders tagjaival. Ugyancsak láthatjuk amint az ifjú jedi fénykardpárbajt vív azzal a bizonyos narancsszínű keresztkardos személlyel. Az előzetesben több új helyszínt mutatnak, nagyrészt az új Koboh világból. Szintén láthatjuk a baktatartályból felébresztett titokzatos „ősi jedit”, aki a ruházata alapján A Köztársaság Fénykora időszakából származhat. A férfi Calt és a bukott Jedi Rendet hibáztatja, amiért a galaxis a Birodalom kezébe került és akiket csak „méltatlan gépezetnek” nevez. Az előzetesben láthatjuk Calt akció közben, az is kiderült, hogy nem csak Bode Akuna, de Merrin is egy gép által irányított társunk lesz a harcokban. Azt is sejtetik, hogy Cal és a csapat terve az lesz, hogy egy olyan új otthonra leljenek, ahol a Birodalom nem találhat rájuk, talán ez a játék fő helyszíne, a Koboh lesz. Azonban nem csak ezen az új bolygón játszódik a cselekmény, hanem olyan ikonikus világon is, mint a galaxis fővárosa, a Coruscant.

Az előzetes alapján pedig nagyon úgy tűnik, hogy Cal lemegy a Coruscant alsóbb, alvilági szintjeire is, amely egy soha el nem készült LucasArts játékot idéz meg, a Star Wars: 1313-at.

Boba Fett és a 1313-as szint titkai

sw1313-wallpaper.jpg

Ahogy azt korábbi cikkünkben is írtuk, George Lucas még 2005 és 2012 között tervezett egy élőszereplős sorozatot Star Wars Underworld címen. A sorozat A Sith-ek bosszúja és az Egy új remény közötti időszakban játszódott volna, főként Coruscant alsóbb, alvilági szintjein. A sorozathoz kapcsolódóan a LucasArts egy videójátékkal is készült, Star Wars: 1313 címen, amelyet még a 2012-es E3-on mutattak be. A játékban a főszerepet az ifjú Boba Fett kapta volna, aki kezdő fejvadászként lemerészkedik Coruscant alvilágába, azon belül is a 1313-as szintre. Egy látványos előzetest is mutattak akkor, amely egy fedezékrendszeres, külső nézetes lövöldözős akciójátékot vázolt fel nagyjából az Uncharted és az Assassin’s Creed játékok alapján.

Sajnos a sorozat sosem készült el, ahogy a játékot is még a megjelenés előtt törölték, mikor eladták a Lucasfilmet a Disneynek, és a LucasArts is megszűnt. Azóta több volt fejlesztő szivárogtatott ki képeket, videókat a törölt játékból, amelyek egy nagyon ígéretes projektet sejtettek.

Azonban számos a játékhoz készült látványtervet, koncepciót később felhasználtak más Star Wars művekben. A coruscanti alvilág, alsóbb szintek először A klónok háborújában bukkant fel, a sorozatban Ahsoka Tano kétszer is lement az alsóbb szintekre. Azóta az Andorban is visszaköszönt a bolygó alvilága, ahogy nemrég a Rossz osztag második évadában is előkerültek az Underworld sorozat koncepciói.

sw1313-coruscant-lower-levels.jpg

Videójátékban azonban ezeket eddig nem igazán láthattuk, ám úgy tűnik a Jedi: Survivorben komolyabb szerep jut Coruscantnak is. A két játék között vannak hasonlóságok, időben azonos korszakban játszódnak, mindkettő külső nézetes akció-kalandjáték, ugrálós, platformer elemek is vannak benne. Egyedül a főszereplők különböznek, hiszen itt nem egy fejvadászt, hanem egy jedi lovagot irányítunk. Ráadásul több volt a 1313-on is dolgozó fejlesztő (mint pl.: Gus Mendonca dizájner) átment a Respawnhoz, mikor a Jedi: Fallen Ordert készítették. Így elég nagy rá az esély, hogy a Jedi: Survivor fogja felhasználni és a kánonba beépíteni a néhai Star Wars: 1313 koncepcióit. A Lucasfilmnél amúgy is szép régi hagyománya van a fel nem használt, korábbi látványtervek, koncepciók, történetek újrahasznosításának más Star Wars művekben.

sw1313-boba-gameplay.jpg

Már csak alig egy hónapot kell várnunk, hogy végre kipróbálhassuk a Star Wars Jedi: Survivort, amely április 28-án érkezik PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr7818076910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása