Rebo.hu

[Pletyka] Kelet-európai stúdió veheti át a Knights of the Old Republic Remake fejlesztését

2022. augusztus 24. - DanCarver

knights-of-the-old-republic-remake-2187216762.jpg

Legutóbb júliusban írtunk arról a pletykáról, hogy a Knights of the Old Republic Remake (továbbiakban KotOR Remake) játék fejlesztése szünetel és várhatóan csúszik is a megjelenés. Most egy újabb pletyka röppent fel, amely szerint a játék fejlesztését a Saber Interactive egyik kelet-európai stúdiója vette át.

Nehéz sorsú fejlesztés

Ismét a Bloomberg szerzője, Jason Schreier írt újabb pletykákat a KotOR Remake állapotáról. A hányatott sorsú játék már évek óta készült a texasi Aspyr Media csapatánál PS5-re és PC-re, azonban a játék fejlesztése egyáltalán nem haladt jól és nem hozta azt a minőséget, amelyet a Sony vagy a Disney elvárt volna. Akkor még úgy tudtuk, hogy fejlesztést ideiglenesen leállították és menesztették a vezető dizájnereket. Közben már korábban is hallani lehetett róla, hogy az Aspyr anyacége, az Embracer csoport ráállította a projektre egy másik fejlesztőjét a Saber Interactive-ot, besegíteni az Aspyrnak.

Schreier cikkében most arról írt, hogy egy belső szivárogtató szerint a Saber Interactive egyik meg nem nevezett kelet-európai stúdiója már átvette a projektet az Aspyr Mediától és ott folytatják a fejlesztést. Az Embracer múlt csütörtöki negyedéves jelentésében utalt is erre, de nem nevezték meg a projektet és nem is kommentálták a fenti pletykákat sem. Ekkor már többen sejtették, hogy a KotOR Remakeről lehet szó. A projektre rálátó forrás szerint az okok a játék minőségére vezethetők vissza.

Az eljárás nem ritka a videójátékiparban, azonban így már szinte semmi remény nincs arra, hogy az Aspyr befejezze a munkát, akik két évig dolgoztak a játékon.

kotor_remake_revan.JPG

Vajon melyik stúdió vehette át a projektet?

A Saber Interactive egy  játékkiadó és fejlesztő is egyben, aki számos kisebb stúdiót birtokol a világon. Kelet-Európában több országban jelen vannak. Több fejlesztőjük is van Oroszországban, Ukrajnában, Fehéroroszországban, de megtalálhatók Szerbiában, Bulgáriában és Észtországban is.

Ráadásul Magyarországon is jelen vannak, hiszen a Saber birtokolja a budapesti Zen Studiost, akik korábban a Star Wars Pinballt készítették, illetve a CGI animációkat, filmeket készítő Digic Picturest is.

Nem tudjuk, hogy ki vehette át a projektet, az oroszok most a háború miatt kieshetnek belőle, az ukrán stúdiók pedig többnyire szünetelnek vagy más országokban működnek, azonban nagy megtiszteltetés lenne, ha egy magyar fejlesztő stúdió dolgozna a következő Kotor játékon. Az viszont biztos, hogy bárki is veszi át stafétát nem lesz egyszerű felnőnie a feladathoz, hiszen a BioWare kultikus RPG játékáról beszélünk, amelyet a mai napig nagy becsben tartanak a rajongók.

Jó hír, hogy végül sem az Embracer, sem a Sony vagy a Disney nem engedte el a projektet és ha már ennyi pénzt öltek bele, valaki mással, de befejezik a játékot. Megjelenési dátumunk továbbra sincs a játékhoz. Azonban amíg hivatalosan nem kapunk megerősítést a kiadók vagy a fejlesztő felől a fentieket kezeljük pletykaként, nagy fenntartásokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr9517914505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása