Rebo.hu

Megjött az Indiana Jones 5. részének előzetese!

2022. december 02. - Castad

indiana-jones-5-hf-excl.jpg

A CCXP Sao Paolo Comic-Conon a  Lucasfilm is képviseltette magát. A panelbeszélgetése egyrészt felfedték, mikor jön A Mandalóri 3. évada, de emellett az új Indiana Jones mozi címét, plakátját és első előzetesét is nyilvánosságra hozták! Cikkünkben annak is utánajártunk, hogy milyen ereklye után nyomozhat ezúttal kedvenc filmes régészünk!

Sejthető volt, hogy hamarosan megérkezhet az Indiana Jones 5. epizódjának előzetese, november végén ugyanis az Empire magazin közölt exkluzív fotókat és információkat a nyáron érkező moziról. A James Mangold által rendezett filmről megtudtuk, hogy a film 1969-ben, a holdra szállás évében játszódik, az immár 70 éves Indy ellenfelei pedig ezúttal ismét a nácik lesznek.  Az is kiderült, hogy Voller nevű főgonoszt Mads Mikkelsen (Galen Erso a Zsivány Egyesben) alakítja, míg a Phoebe-Waller Bridge (L3 a Solóban) a vásznon Indy keresztlányát kelti életre. Mindketten felbukkannak az előzetesben, ahogyan egy régi kedves ismerős is, a főhős – az Elveszett frigyláda fosztogatóiban, illetve az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagban is szereplő – egyiptomi jóbarátja, Sallah, természetesen ezúttal is John-Rhys Davis alakításában. Csak remélni tudjuk, hogy Sallah és a nácik visszatérése is arra utal, hogy egy az 1. és a 3. epizód hangulatához és színvonalához illő 5. részt kapunk. 

Az is kiderült korábban, hogy a film egyes jeleneteiben – melyek a fősztorinál korábban játszódnak – digitálisan visszafiatalított Harrison Fordot látunk majd, amit CGI technikával (de-age) valósítottak meg. Ebbe is belepillanthattunk az előzetesben, s kijelenthetjük, hogy igazán jól sikerült, tényleg mintha a '90-es évekből toppant volna elénk Harrison. Talán még A Mandalóriba is láthatjuk így, Han Solóként egyszer.

Az előzetes mellett végre felfedték a film hivatalos címét is, Indiana Jones and the Dial of Destiny néven fog futni. A cím meglehetősen furcsán cseng, a végzet vagy a sors „tárcsájára” utal, ami szerkesztőségünk tagjainak fantáziáját is beindította. A tárcsázást, illetve óralapszámot jelentő dial szó a napóra jelentésű sundialra megy vissza (különben a napot jelentő latin dies szó az alapja), ráadásul az előzetesben egy pillanatig látható egy napóra-szerű tárgy. 

316150846_1226381821273980_6257999820809177419_n.jpg

Az előzetesben egy görög istennő szobrát is észrevehetjük, mely alapján az antik mitológiát kell segítségül hívnunk. Az első ötletünk a görög eredetű szerencsekerék volt, először ugyanis azt hittük Tyche istennőt (Fortunát) ábrázolja a szobor. Jobban megnézve azonban Pallasz Athénéről lehet szó, a bagoly, a lándzsa és a gorgófős ruha alapján.

A másik megoldási lehetőség az Archimédész időgépének is nevezett, antiküthérai mechanizmus. Ez a tárgy egy ókori görög, kézi meghajtású kerék, amelyet a csillagászati előrejelzésekre használt analóg számítógép legrégebbi példájaként írnak le.

nama_machine_d_anticyth_re_1.jpg

Hogy mire utalhat a cím, az egyelőre a film egyik rejtélye marad. Az előzetes mellé természetesen egy remek plakát is dukált. A film június 30-án érkezik majd a mozikba!

BREAKING: Trailer and Poster Released for 'Indiana Jones and the Dial of  Destiny' - WDW News Today

Kajtár Virág – Kádas István

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr2417992714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása