Rebo.hu

Ma már nézhető a Grogu kisfilm a Ghiblitől!

2022. november 12. - Castad

grogu-dust-bunnies-short-ghibli-star-wars.jpg

Különleges rövidfilmmel lepett meg minket a Lucasfilm, melyet a legnevesebb japán animációs filmstúdió, a Studio Ghibli készített!

A Lucasfilm minden bizonnyal váratlan meglepetésnek szánta a Zen – Grogu and the Dust Bunnies (Grogu és a pornyulak) című rajzolt rövidfilmet, mely november 12-én debütált a Disney+ felületén. A meglepetésbe azonban némiképp belerondított, hogy a streamingszolgálaltató olasz Twitter fiókja ezt a kis műsort is felsorolta a novemberben érkező tartalmai között, leleplezve a rövidfilmet. 

A kisfilm hivatalos marketingjének intézését ettől kezdve a Ghibli Studió vette át, mely előbb a saját Twitter oldalán pendítette meg a Lucasfilmmel való együttműködést, majd november 11-én egy képet is felraktak melyen egy kis Grogu figura látható, háttérben a stúdió zseniális alapító-rendezőjének, Mijazaki Hajao homályos alakjával.  A Lucasfilm hivatalos bejelentése néhány órával később érkezett, ebből derül ki, hogy a Grogu and the Dust Bunnies egy kézzel rajzolt animációs rövidfilm a Ghiblitől.

Kép

Mijazaki Hajao és Grogu

Mijazaki talán a legjelentősebb japán animációs művész, a Ghibli Studió pedig olyan legendás rázfilmeket készített, mint a A vándorló palota, Totoro – A varázserdő titka, Laputa – Az égi palota vagy az Oscar díjas Chihiro Szellemországban. A Ghibli meséinek hatása a Star Wars animációkra is meghatározó, különösen A vadon hercegnője emelhető ki, mely mind Ahsoka karaktere, mind a loth-farkasok egyik inspirációs forrásaként szolgált Dave Filoni számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr9517976598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása