Rebo.hu

Betekintést kaptunk a következő animációs Star Wars sorozatba

2023. március 28. - viragirwin

ezgif_com-webp-to-jpg_7.jpg

Kedvcsináló rövid epizódok érkeztek a kisiskolásoknak, óvodásoknak készült Young Jedi  Adventures szériához.

Ahogy korábban már mi is megírtuk, hamarosan végre mozgóképen is megismerkedhetünk az eddig csak könyves fronton épülő és bővülő A Köztársaság Fénykora időszakával. Májusban kezdetét veszi a legújabb Star Wars animációs széria, vagyis a Young Jedi Adventures, melyben öt jóbarát kalandjait követheti majd nyomon az ifjú generáció és mestereik. A sorozathoz most kaptunk három betekintőt, Young Jedi Adventures Shorts néven, így végre kicsit többet tudhatunk a szériáról.

A mese középpontjában fiatal jedi növendékek állnak: Kai Brightstar, egy ember fiú, Lys Solay, egy pantorai lány és Nubs, aki egy pooba fiú. Hozzájuk csatlakozik a pilóta Nash Durango és droidja RJ-83. (A droid a nevét valószínűleg az 1983-as megjelenésű A Jedi visszatér [Return of the Jedi] után kapta.) A szinopszis szerint a csapat tagjai az Erő útjait fürkészve kalandoznak majd a galaxisban, és lassan megtanulják, hogyan teljesíthetik be annak akaratát. Kiképzésüket természetesen Yoda mester fogja felügyelni, aki a gyerekek mellett fel is tűnik rögtön az első kedvcsinálóban. 

A mini epizódok lefektetik a sorozat alapjait, bár valószínűleg benne lesznek a rendes szériában is. Kiderült például, hogy a gyermekek nem a coruscanti Nagytemplomban, hanem egy Tenoo nevű bolygón tanulnak.

A kis betekintőknek hála a karakterekről is többet tudhattunk meg. Lys, a pantorai kislány kész fajlexikon, Nubs a legerősebb növendék, aki ráadásul emiatt(?) nagyon óvatos is, míg Kai úgy tűnik egyfajta mesélő szerepet is betölt majd, egyben pedig a főszereplő lesz. Az ifjú pilóta, Nash és droidja, RJ inkább támogató karaktereknek tűnnek egyelőre, őket hívja a kis csapat, ha bármi balul sül el, vagy éppen ők kérik egy-egy helyzetben a jedi ifjoncok segítségét.

A sorozat maga nagyon színesnek tűnik, a karakterek pedig jól elkülöníthető értékeket képviselnek, ahogy az megszokott a kisgyermekeknek készülő szériáknál. Ennek ellenére szerintem a felnőtteknek is kellemes élményt nyújthat, az ismerős dallamoktól kezdve, a különböző utalásokig minden adott a jó családi szórakozáshoz. Ami számomra kicsit meglepő egyelőre az a karakterek gyors mozgása és beszéde, nem egyszer kapkodnom kellett a fejem, bár tény, hogy nagyon régen néztem efféle kisebbeknek szánt sorozatot. Ettől eltekintve az ajánlók engem meggyőztek, egyelőre úgy tűnik a készítők tisztelettel kacsingatnak az alapanyagra és annál nagyobb szeretettel a gyerekek felé. 

Yoda mestert egyébként ezúttal a veterán szinkronszínész, Piotr Michael szólaltatja meg, a többieknek Jamaal Avery Jr. (Kai), Juliet Donenfeld (Lys), Dee Bradley Baker (Nubs), Emma Berman (Nash) és Jonathan Lipow (RJ) kölcsönzik a hangjukat. 

A Star Wars Young Jedi Adventures május negyedikén, vagyis a Star Wars Napon érkezik a Disney+ kínálatába, illetve a Disney Junior csatornára.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr8118082062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása