Rebo.hu

Cameron Monaghan szerint Cal Kestis felbukkanhat egy élőszereplős sorozatban is

2022. december 13. - DanCarver

cameron-monaghan-cal-kestis-wallpaper.jpg

Végre bemutatkozott az idei Game Awardson a Star Wars Jedi: Survivor című új videójáték. A Jedi: Fallen Order folyatása 2023. március 17-én jelenik meg, amelyben visszatér Cal Kestis és egészen új kalandokban lesz részünk. A főszerepet alakító Cameron Monaghan nemrég beszélt arról, hogy milyen volt visszatérnie a Star Warsba és arról is, hogy Cal esetleg később egy élőszereplős sorozatban is megjelenhet a Disney+-on.

December 9-én tartották Los Angelesben a 2022-es Game Awardson, amelyen egy új gameplay előzetest vetítettek le a Jedi: Survivorból. Az előzetes után a színpadon megjelent a mindkét játékban Cal Kestist alakító Cameron Monaghan, aki Cal fénykardjának élethű másolatát tartotta kezében. A színész megköszönte a rajongóknak, hogy annyira szerették a Jedi: Fallen Ordert és szerinte a Jedi: Survivor még jobb játék lesz, mint elődje.

Monaghan nem rég interjút adott az Entertainment Weekly-nek és a StarWars.com-nak is, amelyekben több érdekességet megosztott a készülő új Star Wars játékról és karakteréről is, aki sokat változott az előző rész óta.

Cal külseje tükrözi a belső változásait

A színész szerint már a Fallen Order elkészülte körül beszélgettek a fejlesztők a Respawnnál egy lehetséges folytatásról. Az első játék nagy sikere után az EA hamar zöldutat adott a folytatásnak.

Cameron beszélt a Jedi: Survivor többi színészéről is. Cere Junda szerepében természetesen visszatér Debora Wilson. Cere korábban szintén jedi volt, és ő amolyan mentora is Calnek.

„Cere és Cal között van ez az érdekes dinamika, ahol Cere nem a hivatalos mestere, de ő a mentora.”

– mondta Monaghan.

Az előzetes utalt arra, hogy Cere nem ért egyet Cal módszereivel a Birodalom elleni harcban. Azt is láthattuk, hogy Cere valamilyen jedi rejtekhelyet rendezett be, ahol a Jedi Nagytemplom könyvtárához hasonló archívum található.

Az előzetesben láthattunk egy új szereplőt Bode Akuna néven, aki BD-1 mellett egy új társa lesz Calnek a játékban. Amolyan bajtársak lesznek a harcokban, hasonló az eddigi életútjuk is és nagyon jó csapatdinamika, illetve kölcsönös tisztelet van köztük. Bodét Noshir Dalal alakítja, aki korábban Rampart admirális-helyettes hangját kölcsönözte a Rossz osztagban, illetve Varko Grey birodalmi pilótát is eljátszotta a Star Wars: Squadrons játékban.

jedi_survivor_04.JPG

Cal és Bode Akuna a Jedi: Survivor előzetesében

Monaghan beszélt arról, amit már sokan kérdeztek, hogy mitől változott meg annyira Cal külseje. Más lett a haja, szakállt növesztett, elhagyta a poncsóját, új ruhája és lőfegyvere is van. A két játék között öt év telt el, Cameron szerint egy érettebb, sötétebb és kihívásokkal teli történet lesz most a Jedi: Survivorben.

„Valami, ami mindig is fontos volt számomra, az az, hogy ne akarjuk, hogy a dolgok csak azért legyenek komorak, hogy komorak legyenek. Szerintem van különbség a sötét és az örömtelen dolgok között – mégis nagyon fontos volt, hogy megtaláljuk a történetben a kalandot. De aztán ezt ellensúlyozni kell valami nagyobb kihívással és érdekességgel a karakter számára, aki fel fog tenni néhány igazán nagy kérdést, amin szerintem az emberek meg fognak lepődni. Remélhetőleg képesek leszünk az embereket egy-két hasba vágó ütéssel eltalálni az út során.”

– mondta a színész.

Az új előzetesben látható, hogy Cal bajuszt és szakállt növesztett, amely Cameron ötlete volt. A huszonkilenc éves színész ezzel akarta megmutatni, hogy idősebb, érettebb lett a karaktere és ő maga is. A Respawn fejlesztőivel külön megbeszélést tartottak erről, hogyan is változzon meg a karakter a két játék közt eltelt időben. Azt szerették volna, ha a külső tükrözi a belső változást is Cal jellemében.

„Fontos volt, hogy Cal belső utazása tükröződjön a fizikai megjelenésében. Ha van egy fizikai jellemző, az a nézők számára is jelzi, hogy mi történik belül. De emellett többféle külsőt is felfedezhetünk Cal esetében, és ezek közül néhány nagyon király.”

– meséli Monaghan.

cal-kestis-jedi-fallen-order-survivor.jpg

Cal sokat változott a két játék közt eltelt időben

De nem csak Cal változott az elmúlt öt évben, hanem a körülötte lévő világ is. A Birodalom sokkal erősebb lett, még nagyobb elnyomásban tartja a galaxis népeit, egyre kevesebben állnak ellen. Sokkal sötétebb minden. Cal olyan körülmények között találja magát, amelyek még nagyobb kihívást jelentenek az ifjú jedi lovagnak.

„A játék elején egy igazán szörnyű helyzetben találjuk Calt, aki a lázadás egyre nehezebbé, sőt talán reménytelenné váló módjait keresi. De van egy karakterünk, akinek értelmet és célt adott ez az ellenállás, és megkapta ezt a reményt, és ezt a reményt nagyon nehéz kioltani.”

– mondta Monaghan a StarWars.com-nak.

A Fallen Order is egy vészjósló, nehéz körülmények között az útját kereső túlélő jediről szólt. A Survivorban ez csak még hangsúlyosabb, a játék arról szól, hogyan vegyük fel a harcot egy reménytelennek tűnő helyzetben. Nem véletlenül az a játék címe, hogy Túlélő.

A titokzatos jedi, akit a baktatartályban láttunk, egy újfajta főgonosz lesz, aki egészen más kihívások elé állítja Calt. Cameron szerint egy antagonistának tükröznie kell a főszereplőt a másik, sötétebb oldalon. Olyan célokkal kell rendelkezniük, amelyek egymás tükörképei. A Fallen Orderben ez Trilla volt, vagyis a Második Nővér nevű inkvizítor, aki szintén egy 66-os parancsot túlélt jedi volt, mint Cal, azzal a különbséggel csak, hogy ő a Sötét Oldalt választotta, míg Cal a Világos Oldalon maradt.

„A mi történetünkben olyan ellenfeleink vannak, akik tényleg az abszolút határig feszegetik Calt – nem csak fizikailag vagy pszichológiailag, hanem etikailag is. Vannak olyan kihívások, amelyekkel Calnak igazán nehéz megküzdenie. És a gonosztevő motivációja is összetett. Nagyon nagy rajongója vagyok annak, amit a sötétséggel és a gonosztevővel csináltunk.”

– mondta Monaghan.

Élőszereplős Cal Kestis egy Disney+ sorozatban?

Az utóbbi években a Star Wars látványosan meghódította a tévéképernyőket. Az animációs sorozatokkal kezdődött mindez, mint A klónok háborúja, majd a Lázadók. Utóbbiban jelentek meg az inkvizítorok, akik közül ketten a Fallen Order főgonoszai lettek, majd a korábban megismert inkvizítorok idén élőszereplős formában is megjelentek az Obi-Wan Kenobi sorozatban. Ugyancsak látható volt egy másik BD droid a Boba Fett könyvében is. Az egyes médiumok között egyre nagyobb az átjárás és az utalgatás a Star Wars kánonban, így kérdés, hogy Cal Kestis esetleg valamikor felbukkanhat-e egy élőszereplős sorozatban?

Cameron szerint ez a legjobb dolog, ami csak történhet. Ő is a Star Warson nőtt fel és a Disney+ sorozatai egészen új távlatokat nyitnak meg a franchise számára.

„A Disney+-on nagyon klassz dolgok készülnek, és ez nem csak a Star Wars, hanem a televíziózás egyik legmenőbb dolga is jelenleg.”

– mondta a színész.

De ennél tovább is ment és kiemelte a kánon fontosságát is.

„Nagyon sok mindent szerettem, amit Dave [Filoni] csinált az animációs térben. Vicces, mert mindezeket lehet szeretni, de a nap végén a saját történetedet kell elmesélned, és nem mondhatod azt, hogy »Ó, mi most egy Star Wars-dolgot csinálunk, szóval csináljuk azt, ami a Star Wars-dolog«. Nem, azt kell csinálnod, aminek értelme van az adott karakterek és helyzetek szempontjából. Szóval, miközben imádom azt a tényt, hogy van ez a csodálatos kánon ebben az összekapcsolt univerzumban, és a történeteink valamilyen módon hatással vannak másokra, vagy kölcsönhatásban vannak másokkal, mindannyiunk számára nagyon fontos, hogy a történeteink önmagukban is kielégítőek legyenek.”

– mondta Monaghan.

Cameron nagyon kedveli Cal Kestis karakterét, akit eddig ugyan „csupán” egy videójátékból ismerhetnek a rajongók, de hamarosan egy könyvben is megjelenik. A két Jedi játékot a Star Wars Jedi: Battle Scars című regény fogja összekötni, és egyúttal felvezetni  a Survivort. A regényt Sam Maggs írta, aki korábban képregényeken és videójátékokon is dolgozott, mint pl.: a Marvel's Spider-Man, vagy a Knights of the Old Republic Remake. A könyv 2023. március 7-én jelenik meg a tengerentúlon és majd valamikor később a Szukitsnál is. A Lucasfilm már a borítót is felfedte, amelyen láthatjuk Calt és kis csapatát (Cere, Merrin, Greez), a háttérben pedig az Ötödik fivér nevű inkvizítort is.

jedi_battle_scars_cover.jpg

Cameron viszont büszke arra, hogy karaktere eredetileg videójátékban debütált és onnan hódítja meg a többi a médiumot. Szerinte a játékok korábban nagyon alulértékelt formátumok voltak és csak mostanában kapják meg az őket megillető figyelmet, mint komolyabb történetmesélésre alkalmas szórakoztató médiumok. Egyelőre nem tudja, vagy nem mondhatja meg, hogy mi lesz Cal Kestis jövője, de nincs kizárva, hogy egyszer élőszereplős formában is megjelenik egy sorozatban, mint ahogy Katee Sackhoff is az animációs sorozatok után A Mandalóriban is eljátszotta Bo-Katant.  

A Jedi: Survivor legújabb előzetesében láthattunk számos új fénykardot és mozdulatot. Cal most már nem csak szimpla- vagy duplapengéssel, hanem két karddal vagy akár keresztvasas fénykarddal is harcolhat. Monaghan természetesen ezeket a fénykardokat a kezében is forgatta, amikor a motion capture felvételek készültek a játékokhoz.

„Határozottan elég sok fénykardos kelléket loptam. Talán nem kéne ezt mondanom, mert lehet, hogy az emberek eljönnek hozzám, hogy begyűjtsék őket. De nagyon klassz, hogy lehetőségünk van a szablyákkal fellépni. Van egy fantasztikus kaszkadőr koordinátorunk, Derron Ross, és egy fantasztikus kaszkadőrcsapatunk. Semmi akció nem megy kaszkadőrcsapatok nélkül.”

– mesélte a színész.

Cal fénykardja egy ideje már élethű másolatban (Cal’s Legacy Lightsaber) is megvásárolható a Galaxy’s Edge élményparkokban Kaliforniában és Floridában. A magyar rajongókat pedig a SaberForce örvendeztette meg egy Cal Kestis fénykardja inspirálta párbajkész fegyverrel, mely a Fallen nevet viseli.

cameron-monaghan-cal-kestis-galaxys-edge.JPG

Cameron Monaghan Cal fénykardjával a Galaxy's Edge parkban. (forrás: disneyparks.disney.go.com)

Az előzetesben elhangzik az a mondat, hogy „Amíg harcolunk, a remény fennmarad”. Monaghan szerint ez remekül mutatja, hogy milyen élményre számíthatunk a Jedi: Survivorben. A játékra már nem kell sokat várnunk, hiszen 2023. március 17-én érkezik PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S konzolokra.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr218000842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása