Rebo.hu

Mit láthattunk az Ahsoka új előzetesében? – Trailer elemzés!

2023. július 11. - Kelemen Richárd (Rixon)

f0xsmjxwwaeud5r.jpg

Megérkezett az augusztus végén induló Ahsoka sorozat teljesértékű előzetese, mely részletesebb betekintést engedett a szériába, és a korábbi szivárgások egy részét is megerősítette.

Az előzetes Baylan Skoll és Shin Hati egy Új Köztársasági hajó ellen intézett támadásával indul, melyet a korábbi teaserben is láthattunk. Baylan ezúttal egy kicsit bőbeszédűbb, azt mondja, a háború elkerülhetetlen, mert az új dolgok alkotásához először pusztítani kell. (A karakter neve is beszélő, kifejezi filozófiáját. A skandináv mitológiában Skoll/Sköll és Hati két farkas, Fenrir fiai, akik a Napot és Holdat üldözik, s  Sköll akkor éri utol Napot, amikor megkezdődik a Ragnarök, a világvége – KI)

Egy későbbi jelenetben Baylant Morgan Elsbeth társaságában is láthatjuk egy sziklás bolygón, amint a nő valamiféle misztikus szerkezetet aktivál, ami leginkább a világok közötti világ szimbólumaira emlékeztet, de akár a KoTOR-ban látott rakaták által hátrahagyott csillagtérképekre is lehetne belőlük asszociálni. Ez egyben ráadásul látszólag ugyanaz a helyszín, ahol Baylan és Ahsoka megküzdenek egymással. Az is elhangzik, hogy amennyiben végre megtalálják Thrawnt, elképzelhetetlen hatalom birtokába kerülnek majd. (Thrawn a Legendákban visszatérése előtt éppen azon mesterkedett, hogy az Ismeretlen Területek minél nagyobb szeletét hódítsa meg, hatalmas birodalmat kialakítva. Talán erre is utalhat ez a titokzatos térkép – KI)

356324098_2142199792650853_7968765494607878353_n.png

Rakata csillagtérkép

Baylan egy Ahsokához intézett mondatát is hallhatjuk, miszerint Anakin mindig büszkén mesélt róla. Ez összecseng a karaktert érintő eddigi információkkal és szivárgásokkal, miszerint ő egy a klónok háborúja idején élt jedi, aki valahogy az Ismeretlen Területekre került és találkozott egy éjnővérekhez hasonló Erő-érzékeny szektával, akik révén a Sötét Oldal felé fordult. A pletykák szerint ehhez a közösséghez tartozhat Morgan Elsbeth is, ez az egész koncepció pedig kissé Taron Malicosra is emlékeztet. Ám Baylan Ismeretlen Területekre kerülése akár Timothy Zahn Thrawnhoz köthető regényéből, a Kirajzásból is meríthetett, a könyvben ugyanis egy csoport jedi az ismert galaxison túli vidékek felfedezésére indult. Köztük volt Jorus C’baoth is, aki klónját Thrawn klasszikus könyvtrilógiájában szintén saját céljaira használt fel – ez ugyancsak erősítené a kapcsolatot az Ahsoka sorozat és Zahn könyvei között, ha valóban így lenne. (Zahn kánonkönyveire is lehet utalás, az Ismeretlen Területeken is élnek furcsa Erő-érzékeny népek. Ezek egyike, akikkel Thrawn találkozik az éjnővérekhez hasonlóan matriarchális társadalomban élt, vezetőjük pedig egy Erő-érzékeny nő, a Magys volt. – KI)

Az Ahsokával és Sabine-nal kapcsolatos képsorok és az elhangzó mondatok alátámasztani látszanak az előző teaser kapcsán tett elméletemet az események időrendiségével kapcsolatban, sőt, ki is egészíti ezt az elgondolást. Jelenleg úgy vélem, a következő lehet a sorrend:

Ahsoka felderíti a malachori templom belsejét, majd kiutat talál, az itteni felfedezései kapcsán kutatni kezd, majd visszatér a Lothalra, de addigra a háború már véget ért. Mivel Ezra hátrahagyta Sabine-nak a fénykardját, Ahsoka folytatta, amit Kanan elkezdett a lánnyal, és tovább oktatta őt a fegyver hatékony használatára. A lány viszont nem volt annyira vevő Ahsoka tanításaira, mint ahogyan azt ő elképzelte, a nézeteltérésnek pedig az lett a vége, hogy a togruta hátrahagyta a Lothalt és megkezdte a Thrawn utáni nyomozását, aminek valamilyen trigger eseménye is lehetett. Ezután találkozott Din Djarinnal és Groguval a Corvus bolygón, miután pedig jó eséllyel megtudott valamit Morgan Elsbeth-től Thrawn hollétével kapcsolatban, visszatért a Lothalra, hogy magával vigye Sabine-t. A mandalóri lány először vonakodott vele tartani, ám amikor Shin felkereste és kishíján megölte őt, úgy dönt, mégis vele tart,

ekkor vágja le a haját is Kananhez hasonlóan, miközben Ezra üzenetét hallgatja vissza.

f0xaeygwwaa4wex.jpg

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint ezt a felállást tartom a legvalószínűbbnek, ami viszont mindenképp egy érdekes adalék, hogy Sabine és Ahsoka között egy amolyan mester-tanítvány dinamika is kialakul, amit korábban nem láthattunk. Őszintén szólva bízom abban, hogy nem lesz Sabine csak úgy a semmiből Erő-érzékeny, nem gondolom, hogy a karakternek szüksége lenne egy ilyen kiegészítésre, remélem, hogy ez a fajta tanulás csak a fénykard használatára terjed ki elsődlegesen. (Az is könnyen megeshet, hogy a Lucasfilm szándékos félrevezetéséről van szó az előzetesben – KI) Ennek kapcsán szintén előkerült Anakin, illetve Ahsoka felkészülése. Egyes pletykák már jóideje beszámoltak arról, hogy Hayden Christensen valamilyen formában felbukkan majd a sorozatban, vagy egy visszaemlékezés formájában, vagy pedig Erő-szellemként. Ezek után, ha ez nem így lesz komolyan megeszem a kalapom (az Indiana Jones-osat lécci! – KI).

Hera politikai hozzáállásával kapcsolatban is egy kicsit tájékozotabbá váltunk, egyértelműen a későbbi Ellenállást megalapító egykori lázadók álláspontját képviseli, és a beavatkozást sürgeti Mon Mothmával szemben, mondván, egész életét a háborúnak szentelte, és meg akarja akadályozni, hogy kirobbanjon egy újabb. Ez remekül magában hordozza az Ellenállás születésének további megalapozását is. (Ugyancsak megjegyzendő, hogy látjuk Hera Syndulla csapásmérő erőjét, valamint Sabine motorozása közben egy E-szárnyú vadászgépet is, mely először debütál élőszereplős formában! – KI)

Láthatjuk végre tényleges, befejezett snittben a Lázadók epilógusában megjelenő falfestményt is, melyet, habár már forgatási fotókon megszemlélhettünk, jó végre egy ilyen jó minőségű képen is szemügyre venni. Egyébként a Star Wars Celebrationön én személyesen is láthattam ezt a festményt, a sorozatban is használt prop ki volt állítva az egyik teremben.

Az új előzetesben láthattunk két olyan jelenetet is, mely a Star Wars Celebration exkluzív anyagban is benne volt. Ezek egyike az a képsor, melyben korábban a rossz minőségű felvételen a Tantiss-hegyet véltem felfedezni, valójában viszont egy purrgilt láthatunk. (Ebben a hangulatos jelenetben már egész jó a kémia hősnőink között, Ahsoka pedig új öltözetet is kapott, mely leginkább egy pilótaoverállra hasonlít! – KI) A másik pedig Lars Mikkelsen Thrawnként, végre szemből. Habár nekem korábban, a kiszivárgott képeken sem volt problémám a megjelenésével, ilyen minőségben már különösen jól néz ki, igaz, egy kicsit szokni kell. A hangja viszont biztos, hogy ismételten fantasztikus lesz, csakúgy, mint a Lázadókban. (Hihetetlen érzés, hogy végre valóban láthattuk élőszereplős formában is a főadmirálist! – KI)

f0xmscvwiamyqef.jpg

Ezen felül láthatunk még pár nagyon gyors snittet, főleg harcjelenetekről. Sabine-t sisakjában is megcsodálhatjuk, tiszteletét teszi ismételten Huyang is, de ezt a bizonyos rejtélyes inkvizítort is megpillanthattuk mozgás közben. Számos rajongói elmélet kering azzal kapcsolatban, hogy ki lehet ő, egyesek szerint a Nyolcadik Fivér, mivel öltözete rá emlékeztet leginkább, de a népszerűbb elképzelések közé tartozik az is, hogy esetleg Barriss, vagy Ezra rejtőzik a maszk mögött. Habár ezen lehetőségek mindegyike hordoz magában történeti potenciált, különösen az utóbbi kettő, annak a lehetőségét sem zárhatjuk ki, hogy egy teljesen új karakterről legyen szó.

Végül de nem utolsó sorban az előzetes végén az is kiderült, hogy a széria duplaepizóddal indul, augusztus 23-án tehát rögtön két részt tekinthetünk majd meg a nyolc részre osztott évadból. (Ráadásul egy szuper új plakátot is kaptunk az előzetes mellé! – KI)

f0xjewxwyae1oqe.jpg

Az elemzést videós formában is megénekeltem, íme:

Kelemen Richárd (Rixon) - Kádas István

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr1418165024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása