Rebo.hu

[Pletyka] Multiplayer is lesz az EA új Star Wars játékában

2023. január 22. - DanCarver

ea-star-wars-respawn-logo.png

A legfrissebb pletykák szerint a Jedi: Survivort fejlesztő EA Respawn új Star Wars FPS játékában multiplayer is lesz.

Érdekes pletyka röppent fel az EA következő Star Wars játékáról. A Jedi: Fallen Order és a márciusban érkező Jedi: Survivor fejlesztője, a Respawn Entertainment még dolgozik két másik Star Wars játékon, melyből az egyik egy jelenleg cím nélküli first-person shooter (továbbiakban FPS), azaz belső nézetes lövöldözős cím lesz. Az Insider Gaming hívta fel a figyelmet január 20-ai cikkében arra, hogy a projekthez meghirdetett állások között a Senior Gameplay Software Engineer (vezető játékmenet szoftvermérnök) pozícióba olyan embert keresnek, akinek van tapasztalata az FPS multiplayerben is. Így elég nagy rá az esély, hogy a készülő új Star Wars játékban egy- és többjátékos mód is lesz.

A Respawn új Star Wars FPS-éről nagyon keveset tudunk még. Először 2021 februárjában röppent fel a pletyka a projektről a Redditen. Akkor még úgy tudtuk, hogy abban az évben elkészül az EA-nél, és egy shooter Star Wars játék lesz, kisebb léptékű dupla A-s cím (mint a Star Wars: Squadrons), továbbá hogy Unreal Engine 4-re készül (mint a Jedi: Fallen Order).

A játék létezését végül 2022 januárjában erősítette meg az EA hivatalosan. Akkor leleplezték, hogy a Respawn három Star Wars játékon is dolgozik, Jedi: Survivor mellett egy új FPS és egy stratégiai játék is készül náluk. Azt is megerősítették, hogy az FPS projektért Peter Hirschmann felel. Ő igazi veterán fejlesztőnek számít, hiszen olyan címeken dolgozott a DICE-nál, mint az első két Medal of Honor, illetve a LucasArtsnál is számos Star Wars játéknál megfordult, mint a klasszikus Battlefrontok, a Star Wars Galaxies, az Empire at War, a Lethal Alliance, a The Force Unleashed vagy a Lego Star Wars II – The Original Trilogy. Hirschmann akkor a következőket mondta új Star Wars játékáról:

„A Lucasfilm Gamesszel együtt dolgozni egy új FPS-en a Star Wars galaxisban egy valóra vált álom számomra, mivel ez egy olyan történet, amit mindig is el akartam mesélni” – mondta a fejlesztő.

Az EA akkor többet nem osztott meg a játékról és azóta sem hallottunk felőle. A projekt minden bizonnyal még korai fázisban van, hiszen jelenleg is keresik hozzá a fejlesztőket. Ugyan a Disney már nem kíván újabb tíz éves kizárólagos megállapodást kötni az EA-vel, de ez nem jelenti azt, hogy a jövőben ne érkezne újabb Star Wars játék a kaliforniai kiadótól.

A legutóbbi FPS multiplayer Star Wars cím egyébként a 2017-es Battlefront II volt. A játék singleplayer módja bevezette az Inferno osztagot a kánonba, amely egy remek történet volt és bemutatta a Birodalom emberi oldalát is. Ugyan az EA DICE már lassan három éve magára hagyta a szoftvert, de a Battlefront II multiplayere a mai napig népszerű és rajongók várnak is egy folytatásra. A pletykák szerint azonban az EA nem tervez Battlefront III-at, így ezzel az új FPS-sel kell majd beérnünk.

inferno-squad-bf2.JPG

Az Inferno osztag a Battlefront II-ben (forrás: StarWars.com)

A Respawnnak amúgy igen sok tapasztalata van az FPS multiplayer terén, hiszen első játékaik, mint a Titanfall 1 és 2. része is ilyen címek voltak, illetve ugyanebben az univerzumban játszódó battle royale szoftverük, az Apex Legends is nagyon népszerű lett. A csapat így képes megbirkózni egy új Star Wars FPS-sel is. Jelenleg a piacon olyan nagynevű játékok képviselik a kompetitív FPS multiplayert, mint a Call of Duty széria, a Counter-Strike: Global Offensive vagy a Rainbow Six Siege, csak hogy néhányat említsünk. A battle royale műfajban pedig a Fortnite, a Pubg és a Call of Duty: Warzone kiemelendő.

Annak idején a LucasArtsnál készültek FPS-ek, gondoljunk csak Dark Forces vagy a Republic Commando játékokra és persze a Battlefrontra is. Ezekben egy- és többjátékos módok is voltak.

republic-commando-starwarscom.JPG

A Delta osztag klónkommandósai a Republic Commando játékban (forrás: StarWars.com)

Arról, hogy a Respawn új FPS játéka ezek újragondolása vagy valamilyen teljesen új és önálló történet lesz, egyelőre csak találgatni tudunk, ahogy arról is, hogy kik lesznek a főszereplői és a kánon melyik érájában játszódhat. Így lehet klónháborús, lázadás korabeli vagy akár az Első Rend idejében játszódó is, de olyan speciális egységekről is szólhat, mint az Inferno, a Delta vagy akár az éppen aktuális Rossz Osztag is.

Reméljük hamarosan többet is megtudunk az új Star Wars shooterről.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr9818031874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása