Rebo.hu

Star Wars Jedi: Survivor – Ismerkedj meg Cal ellenségeivel!

2023. február 11. - viragirwin

add_a_heading_2_4.jpg

Droidokból nem lesz hiány.

Mitchell Saltzman az IGN újságírója exklúzív körbevezetést kapott a Respawnnál, ahol kipróbálhatta a Star Wars: Jedi Survivort, illetve bemutatták neki Cal Kestis új ellenfeleit a videójátékból. A Respawn csapata hamar eldöntötte, hogy több droidot szeretnének a játékba, ugyanis sokkal több lehetőség rejlik bennük, mind technikák, mind fegyverzet terén. Szintén az IGN által közzé tett kilenc perces gameplay videóban láthattuk ezeket az ellenfeleket.

A következő ellenségek biztosan megpróbálják majd főhősünk útját állni:

B1-es rohamdroidok

Ők lesznek az ágyútöltelék kategória a Koboh bolygón, akik már csupán egy kardvágástól vagy visszavert lövedéktől elesnek. Mitchell szerint egyenként gyengék, de csapatban már nagyobb veszélyt jelentenek, ráadásul a képernyőn kívülről is eltalálhatják Calt, mielőtt még észrevenné őket az őt irányító játékos. Leginkább azonban a poénjaik lesznek viccesek. A Respawn nem csak a játék mechanikáit fejlesztette tovább, hanem az ellenségek személyiségét is.

fodder-droid-1675900072647.jpg

B2-es szuper rohamdroidok

Ők lesznek a droid ellenfelek közül a harcosok. Meglehetősen sok találattal lehet majd csak megsemmisíteni őket, miközben komoly közelharci ütéseket mérhetnek a játékosra. Sugárvetővel és egy rakétavetővel is fel lesznek szerelve, melyekkel majd távolról is nagyobb kárt okozhatnak. Nem könnyű esetek, de a rakétahasználat a gyengéjük.

brute-droid-1675900112348.jpg

BX- szériás droidkommandósok

Ők a mozgékonyabb ellenfelek közé tartoznak, így biztosan próbára teszik majd Cal és a játékos közelharci képességeit. Többszörös pörgetési technikákat tudnak végrehajtani, miközben ugrálnak a csatatéren, így válnak befoghatatlan célpontokká. Mivel e droidok már használtak a kánonban vibrokardokat, amikkel a jedik ellen is fel tudtak lépni, ők lettek a tökéletes középszíntű ellenség.

bx-droid-1675900972732.jpg

Rombolódroidok, avagy droidekák

Ők a pusztítók, akiknek természetesen megmaradt ikonikus buborék-pajzsuk. Gyorsak lesznek, ráadásul e pajzsukat beépítik majd harci technikájukba, így nem lehet őket csak úgy stunolni és lekaszabolni.

roller-droid-1675900605374.jpg

IG-100 Magnaőrök

Ők lesznek Cal legrosszabb droid ellenfelei, eredetileg Grievous tábornok elit testőrségébe tartoztak és kiképzésük révén könnyen szembeszállnak egy jedivel. A bemutató során őket úgy írták le, hogy elit harcosok, akik a védekezésen, közelharcon, alaptámadásokon kívül képesek különös ritmusban támadni, csakhogy megzavarjanak.

magna-droids-1675900925674.jpg

Shield Trooperek

Ezen katonák ötlete egy egyszerű igény alapján született, méghozzá, hogy olyan birodalmi scout troopereket szerettek volna amik kicsit tovább élnek. Nem lesz egyszerű legyőzni őket, de saját erősségük egyben a gyengeségük is: pajzsukat nekik lehet dobni az Erővel. A játék tele lesz olyan esetekkel, ahol ötletesen használhatóak az erőképességek anélkül, hogy rávezetné a játék erre a játékost. 

shield-trooper-1675901068276.png

DT-szériás őrszem droidok

A decemberi előzetesben láttuk őket még. Ők lesznek a hatalmas, nyers erejű ellenségek, ráadásul rögtön három változatukkal is szembe kerülhetnek a játékosok. Az egyiknek lehet kábítóbotja és rakétája, egy másiknak sugárvetője vagy kalapácsa. Egy végtagvesztés sem hátráltatja majd őket, sőt a harci képességeiket módosítani fogja egy esetleges sérülés. A doidok ismerősek lehetnek az animációs sorozatokból, hiszen a kaminóiak használták őket a klónok kiképzésére, majd később a Birodalom is alkalmazta őket (többek között Thrawn főadmirális is ilyenekkel gyakorlatozott). A DT-szériás őrszemek szolgáltak alapul Gideon moff későbbi dark trooper programjához.

dt-1-1675901109831.png

KX-szériás biztonsági droidok

A Zsivány egyesből ismert birodalmi biztonsági droidok már feltűntek az előző játékban, a Star Wars Jedi: Fallen Orderben is – brutális erejükkel egyszerűen felkapták és fojtogatták Calt. Mostantól azonban nem tudják majd ilyen módon elkapni, ugyanis kábítóbottal lettek felszerelve. Ennek háttértörténete az, hogy ők képezték ki a sima scout troopereket, így elvileg háromszor olyan veszélyesek is.

kx1-1675901163556.png

Ez csak egy kis ízelítő azokból az ellenségekből, amelyekkel a játékosok a Star Wars Jedi: Survivor játékban való utazásuk során találkozhatnak majd. A különböző bolygókon még mindig mindenféle ellenséges vadon élő állat is utukat állhatja majd, valamint birodalmiak és más emberi frakciók, például a Koboh-on található Bedlam Raiderek is jelentős szerephez jutnak.

A Jedi: Survivor április 28-án érkezik PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S konzolokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr5518046512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása