Rebo.hu

[PLETYKA] Dave Filoni kedvenc állata is felbukkan majd az Ahsoka sorozatban

2023. január 13. - viragirwin

ezgif_com-gif-maker_4_3.jpg

Úgy tűnik Ahsoka farkasháton fog lovagolni.

Dave Filoni le sem tagadhatná, hogy a kedvenc állata a farkas. Amióta csak a Lucasfilm közelébe került, mindig talál rá alkalmat, hogy belecsempéssze e nemes állatokat történeteibe. A klónok háborújában kedvenc jedi mesterének, Plo Koonnak ő adományozta a Wolfpack (Farkasfalka) nevű klónszázadot, melynek élén ráadásul Wolffe parancsnok állt. A Lázadók sorozatban folytatta a loth-farkasok behozásával, akik különleges kapcsolatban álltak az Erővel és védelmezték annak világos oldalát. Arról nem is beszélve, hogy az általa alakítot X-szárnyú pilóta neve is Trapper Wolf volt, aki kétszer is felbukkant A Mandalóriban.

Most úgy tűnik megtartja jó szokását a készülő Ahsoka sorozatban is és Anakin tanítványa farkashátra ül. A MakingStarWars.com információi szerint teljes CGI helyett lovakat használnak a forgatáson, így a színész (Rosario Dawson) mozgása könnyebben átültethető a képernyőre, valódinak érződik az interakciója az állatokkal. Ugyanezt a technikát használták már például a Skywalker kora forgatásán az orbakok esetében, a színészek ott is részben beöltöztetett lovakon lovagoltak. 

A forrása szerint az is szóba került, hogy egy animatronikus bábut építenek, olyasmit, mint a Végtelen történetben Gmork esetében, hogy a közeli álló jelenetekben azzal interaktálhasson Dawson. Ahsoka egyébként a jelenetsorban fehér köpenyt visel, ezen kívül pedig úgy tűnik hátasállata neve Doom lesz. 

ezgif_com-gif-maker_3_6.jpgGmork farkas a Végtelen történet című filmben

A farkaslány

Ahogy arról már a Ziro.hu-n is írtunk, Tolkien – a nagy nyugati mítoszteremtő – mellett Dave Filonira a keleti mitológia is nagy hatással volt, nem hiába érte el első sikereit éppen az Avatar – Aang legendájával. A Filoni művészetére legnagyobb hatással bíró japán alkotás – legalábbis Ahsoka szempontjából – minden bizonnyal Mijazaki Hajao 1997-es híres egészestés animéje, A vadon hercegnője (Mononoke hime) történelmi fantasy.

princess-mon-wolf-min-1200x720.jpg

Moro és Szan A vadon hercegnőjében

A történet a középkori/kora újkori Japánban játszódik, s egyik szereplője  a vadon hercegnője, Szan, akit hatalmas fehér farkasok, farkasistenségek neveltek. Szan maga is egy fehér farkas hátán lovagol, és el akarja pusztítani Ebosit, Vasváros úrnőjét, az erdő védelmében. Dave Filoni a 2016-os Star Wars Celebrationön bevallotta, hogy nagy mértékben Szanról mintázta Ahsoka karakterét. Éppen ezért nem meglepő, hogy A Mandalóri második évadának ötödik részét (A Jedi) is nagyban inspirálta A vadon hercegnője. Ebben a részben láthattuk először az élőszereplős Ahsokát Rosario Dawson megformálásban. Az egész epizód hangulata és Ahsoka kinézete is nagyban emlékeztetett egy klasszikus dzsidaigeki szamurájfilmre, ráadásul Jon Favreau és Filoni elmondása szerint az Ahsoka sorozat is ilyen stílusú lesz.

the-madalorian-s2-ahsoka.jpg

Ahsoka Tano és Morgan Elsbeth A Mandalóriban

Sőt, a kalapos alkotó eredetileg abban is szerepet szánt a farkasoknak, ahogy Ahsoka túléli a 66-os parancsot. Ezen ötlet szerint a lányt egy erdőben találjuk, amint nagy, farkasszerű teremtmények segítik. Ahsoka épp egy kövön meditált volna, amikor megjelennek a 66-os parancsot végrehajtó klónok, ám a farkasok és az erdő közbeavatkozik és megmentik a lányt. Filoni még 2015-ben rajzolt is egy képet, melyen Ahsoka és Rex is farkasháton lovagol, hasonlóan Szanhoz.

tumblr_nnf2y2nkeb1rjv6cio1_1280.jpg

Úgy tűnik, bár anno ezt végül nem valósult meg, hamarosan Ahsoka mégis farkasháton fog lovagolni.

Az Ahsoka sorozat a jelenlegi információk szerint még idén megérkezhet a Disney+-ra.

Kajtár Virág – Kádas István - Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr6618025038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása