Rebo.hu

[Hivatalos] Másfél hónappal elhalasztották a Jedi: Survivor megjelenését

2023. február 01. - DanCarver

jedi-survivor-wallpaper.jpg

Az EA és a játékot fejlesztő Respawn Entertainment hivatalos közleményben erősítették meg, hogy a Star Wars Jedi: Survivor április 28-án érkezik.

Úgy tűnik kicsit tovább kell várnunk a Star Wars Jedi: Fallen Order folytatására. A Jedi: Survivorról legutóbb a decemberi Game Awardson hallottunk, ahol a játékmenetet is megmutatták, a megjelenése pedig 2023. március 17-re lett időzítve. Azóta gyanúsan nagy volt a csönd a játék körül. Végül a fejlesztőcsapat törte meg a csendet január 31-én, magyar idő szerint este 10-kor. A Respawn fejlesztői egy közleményt adtak ki a közösségi médiában, amely magyarra a fordítva a következőt jelenti.

„Az elmúlt három évben a Jedi csapat itt a Respawnnál a kollektív szívét és lelkét beleadta a Star Wars Jedi: Survivorbe és büszkék vagyunk arra, hogy Cal Kestis történetének következő fejezetének tartalma elkészült. Most az utolsó fázisra fókuszálunk: hibák javítása, hogy növeljük a teljesítményt, stabilitást, fényezést és ami a legfontosabb, a játékos élményt.

A Jedi: Survivor egy direkt válasz a közösség visszajelzéseire, vagyis felfedezésre váró tágasabb pályák, fejlesztett harc és mozgás, és természetesen Cal és BD történetének folytatása. A játék fejlesztése egy jobb csapattá formált minket, és minden szinten megerőltettük magunkat, hogy ezt a Star Wars folytatást úgy készítsük el, amelyet a rajongók elvárnak a Respawntól és a Lucasfilm Gamestől.” – mondták a Respawn fejlesztői.

A közlemény végén jelzik, hogy ahhoz, hogy a Respawnnál elvárt minőséget hozzák további hat hétre van szükségük, hogy tökéletesítsék a szoftvert. Így a játék április 28-án érkezik PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S konzolokra. A Jedi csapat és a játék rendezője, Stig Asmussen köszönik az EA és a Respawn támogatását és a rajongók megértését.

jedi_survivor_02.jpeg

Manapság egyre gyakoribb a AAA videójátékok megjelenésének csúszása, hiszen a szoftverek sokkal nagyobbak és bonyolultabbak, mint korábban bármikor. Egy-két hónapos csúszás még nem jelent nagy gondot, ilyenkor a hibák kiküszöbölése és az egyes hardverekre optimalizálás történik, amely bevett eljárás a videójáték fejlesztésének végső fázisában. Egy halasztás jobb, mint egy félkész, hibás szoftver kiadása.

Az EA-nek nagyon fontos a Jedi: Survivor, hiszen az első rész, a Jedi: Fallen Order óriási siker volt öt éve és a Respawn még további két másik Star Wars játékon is dolgozik.

Hogy addig sem maradjunk Cal és BD-1 nélkül, a Jedi: Survivort egy regény fogja felvezetni, amely március 7-én jelenik meg, angolul Star Wars Jedi: Battle Scars címen. A könyvből egy rövid részletet is megosztottak a StarWars.com-on.

Érdemes lesz követni az április 7-10. között tartandó londoni Star Wars Celebrationt, ahol valószínűleg többet is mutatnak még a Jedi: Survivorból.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr4418038728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása