Rebo.hu

[Hivatalos] Elhagyja a BioWare-t az SWTOR

A Broadswordnél folytatják az MMORPG fejlesztését

2023. június 28. - DanCarver

swtor-wallpaper2.JPG

A Star Wars: The Old Republic (továbbiakban SWTOR) most már hivatalosan is elhagyja a BioWare-t és a csapat a Broadsword Online Gamesnél folytatja a tizenkét éves MMORPG támogatását, fejlesztését.

Június 6-án szellőztették meg a hírt a sajtóban, hogy az SWTOR-t többé nem gondozza és fejleszti a BioWare, hanem egy független stúdiónál, a Broadswordnél folytatják a játék fejlesztését. Június 27-én végre hivatalosan is megerősítették a játék „költözését”.

Keith Kanneg, az SWTOR executive producere beszélt a változásról az swtor.com-on közétett posztban. A producer megemlíti, hogy ő már a kezdetektől fogva ott volt a projektben, hiszen a fejlesztését még 2008-ban kezdték meg a BioWare Austinnál, az első verzió pedig 2011 decemberében jelent meg. Az MMO egy folytatása és szellemi örököse a Knights of the Old Republic két részének, hivatalosan sosem lett az új Star Wars kánon része, továbbra is a Legendákba tartozik a játék.

Kanneg úgy véli, hogy a játék jó kezekben lesz a Broadswordnél. Az eddigi csapat kulcsfontosságú vezetői és a fejlesztők nagy része átköltözik a Broadswordhöz és ott folytatják a szoftver támogatását és modernizálását is. A producer kiemeli, hogy nagyon büszke arra, amit elértek az évtized során. Nemrég 64 bitesre is felfrissítették a szoftvert, felhő alapú szervereket vezettek be és legutóbbi kiegészítő, a Legacy of the Sith történetét is mesélik tovább kisebb sztori patch-ek formájában. A legutóbbi a 7.3-as frissítés, az Old Wounds volt, amelyben egy sztori Flashpoint keretében visszatértünk a Voss bolygóra. A csapat a Broadswordnél folytatná a történetet és a fejlesztés, jönnek az újabb Galactic Seasonök és készülnek egy nagyobb tartalommal a 7.4-es frissítéshez. Kanneg megköszönte az EA, a BioWare és a Lucasfilm Games támogatását, akik hosszú éveken át segítették a csapat munkáját.

Az SWTOR ezzel nem szűnik meg, igazából az EA kiszervezi az MMO támogatását egy külsős stúdiónak. A meglévő fejlesztő csapat továbbra is támogatja, fejleszti ezt a nagy múltú Star Wars játékot.

swtor_01.jpg

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr3818155170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása