Rebo.hu

[Pletyka] Másik fejlesztőhöz kerül az SWTOR, a BioWare más projektekre fókuszál

Mi lesz a nagy múltú Star Wars MMO-val?

2023. június 07. - DanCarver

swtor-wallpaper.JPG

Meglepő pletykát szellőztetett meg június 6-án az amerikai IGN. A cikk szerint a BioWare nagy múltú MMORPG-je, a Star Wars: The Old Republic (továbbiakban SWTOR), egy külsős fejlesztőhöz fog kerülni, így a stúdió a korábban bejelentett új Dragon Age és Mass Effect játékokra összpontosíthat.

Még 2011-ben indította útjára az Electronic Arts (továbbiakban EA) és a legendás BioWare a Star Wars: The Old Republic MMORPG-t. Az online játék a KotOR 1. és 2. részének szellemi örököse és egyfajta folytatása, nagy utat járt be. A kezdeti fellángolás után csökkent az érdeklődés iránta, azonban az EA nem engedte el a szoftver kezét. A BioWare Austin csapata az elmúlt tizenkét évben folyamatosan javította, támogatta és bővítette a szoftvert, megannyi új történettel, kiegészítőkkel. A legutóbbi kiegészítő 2022 februárjában jelent meg Legacy of the Sith címen, amely jelentősen megváltoztatta az addig ismert játékmenetet, fejlődést, több szerepjátékos szabadságot adva a játékos kezébe. Azonban a kiegészítő sztoriját a BioWare több hónapos, sokszor fél éves eltolásokban adagolja, amely kiábrándító eredmény. Az elmúlt egy évben érezhető volt valamilyen megtorpanás a projekt körül, holott folyamatosan érkeztek a patchek, apró dlc-k, szezonok. A játék története, karakterei azonban maradtak a Legendákban, továbbra sem részei a kánonnak.

malgus.JPG

Az IGN forrásai szerint az EA viszont átgondolná a szoftver jövőjét és a pletyka szerint nemrég aláírtak egy szándéknyilatkozatot a külsős, Broadsword Online Games nevű stúdióval.

A források szerint a megállapodást még ebben a hónapban véglegesítik, amelynek értelmében a Broadsword teljes egészében átvenné az SWTOR fejlesztését a BioWare-től.

A Broadsword csapata valójában egy volt BioWare stúdió, a virginiai Mythic Entertainment fejlesztőiből áll, amelyet 2014-ben szűntetett be az EA. Rob Denton, a Mythic korábbi társalapítója vezetésével a volt Mythic csapata megalapította a Broadsword Online-t. Tapasztalt fejlesztők az MMORPG világában, hiszen ők indították el az Ultima Online és a Dark Age of Camelot fantasy játékokat, amelyeket a mai napig támogatnak. Jó hír, hogy több fejlesztő és maga Denton is a Broadswordnél korábban az SWTOR-on is dolgoztak, így ismerik a szoftvert, képesek lehetnek átvenni a támogatását.

Az EA a következő nyilatkozattal kommentálta a pletykát:

„Közel 12 évvel a megjelenés után a Star Wars: The Old Republic továbbra is sikeres, és továbbra is egy növekvő, elkötelezett és szenvedélyes közössége van. Nagyon büszkék vagyunk a csapat által végzett munkára, és a játék és a közösség jövője továbbra is nagyon fényes. Jelenleg azt vizsgáljuk, hogyan adjuk meg a játéknak és a csapatnak a legjobb lehetőséget a növekedésre és a fejlődésre, ami magában foglalja a Broadsworddel folytatott beszélgetéseket, egy olyan butik stúdióval, amely online, közösségvezérelt élmények nyújtására specializálódott. Célunk, hogy azt tegyük, ami a legjobb a játék és a játékosok számára.” – nyilatkozta a kiadó az IGN-nek.

Az IGN megjegyzi, hogy a BioWare Austin jelenleg 70-80 fős csapattal támogatja az SWTOR-t, akiknek több mint a fele várhatóan átköltözik a Broadswordhöz. Az EA-nél maradt fejlesztőknek lehetőségük van máshol állást találniuk, a gond az, hogy a BioWare fő székhelye a kanadai Edmontonban van, amely kissé messze van Texastól. A BioWare-nél régóta készül a Dragon Age: Dreadwolf és a három éve bejelentett új Mass Effect is. Előbbi jó ideje húzódik, tolódik, a hírek szerint idén sem várható a megjelenése, így elég valószínű, hogy a megmaradt fejlesztőket ide csoportosítanák át.

swtor_02.jpeg

A csapat egyébként hamarosan tervezi kiadni a 7.3-as, Old Wounds nevű dlc-t az SWTOR-hoz, amely tovább folytatná a történetet, jelentősen megváltoztatná a PVP élményt és 64 bites támogatást is bevezetne a mára elavult szoftverhez.

Hogy mi lesz az SWTOR sorsa az új fejlesztőnél arról csak találgatni tudunk. Az MMO továbbra is élvezetes, hatalmas, több száz órányi szerepjátékot kínál a Régi Köztársaság rajongóinak. A Lucasfilmnek nagy tervei vannak az érával, hiszen egy ideje már készül a KotOR Remake, amelynek a fejlesztése sok problémába ütközött, ahogy a Régi Köztársaság korszakát is beemelnék a kánonba a nemrég leleplezett új idővonallal. Reméljük nem engedik el végleg az SWTOR kezét és a Broadsword képes lesz tovább mesélni azt a történetet, amelyet a BioWare indított el tizenkét éve.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr418140944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása