Rebo.hu

Minden vuki jedi a kánonban és a Legendákban

2023. február 07. - Kelemen Richárd (Rixon)

vuki_jedik.jpg

A The Bad Batch (Rossz osztag) múlt heti epizódja egy régi ismerőst hozott vissza Gungi személyében. A kis vuki növendék sokak szívébe lopta be magát A klónok háborúja ötödik évadában tett pár részes szereplésével, így visszatérése sokak számára okozott örömöt. Ebből az alkalomból most elhoztuk nektek a kánon és a Legendák történetének minden vuki jedijét!

Lowbacca (Legendák)

Csubakka unokaöccseke volt, aki Han és Leia gyermekei, Jacen, Jaina és Anakin Solo társaságában tanult Luke Skywalker yavini Jedi Akadémáján. Lowbacca ifjú tanoncként sok kalandot élt át a Solo-gyerekekkel, ám hamarosan a Yuuzhan Vong invázióval kellett szembenéznie. A harcok folyamán a pilótatudását is megcsillogtathatta, Jaina Solo Twin Suns osztagának tagjaként. Lowbacca túlélte az inváziót, később a második galaktikus polgárháborúban is harcolt. Leginkább meglehetősen egyedi, bronz pengéjű fénykardjáról ismert.

lowbacca.jpg

Tyvokka (Legendák)

Tyvokka a Baljós árnyakat megelőző időszakban élt, Plo Koon mestere, és haláláig a Jedi Tanács tagja volt. Yavin előtt 44-ben baktahiány lépett fel a galaxisban, ennek következtében pedig konfliktus alakult ki a Kereskedelmi Szövetség és egy másik vállalat, a Stark Commercial Combine között. Tyvokka részt vett a békítő tárgyalások folyamatában, ahol tűzharc alakult ki, Nute Gunray személyes testőrdroidja pedig véletlenül lelőtte a mestert. Halála után tanítványa, Plo Koon vette át a helyét a Tanácsban.

tyvokka.jpg

Kirlocca (Legendák)

Kirlocca a coruscanti jedi templom egyik fénykard-oktatója volt, főként csak szerepjátékos referenciakönyvekből ismert.

kirlocca.jpg

Gungi (Kánon)

Gungi egy jedinövendék volt, akivel A klónok háborúja ötödik évadában találkozhattunk. Egyike volt annak a néhány növendéknek, akiket Ahsoka kísért el az Ilumra, hogy segítse azon próbájukat, melynek során megszerezték saját kyberkristályukat. A Huyang nevű több száz éves droid segítségével végül egy fából készült fénykardmarkolatot épített magának. Gungi túlélte a 66-os parancsot és a Bad Batch segítségével hazatért szülőbolygójára, a Kashyyykra. Sorsa ezután egyelőre ismeretlen.

gungi.jpg

Burryaga Agaburry (Kánon)

Burryaga Agaburry a Köztársaság fénykora idején élt jedi, Nib Assek mester padavanja. A Csillagfény Jelzőállomás megsemmisülésekor harcba szállt egy kiszabadult rathtarral, az összecsapás alatt pedig nyoma veszett. Egyelőre nem tudni, hogy túlélte-e a katasztrófát.

burryaga.jpg

Arkoff (Kánon)

Arkoff mester szintén a Köztársaság fénykora idején élt. A The Edge of Balance című mangában találkozhatunk vele, a képregénysorozat főszereplőjének, Lily Tora-Asinak a mestere volt. Szigorúan viszonyult egykori tanítványához, kérdéseire sok esetben amolyan találós kérdések formájában adott választ, hogy Lily magától jöjjön rá a megoldásra.

arkoff.jpg

Egyéb

Ezen felül van egy meg nem nevezet vuki jedi a New Jedi Order könyvsorozatban, aki az Ossusi Jedi Templomban tanult, illetve egy Ruhr nevű vuki, aki a Jedi Rendet megelőző ősi Je’daii rend tagja volt, így ő szigorúan véve nem jedi, ám érdemes róla is szót ejteni.

ruhr.jpg

Kelemen Richárd (Rixon)

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr5518043520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása