Rebo.hu

Így rögzítették Budapesten a Rossz Osztag második évadának zenéjét

2023. január 08. - Földi Bence

6390bcaa7674f80001cbe37b-image_1ec9d6b4.jpeg

Kevin Kiner zeneszerző azonban nem látogatott el a magyar fővárosba.

Amint arról pénteken már beszámoltunk, a Star Wars: The Bad Batch (Rossz Osztag) első és második évadának zenéjét is Magyarországon rögzítették. A Budapest Scoring nevű cég korábban olyan Star Wars-produkciók zenéjén dolgozott, mint a Lázadók, A klónok háborúja, vagy A Mandalóri (igaz, utóbbit tagadják, de korábban két független forrás is megerősítette ezt számunkra).

A minapi cikkünkben azt írtuk, megkerestük az ügyben mind a Budapest Scoringot, mind Kevin Kiner zeneszerzőt, ám annak megjelenéséig egyik fél sem válaszolt. Végül vasárnap befutott a Budapest Scoring reakciója.

Sapszon Bálint, a Budapest Scoring vezérigazgatója megerősítette a Rebo.hu-nak, hogy a Rossz Osztag második évadának zenéje Budapesten készült,

valamint pár epizódhoz Bécsben is vettek fel zenét. A felvételek több alkalommal zajlottak 2022 folyamán, de elsősorban az év második felében dolgoztak a Rossz Osztag muzsikáján a Budapest Scoring zenészei. Arra a kérdésünkre, hogy a Rossz Osztag zeneszerzője, Kevin Kiner is ellátogatott-e Budapestre, hogy felügyelje a munkát, Sapszon Bálint így válaszolt:

„Kevin online hallgatta és instruálta a felvételeket Los Angelesből”.

Ez a munkamódszer egyébként megegyezik a korábbival: 2020-ban Sapszon Bálint még arról beszélt a néhai Ziro.hu-nak, hogy A klónok háborúja záróévadának zenéjét 2019 októberében rögzítették. Akkor mindössze egy nap alatt sikerült felvenni a szükséges számokat. Ezen a napon a zeneszerző, Kevin Kiner élőben követte a Budapest Scoring munkáját Los Angelesből, s olykor szóban instruálta a zenészeket.

Sapszon Bálint szavait akkor így zárta: „Van egy olyan határozott érzésem, hogy nem ez volt az utolsó Star Wars projekt a Budapest Scoring életében.” Nos, végül a Rossz Osztag lett a következő, de feltehetően nem az utolsó.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr2518021544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása